Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 01:04

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης στο «Κ» της «Καθημερινής»

Με τον τίτλο «Οι Ολυμπιονίκες του 2020», το περιοδικό «Κ», που κυκλοφορεί μαζί με την κυριακάτικη «Καθημερινή» παρουσίασε πέντε νεαρούς Έλληνες αθλητές, οι οποίοι –βάσει επιδόσεων και διακρίσεων- έχουν τις προδιαγραφές να κερδίσουν ολυμπιακά μετάλλια το 2020, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΝΔΡΙΝΟΥ (andriakipress.com)

Με τον τίτλο «Οι Ολυμπιονίκες του 2020», το περιοδικό «Κ», που κυκλοφορεί μαζί με την κυριακάτικη «Καθημερινή» παρουσίασε πέντε νεαρούς Έλληνες αθλητές, οι οποίοι –βάσει επιδόσεων και διακρίσεων- έχουν τις προδιαγραφές να κερδίσουν ολυμπιακά μετάλλια το 2020, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στο ρεπορτάζ, που υπογράφει ο Μάριος Δανηλόπουλος, γίνεται εκτενής αναφορά και στον αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Λεωνίδα Τσορτανίδη. Για τον οποίο ο δημοσιογράφος επισημαίνει τα εξής:

«Πολλές ομοιότητες (σ.σ. με την περίπτωση του ιστιοπλόου Δημήτρη Παπαδημητρίου, που αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα) παρουσιάζει η περίπτωση του Λεωνίδα Τσορτανίδη, που αποτελεί το μέλλον της ιστιοσανίδας, βαδίζοντας στα χνάρια των Νίκου Κακλαμανάκη και Βύρωνα Κοκκαλάνη. Ηδη, τις δύο χρονιές που πέρασαν, στην κατηγορία Techno 293 – προθάλαμο της ολυμπιακής RS:X – πανηγύρισε ισάριθμα παγκόσμια μετάλλια σε ιταλικά ύδατα: ένα χρυσό το 2015 στο Κάλιαρι και ένα ασημένιο τον περασμένο Οκτώβριο στο Τρεντίνο.

Αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ανδρου και μόνιμος κάτοικος του νησιού από μικρή ηλικία, ο 16χρονος Λεωνίδας έχει υψηλές βλέψεις, αρχικά, για την Ολυμπιάδα Νέων του Μπουένος Αϊρες, το 2018. Ωστόσο, ολυμπιακή προετοιμασία συνεπάγεται, εκτός από διεθνείς αγώνες κάθε χρόνο, και ταξίδια σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, για προπονήσεις στη Βάρκιζα. Αν σε αυτά συνυπολογιστεί και ο ακριβός εξοπλισμός, είναι προφανές ότι μόνο με επιπλέον στήριξη θα παραμείνει ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο.

Μια στήριξη που έρχεται λιγότερο από το κράτος και περισσότερο από τον όμιλο, την οικογένεια και τους χορηγούς του. Ο «Βενέτης» από το 2015, ανέλαβε, μεταξύ άλλων, τον εξοπλισμό του, η «Fast Ferries» του προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις από και προς την Ανδρο, η Αegean Airlines καλύπτει όλα τα ταξίδια και τις μεταφορές εξοπλισμού από αέρος, ενώ ο όμιλος του, έχει αναλάβει τα έξοδα διαμονής τόσο στην πρωτεύουσα, όσα και στο εξωτερικό. Οσο για την ομοσπονδία, εκτός μικρών χρηματικών επάθλων για τις μέχρι τώρα διακρίσεις του, έχει δεσμευτεί και για έναν «εξοπλισμό υψηλού πρωταθλητισμού», τον οποίο, πάντως, δεν έχει λάβει, παρότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τις επιτυχίες του.

Αυτό που κέρδισε πάντως, μέσω των διακρίσεών του, είναι το ενδιαφέρον από το εξωτερικό, μιας και ήδη εξετάζει πρόταση υποτροφίας από πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Ενδεχόμενο που, όπως ο ίδιος εξομολογείται, δεν τον αφήνει ασυγκίνητο, ειδικά από τη στιγμή που θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα, προπονούμενος στις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

LeoTsortanidis-1.jpg

LeoTsortanidis-2.jpg

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares