×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 00:01

«Κιτρίνισε» το Μιλάνο από.. 7.000 Αεκτζήδες! [vids]

Πριν από ακριβώς 15 χρόνια, η ΑΕΚ πήγαινε στο Μιλάνο να αντιμετωπίσει την Ίντερ για τους 16 του UEFA και πάνω από 7.000 λαού έκαναν.. Φιλαδέλφεια το Μεάτσα!

21 Φεβρουαρίου.. 15 χρόνια πίσω. 2002. Γήπεδο Μεάτσα. Ίντερ - ΑΕΚ για τους 16 του Κυπέλλου UEFA. Τελικό αποτέλεσμα 3-1 και στη ρεβάνς της Φιλαδέλφειας το 2-2 δεν έδωσε την πρόκριση. Όμως εκείνο το βράδυ στο Μιλάνο, θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες των πάνω από 7.000 λαού. 


Το πέταλο "κιτρίνισε". Το πάρτι ξεκίνησε νωρίς και δεν σταμάτησε λεπτό. Ένα ευρωπαϊκό βράδυ που ο λαός της ΑΕΚ είχε βάλει τη σφραγίδα του. Παρά το αποτέλεσμα το γκολ του Ζαγοράκη στο 6' έβαλε "φωτιά" στην μεγάλη κιτρινόμαυρη γωνιά. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αγωνιστικά, αφού στο 14' ο Ζανέτι, ο Καλόν (που έξι χρόνια μετά φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ) στο 37' και ο Νίκολα Βέντολα στο 56' είχε γυρίσει το ματς για την Ίντερ. Αυτό το πάρτι όμως μέσα στο Μιλάνο, όπου οι Ιταλοί... χάζευαν απέναντί τους έχει μείνει αλησμόνητο. 
Για την ιστορία να θυμίσουμε πως η ΑΕΚ σε αυτό το ματς δεν είχε τον Ντέμη Νικολαϊδη στη σύνθεσή της. Δύσκολη βραδιά για τον Ντέμη, που πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Στον επαναληπτικό ο Νικολαϊδης έπαιξε με ένεση και πέτυχε και ένα γκολ. Δεν ήταν δυνατόν να χάσει και τη ρεβάνς. 
Ο Φερνάντο Σαντος είχε επιλέξει τότε τους: Χιώτη, Φερούζεμ (63' Κωνσταντινίδης) , Γκαμάρα, Ζαγοράκη, Μαλαδένη (51' Ίβιτς), Τσιάρτα, Ζήκο, Γεωργέα, Κασάπη (22' Πέτκοφ), Λάκη, Καψή
Για την Ίντερ του Έκτορ Ραούλ Κούπερ τότε είχαν παίξει οι: Τόλντο, Κόρδοβα, Καλόν, Χαβίε Ζανέτι, Κριστιάνο Ζανέτι, Κονσεϊσάο, Ζέεντορφ (68' Φαρινός), Σίμιτς, Ρεκόμπα, Ματεράτζι, Βιέρι (46' Βέντολα)

 

Δείτε ολόκληρο τον αγώνα εδώ:

Η ρεβάνς στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας:

Ο κόσμος της ΑΕΚ μέσα στο Μεάτσα:

Κατηγορία Σαν σήμερα

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares