Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 00:50

Έσπασε τα κοντέρ η Μπελιμπασάκη που πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Πως το είχε πει χθες το βράδυ; ¨Πάω για μία καλή επίδοση το πρωί και βλέπουμε»… Μάλιστα. Δηλαδή εάν έλεγε «πάω για ρεκόρ» τι θα γίνονταν; Ο λόγος για την κρητικοπούλα του Πανναξιακού Μαρία Μπελιμπασάκη που σήμερα το πρωί στην πρεμιέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου έσπασε τα κοντέρ… Και ήταν μόνο προκριματικά…

Μετά από πολλά χρόνια, η αθλήτρια του Πανναξιακού ΑΟ επανήλθε δυναμικά στα 400 μέτρα και μάλιστα για πρώτη φορά από το 2011 (!!!) Έχοντας ξεκινήσει κερδίζοντας τα 600μ όταν ήταν παγκορασίδα και τα 400μ. νεανίδων όταν ήταν κορασίδα, είχε από το 2011 που είχε κάνει 55.10 να τρέξει αγωνιστικά την απόσταση - με πολλές διακρίσεις σε 100μ.-200μ. όλα τα χρόνια. Φέτος, θέλησε να κάνει την υπέρβαση και έδειξε πανέτοιμη.

Το πρωί, τρέχοντας χωρίς συναγωνισμό έκανε μια δυνατή κούρσα, θεωρώντας ότι μπορούσε μάλιστα να κάνει και ταχύτερο πέρασμα, για να τερματίσει σε 52.28 όπως έδειξε το φώτο - φινις μετά και να κάνει μάλλον εύκολα το όριο των 53.15 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Birmingham (Αγγλία).

Η Μπελιμπασάκη έγινε η 2η καλύτερη μετά τη Χαλκιά που είχε κάνει 51.68 στο παγκόσμιο κλειστού του 2004 και μπροστά από την Χρυσούλα Γκουντενούδη (52.65) που κατεβαίνει τα 53 δεύτερα…  Μάλιστα και σε επιδόσεις ανοικτού όπου υπάρχει μεγάλη διαφορά, μόλις 5 έχουν ταχύτερη. Οσο για το προηγούμενο ρεκόρ της; 55.10 (!!!) Τι δήλωσε μετά τον αγώνα; "Μπήκα στην κούρσα για να κυνηγήσω μια πολύ καλή επίδοση. Ήθελα να περάσω λίγο γρηγορότερα στα 200 μ. και θα με βοηθούσε πολύ αν είχα λίγο περισσότερο συναγωνισμό στο τέλος. Είμαι ικανοποιημένη από την παρουσία μου, ωστόσο θα ήθελα έναν καλύτερο χρόνο" και  πλέον συνεχίζει την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Μπελιμπασάκη έγινε σήμερα η ένατη αθλήτρια στον κόσμο στην απόσταση, σε μια λίστα όπου στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται έξι αθλήτριες από τις ΗΠΑ.

Πηγή: naxospress.gr | Με πληροφορίες από την επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares