Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 17:15

Σε Ρόδο και Αθήνα ο ΝΟ Σύρου

Τις διακοπές των εορτών εκμεταλλεύτηκαν οι ιστιοπλόοι του Ν.Ο.Σύρου και συμμετείχαν στον διασυλλογικό αγώνα "Μανώλης Ρουσάκης" που διοργάνωσε ο Ν.Ο.Ρόδου από 28 έως 30 Δεκεμβρίου.

Μικρή η συμμετοχή σε αριθμό αθλητών αλλά δυνατή η προπόνηση και χρήσιμη η απόκτηση εμπειριών ενόψει των υποχρεώσεων που έρχονται. 

Ο Όμιλος μας συμμετείχε με 7 αθλητές στα Optimist και 3 αθλητές στα Laser 4.7. Την αποστολή συνόδευσαν ο κ. Γιάννης Γρυπάρης και ο κ. Στρατής Μιχαήλ.

Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια του ταξιδίου κοντά στην ομάδα ήταν και ο κ. Κώστας Γαβιώτης, ο οποίος πέραν του ότι διέθεσε το προσωπικό του αυτοκίνητο για τις ανάγκες της αποστολής και του ότι κάλυψε μέρος των εξόδων της διατροφής, με δική του παρέμβαση η εταιρεία Blue Star Ferries, πλέον της έκπτωσης που προσφέρει κάθε φορά στις αποστολές του Ν.Ο.Σ. ως χορηγός, διέθεσε στους αθλητές μας καμπίνες χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση ώστε να γίνει το ταξίδι τους ακόμη πιο ξεκούραστο.

Όσον αφορά στο αθλητικό μέρος, διεξήχθησαν 4 ιστιοδρομίες για κάθε μία από τις κατηγορίες (3 την πρώτη ημέρα και 1 την τελευταία), αφού οι άστατες καιρικές συνθήκες με βροχή και αλλαγές στη διεύθυνση του ανέμου δεν επέτρεψαν στην Επιτροπή του αγώνα, παρά τις επίμονες προσπάθειές της, να πραγματοποιήσει περισσότερες κούρσες. Τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης μπορεί να μην έγιναν ιστιοδρομίες, πραγματοποιήθηκε όμως ένα σημαντικότατο θεωρητικό μάθημα με θέμα τους κανονισμούς των αγώνων από τους πολύ έμπειρους Εθνικούς κριτές κ. Γιάννη Κλείδωνα και κ. Τάσο Φώτη. Επιπλέον, την τελευταία ημέρα δόθηκε σε όλους στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους, η σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν ως ακροατές, τον τρόπο εξέτασης μιας υποβληθείσας ένστασης.

Οι θέσεις που κατέλαβαν οι αθλητές μας στον φιλικό αυτό αγώνα στην κατηγορία των optimist έχουν ως εξής:

-  Γιώργος Ρούσσος 1ος στα 11χρονα αγόρια και 1ος στη γενική βαθμολογία,

-  Σταμάτης Γρυπάρης 2ος στα 11χρονα αγόρια και 2ος στη γενική βαθμολογία,

-  Αντώνης Ρούσσος 3ος στα 11χρονα αγόρια και 4ος στη γενική βαθμολογία,

-  Πέτρος Μαραγκός 1ος στα 15χρονα αγόρια και 3ος στη γενική βαθμολογία,

-  Ηλίας Γαβιώτης 4ος στα 11χρονα αγόρια και 8ος στη γενική βαθμολογία,

-  Τόνια Μιχαήλ 2η στα κορίτσια και 10η στη γενική βαθμολογία και

-  Σεβαστιανός Στεφάνου 6ος στα 11χρονα αγόρια και 11ος στη γενική βαθμολογία.

Οι αθλητές της ηλικιακά μεγαλύτερης κατηγορίας Laser 4.7, κατάφεραν τις εξής θέσεις:

-  Δήμητρα Σακελλαρίου 1η στα κορίτσια και 2η στη γενική βαθμολογία,

-  Μαρία Ρούσσου 2η στα κορίτσια και 3η στη γενική βαθμολογία και

-  Γιάννης Μαριάνος 6ος στα αγόρια και 9ος στη γενική βαθμολογία.

Ευχαριστούμε θερμά τον διοργανωτή Όμιλο Ν.Ο.Ρόδου για όλες τις διευκολύνσεις που προσέφερε στην αποστολή μας, μεταξύ των οποίων η παραχώρηση τριών πλήρως εξοπλισμένων σκαφών Laser και ενός συνοδού φουσκωτού σκάφους καθώς και οι μετακινήσεις από και προς το ξενοδοχείο μας. Επιπλέον ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αφού μέσω αυτής καλύφθηκε η δαπάνη διαμονής όλης της ομάδας μας στο νησί της Ρόδου.

Σχεδόν τις ίδιες ημερομηνίες (27-29 Δεκεμβρίου), πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Βουλιαγμένης στην Αθήνα, ένα πολύ σημαντικό προπονητικό camp για τους αθλητές της κατηγορίας Laser, από τον καταξιωμένο Έλληνα πρωταθλητή της κατηγορίας, κ. Βαγγέλη Χειμώνα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ένα τριήμερο γεμάτο θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα από τον εμπειρότατο προπονητή.

Στις προπονήσεις αυτές έλαβε μέρος ο ιστιοπλόος μας Ερμής Μιχαηλίδης, ο οποίος μεταφέροντας την εμπειρία του, επιβεβαίωσε ότι από τη διοργάνωση αποκόμισε, όπως αναμενόταν, σημαντικότατα οφέλη τα οποία θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια της ιστιοπλοϊκής του σταδιοδρομίας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι οποιοδήποτε επιπλέον των προαναφερόμενων, κόστος απαιτήθηκε για τη συμμετοχή και στις δύο παραπάνω διοργανώσεις (εισιτήρια, δικαιώματα συμμετοχής κλπ), καλύφθηκε εξολοκλήρου από τους γονείς των αθλητών οι οποίοι στηρίζουν συνεχώς τις προσπάθειες του τμήματος και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτή τους την υποστήριξη.

26113869_1155622281240431_5205617714846991502_n.jpg

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares