Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011 07:45

Έτρεξαν 1.609 χιλιόμετρα για την «Αλκυόνη»

upermara8onios_pratilas_kexagioglou

Ο Λουκάς Πρατίλας και ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου έτρεξαν 1.609 χιλιόμετρα με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων (μέσω χορηγιών) για τον Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Αγρίων Ζώων «Αλκυόνη» που εδρεύει στο νησί της Πάρου, καθώς και για την οικολογική οργάνωση «The Βlack Fish», που στοχεύει με «ακτιβιστικές» ενέργειες στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Ευρώπης.

Οι δύο υπερμαραθωνοδρόμοι ολοκλήρωσαν τρέχοντας το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 μέσα σε 35 μέρες. Ξεκίνησαν από τη Φλώρινα στις 21/6 και έπειτα από 35 ημέρες έφθασαν στις 25/7 στη Ζάκρο της Κρήτης. Από τα 1.609 χιλιόμετρα που διένυσαν, τα 67.500 μέτρα ήταν αναβάσεις, καθώς το μονοπάτι διασχίζει σχεδόν το σύνολο των ορεινών όγκων της χώρας μας.

Οι δρομείς καθημερινά έτρεχαν 60 χιλιόμετρα - κατά μέσο όρο - και κάλυπταν ανάβαση 2.500

μέτρων. Σημειώνουμε ότι οι δοκιμασίες (σωματικές και ψυχικές) ενός παρόμοιου άθλου είναι πολύ σοβαρές. Αναδεικνύουν την εμπειρία, τη συστηματική προπόνηση, που έχει προηγηθεί, ώστε το σώμα να έχει αποκτήσει την απαιτούμενη αντοχή. Ο Λουκάς Πρατίλας, είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος, ορειβάτης, ο οποίος κατέχει και την υψηλότερη κατάβαση για Έλληνα με ορειβατικά σκι από υψόμετρο 7.000 μέτρων. Ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου είναι ένας αθλητής με διακρίσεις και τερματισμούς σε υπερμαραθώνιους αγώνες, που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο. Όμως έχει πάρει επανειλημμένα μέρος και έχει τερματίσει και στον δικό μας αγώνα «Σπάρταθλον».

Τα Νέα της Πάρου-Αντιπάρου

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares