Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 12:43

kids athletics και συζητήσεις για τον στίβο στην Αμοργό [pics]

H Ένωση Αθλητικών σωματίων ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμοργού διοργάνωσε για δεύτερη φορά το πρόγραμμα kids athletics της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου στα παιδιά του δημοτικού του νησιού.

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στον κλειστό χώρο του γυμνασίου με τη συμμετοχή των παιδιών να ξεπερνάει το αναμενόμενο δείχνοντας έτσι το ζήλο και την επιθυμία του παιδικού Αμοριανού αθλητικού κοινού για τον κλασικό αθλητισμό.

Βέβαια η παρουσία του τεχνικού σύμβουλου ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Πέτρου Σιδερή για δεύτερη φόρα στο όμορφο νησί της Αμοργού δεν ήταν τυχαία καθώς είχε θέσει βάσεις για την δημιουργία τμήματος στίβου στο νησί και οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ με τον Δήμαρχο Αμοργού κ. Ν. ΦΩΣΤΙΈΡΗ , του προέδρου της σχολικής επιτροπής κ. Ε. Καραίσκου και του γυμναστή κ. Γ. Οικονομίδη είχαν ως σκοπό τον τρόπο  ανάπτυξης του στίβου στο νησί και παράλληλα την δημιουργία αθλητικών υποδομών.


Ο κ. Π. Σιδερής μετά από πρόσκληση της προέδρου κ.. Ε. Ψυχογιού του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ (ΑΝΠΟΑ) παράλληλα παρευρέθηκε και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας του μοναδικού αθλητικού συλλόγου του νησιού και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους γονείς και τα παιδιά για τον κλασικό αθλητισμό και την ανάγκη δημιουργίας τμήματος στίβου στο νησί.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική αλλά αυτό που πρέπει να επισημανθεί ήταν η επιθυμία των παιδιών του δημοτικού και του γυμνασίου να γνωρίσουν τον στίβο αφού το νησί δεν είχε γυμναστή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση  τα τελευταία 6 χρόνια. 

Η δημιουργική δραστηριότητα των παιδιών με τον αθλητισμό συμβάλει ουσιαστικά πέρα από την σωματική και ψυχική τους υγεία , στην διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και στην άμεση κοινωνικοποίησή τους , για αυτό το λόγο η αρωγή όλων των τοπικών φορέων και των κατοίκων του νησιού είναι επιτακτική σε αυτή την προσπάθεια. 

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και ο κ. Πέτρος Σιδερής θα βρίσκετε στο πλευρό της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτιστικών – αθλητικών φορέων του νησιού όχι μόνο στα πρώτα τους βήματα αλλά και στην συνέχεια της πορείας τους για να εδραιώσουμε τον κλασικό αθλητισμό στην Αμοργό.

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων

 

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares