Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 14:39

Με σύμμαχο τον Αίολο ολοκληρώθηκε το International Windsurfing Tour (IWT) στην Πάρο

Με παρόντες στην τελετή έναρξης τον Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη, τον παγκόσμιου φήμης πρωταθλητή ιστιοσανίδας Κevin Pritchard, και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιστιοσανίδας Ταχύτητας και Σλάλομ (ΗΗSWA) Γεώργιο Γουλιέλμο, το Paros Wind Odyssey 2018 ξεκίνησε στην Πούντα της Πάρου, με τους καλύτερους οιωνούς σε ψυχολογία, αλλά όχι σε καιρικές συνθήκες.

Η Τετάρτη 11η Ιουλίου και πρώτη μέρα του αγώνα σήμανε λήξη στις 5 μ.μ, αφού ο καιρός δεν ήταν με το μέρος της διοργάνωσης. Τη δεύτερη ημέρα ο Αίολος απάντησε, με τον αέρα να πιάνει τους 12-15 κόμβους από νωρίς το πρωί και να δίνεται η εκκίνηση του αγώνα στις 10:30 πμ. Η τρίτη αγωνιστική ημέρα μετά το skippers meeting βρήκε τους ανέμους να φτάνουν τους 24 κόμβους και τους συμμετέχοντες στην καλύτερή τους απόδοση.

Το Paros Wind Odyssey 2018 ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Ιουλίου, με τον άνεμο να βρίσκεται κοντά στους 25 κόμβους, ενώ κατά τη διάρκεια των 4 ημερών ολοκληρώθηκαν 15 κούρσες, με διάρκεια μίας ώρας για την καθεμία, ενώ περιλάμβαναν από 4 εκκινήσεις. Η μάχη των πρώτων τεσσάρων ανδρών ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αφού η βαθμολογία ήταν κυριολεκτικά πανί με πανί.

Την τελευταία ημέρα του αγώνα η λήξη δόθηκε με τα αποτελέσματα στην κατάταξη ανδρών και γυναικών να διαμορφώνονται ως εξής:

Άνδρες:

1. Άλκης Βωβός

2. Ζώης Θεοχάρης

3. Φίλιππος Αδαμίδης

Γυναίκες:

1. Σοφία Κουκουζέλη

2. Sam Bittner Wilson

3. Θεοδώρα Γεωργιοπούλου

Μετά την λήξη του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνων (P.R.O) Αλέξης Κάτσιος δήλωσε: «Ήταν ένας αγώνας που κύλησε ομαλά όλες τις ημέρες με σταθερά δυνατό αέρα. Οι κούρσες που δόθηκαν ήταν πολλές αν αναλογιστεί κανείς ότι συνήθως δεν ξεπερνούν τις 5 σε αντίστοιχες διοργανώσεις.» Συνέχισε αναφέροντας πως το νησί ενδείκνυται για τη διεξαγωγή τέτοιων αγώνων, ενώ ευχαρίστησε για την σημαντική τους προσφορά στην διοργάνωση στους Γιάννη και Δημήτρη Φαρούπο από τον Ναυτικό Όμιλο Αντιπάρου, τον ναυαγοσώστη της διοργάνωσης Αλέξανδρο Οικονομίδη, τον Mάθιου Σαρρή, και τους Γιάννης Παπασπύρου και Σίλια Γιακά από την HHSWA.

Ο Δήμαρχος Πάρου Mάρκος Κωβαίος μεταξύ άλλων δήλωσε πως η Πάρος αποτελεί ιδανικό τόπο φιλοξενίας υδάτινων σπορ με πρόσβαση σε μερικές από τις καλύτερες θαλάσσιες πίστες τις Μεσογείου και πως η επιστροφή μίας διεθνής αθλητικής διοργάνωσης στο νησί είναι απόδειξη προσέγγισης και ανάδειξης του αθλητικού τουρισμού στην Πάρο.

Η Πάρος θα συνεχίσει την παράδοση στο άθλημα της ιστιοσανίδας φιλοξενώντας αυτό το καλοκαίρι και το Πανελλήνιο Κύπελλο Iστιοσανίδας Σλάλομ στις 25-29 Αυγούστου στην περιοχή της Πούντα.

alkis vovosantiparos backgroundgrandmaster youthparosrace officer instructionssailssam wilsonskippers meetingstartingsurfspot

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares