Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 15:15

Προκήρυξη 10ου Πανκυκλαδικού Τουρνουά

Διάβάστε εδώ την Προκήρυξη του 10ου Πανκυκλαδικού Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στην Σύρο απο τις 19 εως τις 22 Ιουνίου 2015.

 

10Ο ΠΑΝΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  

«ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ 2015»

ΣΥΡΟΣ, 19-22 Ιουνίου

«Η Μεγάλη γιορτή του μικρού ποδοσφαιριστή»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ:

1.ΓΕΝΙΚΑ

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΣΥΡΟΣ 2002 διοργανώνει το 10ο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου στην Ερμούπολη της Σύρου. Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων διαθέτει τις απαραίτητες γηπεδικές εγκαταστάσεις (κυρίως δημοτικές αλλά και ιδιωτικές) καθώς και επαρκείς-ποιοτικές ξενοδοχειακές μονάδες έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει αυτό το τουρνουά. Το Πανκυκλαδικό τουρνουά ξεκίνησε ως θεσμός το 2006 από τη Σύρο όταν ο κ.Κάμπαξης, επί σειρά ετών προπονητής στις Μικτές ομάδες Κυκλάδων και υπεύθυνος της ποδοσφαιρικής ακαδημίας «Α.Π.Σύρος 2002», εμπνεύστηκε και πίστεψε μια διοργάνωση που θα έφερνε κοντά όλα τα κυκλαδίτικα σωματεία-ακαδημίες στις ευαίσθητες ηλικίες κάτω των 13 ετών. Έτσι εκπόνησε και διοργάνωσε ένα τουρνουά δομημένο πάνω σε καθαρά αθλητικό σχέδιο με καθορισμένους στόχους δίνοντας έμφαση στο «Ευ αγωνίζεσθαι». Το καλοκαίρι του 2010 το τουρνουά διοργανώθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά εκτός Σύρου και πιο συγκεκριμένα στην Πάρο με πρωτοβουλία όλων των Παριανών ακαδημιών και την υποστήριξη του Δήμου Πάρου. Το 2011 το τουρνουά επέστρεψε στη Σύρο όπου διοργανωτής ανέλαβε το σωματείο του Νέου Α.Ο.Σύρου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι άνθρωποι του Νέου Α.Ο.Σ. παρουσίασαν μια αξέχαστη διοργάνωση και εξέλιξαν το τουρνουά ανεβάζοντας τον πήχη (σε οργανωτικό επίπεδο) ακόμα ψηλότερα. Τον Ιούνιο του 2012 τη διοργάνωση ανέλαβε για πρώτη φορά ο Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέας Πάρου και όλοι οι συμμετέχοντες έζησαν ακόμα μία ιδιαίτερη και άρτια διοργάνωση που χαρακτηρίστηκε ως η πολυπληθέστερη από συμμετοχή αθλητών, ακαδημιών και νησιών. Τον Ιούνιο του 2013 το 8ο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Νάξο με διοργανωτή τον Π.Α.Σ.Νάξου και συνδιοργανωτή τον Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Πέρυσι το 9ο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Μήλο και στην μνήμη όλων αποτυπώθηκε ως η πλέον άριστη και αλησμόνητη διοργάνωση που μας χάρισε ο Παμμηλιακός και όλος ο κόσμος της Μήλου. Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων, που το εντάσσει πλέον και επίσημα στο καλεντάρι της κάθε χρόνο. Περισσότερα από 400 παιδιά-αθλητές συμμετέχουν κάθε χρόνο και το παρών δίνουν ακαδημίες από πολλά νησιά όπως η Σύρος, η Πάρος, η Σαντορίνη, η Νάξος, η Μήλος και η Σίφνος, ενώ για τη φετινή διοργάνωση αισιοδοξούμε να λάβουν μέρος κι άλλες ακαδημίες από τα υπόλοιπα νησιά μας όπως είναι αυτά της Άνδρου, της Τήνου, της Μυκόνου και των δυτικών Κυκλάδων. Από την πλευρά μας ευελπιστούμε να διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό νησί των Κυκλάδων.

2.ΣΤΟΧΟΙ – ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Στόχος του τουρνουά είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς αθλητές να διασκεδάσουν-ψυχαγωγηθούν συνυπάρχοντας φιλικά σε ένα τουρνουά με νικητή το ποδόσφαιρο και παράλληλα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μπροστά σε συναθλητές, προπονητές, γονείς και φίλους του αθλήματος. Στοχεύουμε στην αύξηση των αγωνιστικών εμπειριών των μικρών Κυκλαδιτών ποδοσφαιριστών μέσα από ένα παιδαγωγικό και αθλητικό περιβάλλον. Αποσκοπούμε στην προαγωγή της σύσφιξης των σχέσεων συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των ομάδων-ακαδημιών που συμμετέχουν και μεριμνούμε για την ενίσχυση του αθλητικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού προφίλ του ποδοσφαίρου των Κυκλάδων. Σκοπός μας είναι η ευχαρίστηση των συμμετεχόντων (αθλητών και προπονητών), και των θεατών (γονέων, συνοδών και άλλων) καθώς και το να διατηρήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη των παιδιών για το ποδόσφαιρο. Το «Ευ Αγωνίζεσθαι» μας εκφράζει απόλυτα γιατί είναι το Α και το Ω σε όλες τις μορφές του αθλητισμού και σε κάθε στιγμή της ζωής, γενικότερα.

3.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η διοργάνωση απευθύνεται σε όλα τα σωματεία και τις ακαδημίες ποδοσφαίρου των Κυκλάδων. Οι αθλητές των ομάδων που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση πρέπει να έχουν δελτίο της Ε.Π.Ο. ή πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας ή αστυνομική ταυτότητα ή, για τους αλλοδαπούς, διαβατήριο προκειμένου να εγκριθεί από τη διοργανώτρια αρχή η συμμετοχή τους στο τουρνουά. Ο συνοδός της ομάδας θα πρέπει να φέρει ομαδική κατάσταση υγείας των αθλητών υπογεγραμμένη από παιδίατρο ή καρδιολόγο.

*Σε περίπτωση πληθώρας συμμετοχών στις δύο μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες, λόγω του ότι τα γήπεδα που διαθέτει η Σύρος δεν μπορούν να ανταποκριθούν, προτεραιότητα θα δοθεί σε σωματεία-ακαδημίες που συμμετείχαν ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

4.ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε 4 ηλικιακές κατηγορίες:

  • under 6:   Μπαμπίνι         (γεν. 2008-09)
  • under 8:   Προ-Τζούνιορ (γεν. 2006-07)
  • under 10:       Τζούνιορ         (γεν. 2004-05)
  • under 12:       Προπαίδες       (γεν. 2002-03)

Θα τηρηθούν αυστηρά οι ηλικίες σε όλες τις κατηγορίες, ενώ δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση η συμμετοχή παίκτη χωρίς τα νόμιμα δικαιολογητικά. *Υποσημείωση 1: Παίκτες ηλικιακά μικρότεροι μπορούν να αγωνιστούν και να δηλωθούν σε τμήματα μεγαλύτερης ηλικιακής κατηγορίας με κύριο μέλημα μας, όμως, τη μη σωματική τους επιβάρυνση. Το αντίστροφο, βέβαια, απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά. *Υποσημείωση 2: Όσα κορίτσια λάβουν μέρος στο τουρνουά μπορούν να δηλωθούν σε κατηγορία μικρότερη ενός χρόνου της ηλικίας τους. Π.χ. Κορίτσι που έχει γεννηθεί το 2001 μπορεί να συμμετάσχει στο τμήμα των Προπαίδων (2002-03).

5.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του τουρνουά ορίζεται το διάστημα από 19 έως 22 Ιουνίου 2015.

*Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας θα γίνει τέλος Απριλίου αφού προηγηθεί συμφωνία με ακτοπλοϊκή εταιρεία που θα συνδέσει συντονισμένα όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

6.ΓΗΠΕΔΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα εξής γήπεδα: στο Δημοτικό Στάδιο Άνω Σύρου και στο γήπεδο της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων. Η επιλογή των γηπέδων ανά κατηγορία θα γίνει από τη διοργανώτρια αρχή με την οριστικοποίηση των συμμετοχών.

Αναλυτικότερα οι διαστάσεις ανά κατηγορία:

  • Μπαμπίνι          – 25Χ20
  • Προ-Τζούνιορ   – 40Χ30
  • Τζούνιορ           – 55Χ35
  • Προπαίδες         – 70Χ50
  • ·ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΕΣ: 1. Δήλωση συμμετοχής στη διοργάνωση του σωματείου/ακαδημίας. 2. Συγκεντρωτική δήλωση συμμετοχής του σωματείου/ακαδημίας σας. 3. Αναλυτική κατάσταση συμμετοχής για κάθε τμήμα (ηλικιακή κατηγορία) με ονοματεπώνυμα και έτος γέννησης.

7.ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ-ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

7.1 Προαγωνιστική περίοδος

Οι ομάδες, αφού οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους όπως προβλέπεται παρακάτω, θα λάβουν γενικό πρόγραμμα του τουρνουά προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα την αποστολή τους. Κάθε ακαδημία ορίζει έναν Γενικό Αρχηγό και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την οργάνωση της αποστολής, τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών απ’ όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και την επικοινωνία με τη διοργανώτρια αρχή.

7.2 Άφιξη ομάδας

Με την εγκατάσταση κάθε αποστολής στο ξενοδοχείο ο Γενικός Αρχηγός κάθε ομάδας υποχρεούται να δηλώσει την άφιξη στη Διοργανώτρια Αρχή του τουρνουά, να παραλάβει το αγωνιστικό πρόγραμμα καθώς και τις διαπιστεύσεις των αθλητών και συνοδών της ομάδας του. Επίσης, οφείλει να καταθέσει όσα δικαιολογητικά εκκρεμούν, καθώς και να εξοφλήσει τη δεύτερη δόση (50%) των οικονομικών οφειλών. Σημειώνεται ότι η πρώτη δόση (50%) πρέπει να έχει καταβληθεί έως τις 10 Μαΐου (με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό).

7.3 Τεχνική σύσκεψη

Μετά την τακτοποίηση των ομάδων θα πραγματοποιηθεί τεχνική σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των προπονητών, των Γενικών Αρχηγών και των διαιτητών για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη συμπεριφορά όλων των συμμετεχόντων καθώς και να αναλυθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων από τη διοργανώτρια αρχή με σκοπό την αρτιότερη διεξαγωγή του τουρνουά.

7.4 Α’ ΦΑΣΗ – Φάση ομίλων

Η πρώτη φάση του τουρνουά στις κατηγορίες Τζούνιορ και Προπαίδων διεξάγεται σε δύο, τρεις ομίλους ή ακόμη και σε τέσσερις ομίλους (πάντα με βάση τις συμμετοχές) και πραγματοποιούνται μονοί αγώνες μεταξύ όλων των ομάδων των ομίλων. Αν υπάρξουν δύο όμιλοι οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων συνεχίζουν στη Β’ φάση. Αν υπάρξουν τρεις όμιλοι οι πρώτες ομάδες των τριών ομίλων συνεχίζουν στη Β΄φάση και οι τρεις δεύτερες αγωνίζονται μεταξύ τους σε τρεις αγώνες (διάρκειας ενός 25λέπτου έκαστος) μπαράζ για να αναδειχτεί ο καλύτερος δεύτερος που θα συνεχίσει στη Β΄φάση. Τέλος, στην περίπτωση των τεσσάρων ομίλων οι πρώτες ομάδες των ομίλων συνεχίζουν στη Β΄φάση.

Στην κατηγορία των Μπαμπίνι και Προτζούνιορ υπάρχει μόνο η Φάση ομίλων όπου διεξάγεται σε έναν ή δύο ομίλους με μονούς αγώνες όλων των ομάδων και ΔΕΝ λαμβάνεται υπ’ όψιν η τελική βαθμολογική κατάταξη. Στις δύο αυτές κατηγορίες αποφασίσαμε όπως και στην περσινή διοργάνωση να διεξαχθούν απλοί αγώνες δίχως βαθμολογική κατάταξη και όλα τα παιδιά να παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, θεσπίζεται και το έπαθλο «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» το οποίο θα απονέμεται στο σωματείο-ακαδημία το οποίο θα έχει συλλέξει τις περισσότερες μπλε κάρτες στο τουρνουά προσμετρώντας όλα τα τμήματά της. (βλέπε παρ. 8.5.3)

7.5 Β’ ΦΑΣΗ – Ημιτελικοί, τελικοί

Στη δεύτερη φάση των κατηγοριών Τζούνιορ και Προπαίδων διασταυρώνονται οι ομάδες των δύο ομίλων ανάλογα με τη βαθμολογική τους κατάταξη. Ήτοι, ο 1ος του Α’ ομίλου με τον 2ο του Β’ & ο 1ος του Β’ ομίλου με τον 2ο του Α. Οι νικητές των παραπάνω αναμετρήσεων συναντώνται στον τελικό για τη διεκδίκηση της 1ης θέσης, ενώ οι ηττημένοι αγωνίζονται στον μικρό τελικό. Σε όποια κατηγορία υπάρχουν τρεις όμιλοι και χρειαστούν μπαράζ ο 1ος του Α’ ομίλου αντιμετωπίζει τον 1ο του Β’ ομίλου, ενώ ο 1ος του Γ΄ομίλου αντιμετωπίζει τον καλύτερο δεύτερο. Οι νικητές παίζουν στον τελικό για τη διεκδίκηση της 1ης θέσης, ενώ οι ηττημένοι αγωνίζονται στον μικρό τελικό. Τέλος, αν οι συμμετοχές ξεπεράσουν κατά πολύ τις προσδοκίες μας και υπάρξει κατηγορία με τέσσερις ομίλους οι λεπτομέρειες της διεξαγωγής των ομίλων αυτών και των διασταυρώσεων θα αποσαφηνισθούν στη συμπληρωματική προκήρυξη.

8. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Οι κανονισμοί που θα ισχύουν κατά τη διάρκεια του τουρνουά είναι στη λογική που διέπουν τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Ο. και του Κ.Α.Π. με κάποιες μικρές τροποποιήσεις όπως είναι το οφσάιντ, το πλάγιο άουτ και οι αλλαγές.

8.1 Διάρκεια παιχνιδιών ανά κατηγορία και αριθμός παικτών

  • Μπαμπίνι         2Χ20’ (5Χ5)
  • Προ-Τζούνιορ 2Χ25’ (7Χ7)
  • Τζούνιορ          2Χ25’ (8Χ8)
  • Προπαίδες       2Χ30’ (9Χ9)

Η διάρκεια των ημιχρόνων είναι 5’.

8.2 Διαιτητές

Οι διαιτητές των αγώνων θα είναι αξιολογημένοι από την Ε.Π.Σ.Κυκλάδων και θα ορίζονται από τη διοργανώτρια αρχή. Ο διαιτητής έχει την πλήρη ευθύνη τέλεσης του αγώνα πάντα σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του γηπέδου της διοργάνωσης. Τέλος, ο διαιτητής είναι υπεύθυνος να τηρεί κατά γράμμα τους κανονισμούς και τα τελετουργικά έναρξης κάθε αγώνα που διέπουν τη διοργάνωση του τουρνουά. *Στους αγώνες των ΜΠΑΜΠΙΝΙ δεν θα υπάρχει διαιτητής, οι προπονητές των ομάδων θα εποπτεύουν το παιχνίδι τηρώντας οι ίδιοι τους κανονισμούς και όλα τα στοιχεία ηθικής.

8.3 Φύλλο αγώνα

Στα φύλλα αγώνα, τα οποία θα διατηρεί η διορισμένη γραμματεία του κάθε αγώνα, οι Γενικοί Αρχηγοί οφείλουν 10’ πριν την έναρξη του παιχνιδιού να καταθέσουν τα ονόματα των συμμετεχόντων καθώς και τα καρτελάκια τους. Στο τέλος του παιχνιδιού υπογράφουν οι γεν. αρχηγοί των δύο ομάδων, ο διαιτητής και η γραμματεία. Το φύλλο αγώνα καταλήγει στη διοργανώτρια αρχή έτσι ώστε να επικυρωθεί το αποτέλεσμα.

8.4 Ενστάσεις

Τυχόν ενστάσεις για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να προκύψει γίνονται από τους Γενικούς Αρχηγούς των ομάδων έως και 15΄μετά το τέλος του αγώνα. Οι ενστάσεις θα εξετάζονται την ίδια ημέρα από την επιτροπή διεξαγωγής του τουρνουά (που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των σωματείων που λαμβάνουν μέρος) και από έναν διαιτητή.

8.5 Ειδικές περιπτώσεις

8.5.1 Αλλαγές παικτών

Σε όλες τις κατηγορίες οι αλλαγές είναι απεριόριστες και γίνονται αυτόματα κατά τη διάρκεια του αγώνα δίχως διακοπή.

8.5.2 Επαναφορά από πλάγιο άουτ

Στο τμήμα των Προπαίδων και των Τζούνιορ η επαναφορά της μπάλας γίνεται κανονικά με τα χέρια (με ελαστικότητα στις αλλαγές), ενώ στα υπόλοιπα δύο τμήματα η επαναφορά γίνεται με τα πόδια.

8.5.3 Περιπτώσεις ισοβαθμίας

Εδώ εφαρμόζεται για πρώτη φορά η χρήση της ΜΠΛΕ κάρτας (κάρτα «Ευ Αγωνίζεσθαι»). Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων στο τέλος της Α’ φάσης μετράει το αποτέλεσμα στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας προσμετρούνται οι μπλε κάρτες και περνάει η ομάδα με τις περισσότερες. Τέλος, σε περίπτωση που υπάρχει και εκεί ισοβαθμία γίνεται κλήρωση από τη διοργανώτρια αρχή παρουσία της επιτροπής διεξαγωγής του τουρνουά. Κίτρινες και κόκκινες κάρτες θα υπάρχουν μόνο για τις δύο ηλικιακές κατηγορίες όπου υπάρχει βαθμολογική κατάταξη, ενώ οι ΜΠΛΕ κάρτες θα δίνονται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Τα γκολ δεν παίζουν ρόλο στις ισοβαθμίες ώστε να αποτραπεί το φαινόμενο που συχνά παρατηρείται σε τέτοια τουρνουά με τις μεγάλες διαφορές στα σκορ σε αγώνες παιδικών ομάδων με διαφορά δυναμικότητας, όπου κατά τη γνώμη μας παίζει σημαντικό ρόλο για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των νεαρών αθλητών.

*Ποια η σημασία της ΜΠΛΕ κάρτας: Την κάρτα αυτή φέρει πάνω του ο διαιτητής και μπορεί να τη βγάλει οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα αν υποπέσει στην αντίληψή του μια κίνηση fair-playαπό έναν παίκτη ή μία ομάδα. Επίσης, μετά τη λήξη του κάθε αγώνα ο διαιτητής, αφού σημειώσει το σκορ στο φύλλο αγώνα, συμπληρώνει και σε ποια ομάδα από τις δύο δίνει την μπλε κάρτα κρίνοντας και αξιολογώντας την συνολική συμπεριφορά αθλητών, προπονητών και γονέων. Με αυτή τη συμβολική κάρτα κρίνουμε ότι όλοι όσοι συμμετέχουν σε ένα τουρνουά μικρών ηλικιών πρέπει να αξιολογούνται (κυρίως συμπεριφορές και νοοτροπίες).

8.5.4 Ποινές

Οι ποινές αποβολής με δύο κίτρινες κάρτες εφαρμόζονται μόνο για το συγκεκριμένο αγώνα. Ποινές αποβολής για εξύβριση διαιτητή, συμπαίκτη, αντιπάλου ή θεατών και για οποιοδήποτε άλλη ανάρμοστη συμπεριφορά από τους αθλητές ή τους προπονητές τιμωρούνται με οριστική αποβολή τους από τη διοργάνωση. Στις δύο μικρότερες κατηγορίες δεν θα υπάρχουν καθόλου κάρτες.

8.5.5 Ποινή αποβολής από το τουρνουά

Η διοργανώτρια επιτροπή με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής δύναται να αποβάλει από το τουρνουά ομάδα όταν η συμπεριφορά προπονητών ή γονέων-συνοδών της επηρεάζει την ομαλή εξέλιξη της διοργάνωσης (π.χ. ανάρμοστη συμπεριφορά ή γενικότερα συμπεριφορά που προσβάλει το αθλητικό ύφος). Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά η παρουσία γονέων εντός των αγωνιστικών χώρων.

8.5.6 Δηλώσεις συμμετοχής

Οι λίστες των παικτών που απαρτίζουν τα τμήματα δεν θα αλλοιώνονται (προσθέσεις-αφαιρέσεις) κατά τη διάρκεια του τουρνουά και θα είναι αυτές μέχρι το τέλος του.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

1. Εισαγωγή

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης, οι υποχρεώσεις των ομάδων απέναντι στη διοργανώτρια αρχή, τα αθλητικά κέντρα και η διαμονή αθλητών, συνοδών-προπονητών, ορίζονται και τηρούνται με βάση τον παρόντα κανονισμό, ο οποίος και αποτελεί μέρος της προκήρυξης.

2. Ξενοδοχεία-Κόστος

Τα ξενοδοχεία, όπου θα φιλοξενηθούν οι ομάδες προερχόμενες εκτός Σύρου και θα λάβουν μέρος στο 10ο Πανκυκλαδικό, είναι τριών και τεσσάρων αστέρων και ανταποκρίνονται κατά μεγάλο ποσοστό στις απαιτήσεις των ομάδων και της διοργάνωσης. Οι αθλητές θα διαμένουν σε 2-3-4κλινα δωμάτια, ενώ οι συνοδοί-προπονητές σε 2κλινα. Το συνολικό κόστος για τον κάθε συμμετέχοντα είναι 110-120 ευρώ και περιλαμβάνει: από 3-4 διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και τις μετακινήσεις. Τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τις αποστολές έχουν επιλεγεί από τη Διοργανώτρια Αρχή έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν και την διατροφή των ομάδων με μενού που, επίσης, θα επιλέξει η Διοργανώτρια Αρχή. *Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο θέμα της σίτισης τότε η αποστολή θα εξυπηρετείται από το πλησιέστερο συμβαλλόμενο εστιατόριο με το ίδιο μενού.

3. Συνεργασία με ομάδες

Όλες οι ομάδες ορίζουν ένα Γενικό Αρχηγό ο οποίος θα είναι αρμόδιος για όλα τα θέματα επικοινωνίας και συνεργασίας με τη διοργανώτρια αρχή και θα έχει τις κάτωθι αρμοδιότητες:

  1. Να συντάξει και να αποστείλει τη δήλωση συμμετοχής της ομάδας. Να ενημερώσει τους κηδεμόνες της αποστολής για τις λεπτομέρειες της προκήρυξης και τους κανονισμούς της διοργάνωσης.
  2. Να συλλέξει και να ελέγξει τις ατομικές δηλώσεις των αθλητών με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά.
  3. Να δηλώσει εμπρόθεσμα τη συμμετοχή της ομάδας του στη διοργανώτρια αρχή.
  4. Να ενημερώσει έγκαιρα τη διοργανώτρια αρχή για τυχόν καθυστερήσεις ή αλλαγές στη λίστα συμμετοχής των αθλητών της ομάδας του. Επίσης οφείλει να ενημερώνει έγκαιρα την επιτροπή ενστάσεων για τυχόν ενστάσεις περί εγκυρότητας ενός αποτελέσματος εντός του χρονικού διαστήματος που έχει καθορίσει η διοργανώτρια αρχή.
  5. Να τηρεί με συνέπεια και υπευθυνότητα το πρόγραμμα της διοργάνωσης (αγώνων, μετακινήσεων, γευμάτων, συνεδρίων)
  6. Έχει την ευθύνη της ομάδας του για τις όποιες τυχόν ζημιές ή φθορές προκληθούν από τους αθλητές στους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ είναι υπεύθυνος να μεριμνά για την άψογη συμπεριφορά των αθλητών σε πούλμαν, γήπεδο και ξενοδοχείο.
  7. Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει έως και 2 εμφανίσεις διαφορετικού χρώματος.

Ο Γενικός Αρχηγός κάθε ομάδας εξουσιοδοτεί τη διοργανώτρια αρχή να προβεί σε τυχόν απαραίτητες τροποποιήσεις κατά την κρίση της που θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσης, δεν θα θίγουν το βασικό πνεύμα και τις αρχές της διοργάνωσης και θα γνωστοποιούνται άμεσα στην επιτροπή διεξαγωγής του τουρνουά. Οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται με απόφαση από την επιτροπή διεξαγωγής του τουρνουά που αναλαμβάνει την υποχρέωση πιστής εφαρμογής όλων των παραπάνω όρων για την ομαλή διεκπεραίωση της διοργάνωσης.

4. Για τη Διοργανώτρια Αρχή - ακαδημία

Η Διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος αποτελείται από 5 μέλη ακαδημιών-σωματείων που έχουν στηρίξει και αναδείξει το Πανκυκλαδικό ως θεσμό όλα αυτά τα χρόνια και είναι οι: Κάμπαξης Δημ., Μαράκης Πετ., Ζαχαρίου Γιαν., Παπαδάκης Μιχ. και Λιβάνιος Στέλιος.

Η διοργανώτρια ακαδημία της Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002, σε συνεργασία πάντα με τη Διοργανώτρια Αρχή είναι υπεύθυνη για:

  • Την εξασφάλιση συμμετοχής των ομάδων στο τουρνουά.
  • Τον σωστό έλεγχο ώστε να τηρούνται ακριβώς οι ηλικίες σε κάθε κατηγορία.
  • Την εξασφάλιση όλων των προσυμφωνηθέντων.

Η διοργανώτρια ακαδημία της Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002 είναι υπεύθυνη για τα γήπεδα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα πούλμαν, καθώς επίσης και για τις κάτωθι παροχές:

  • Την έκδοση καρτών διαπίστευσης για όλους τους συμμετέχοντες: αθλητές, προπονητές, υπεύθυνους και όποιους συνοδούς.
  • Την παροχή αναμνηστικών σε κάθε αθλητή, προπονητή και υπεύθυνο που συμμετέχει στο τουρνουά.
  • Να ορίζει έναν υπεύθυνο γηπέδου και έναν ως γραμματεία για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Επίσης, σε ένα από τα δύο γήπεδα να λειτουργεί από τις 09:00-23:00 η κεντρική γραμματεία της διοργάνωσης με μηχανογράφηση για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση σε θέματα που αφορούν το τουρνουά.
  • Την εξασφάλιση διαιτησίας αγώνων και συντονισμό αυτής για τον ορισμό.
  • Την εξασφάλιση παρουσίας γιατρών κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η Διοργανώτρια Αρχή διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει, διαφοροποιήσει ή καταργήσει όρους που αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη εφόσον το κρίνει απαραίτητο αρκεί να ενημερώσει άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους της διοργάνωσης. Επίσης, η Διοργανώτρια Αρχή και η διοργανώτρια ακαδημία ουδεμία ευθύνη φέρουν για οποιοδήποτε τραυματισμό αθλητή κατά τη διάρκεια των αγώνων, την μεταφορά αθλητών από και προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις, κατά τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο και ζημιές που τυχόν προκαλέσουν οι διαμένοντες.

5. Για την επιτροπή του τουρνουά

Η επιτροπή του τουρνουά καθορίζεται με την άφιξη όλων των αποστολών στο νησί και αποτελείται από έναν εκπρόσωπο κάθε σωματείου-ακαδημίας που παίρνει μέρος στο τουρνουά. Οι εκπρόσωποι που θα οριστούν για την επιτροπή γίνονται γνωστοί στη Διοργανώτρια Αρχή κατά τη συνάντηση όλων των υπεύθυνων αποστολής λίγο πριν ξεκινήσει και επίσημα το τουρνουά. Ο ρόλος της επιτροπής του τουρνουά είναι να μεριμνήσει για την ομαλότερη διεξαγωγή ολόκληρης της διοργάνωσης, να εξετάζει τυχόν ενστάσεις που θα προκύψουν και να λαμβάνει αποφάσεις κατά πλειοψηφία.

6. Μότο του τουρνουά (για αθλητές, προπονητές, γονείς)

  • Σέβομαι και εκτιμώ συμπαίκτες και αντιπάλους
  • Εφαρμόζω απόλυτα το ευ αγωνίζεσθαι
  • Υπακούω τυφλά στις αποφάσεις των διαιτητών
  • Σημασία έχει η συμμετοχή και όχι το αποτέλεσμα

7. Δικαιώματα των παιδιών

Το κάθε παιδί έχει δικαίωμα:

  • να χαίρεται τους αγώνες αλλά και τον συναγωνισμό
  • να παίζει σε ένα ασφαλές περιβάλλον
  • να του φέρονται με σεβασμό
  • να παίζει με παιδιά της ηλικίας του
  • να ΜΗΝ γίνει…πρωταθλητής

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:

Από Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη: Παπαδάκης Μιχάλης (6906939115)

Από Μήλο-Σίφνο-Σέριφο: Λιβάνιος Στέλιος (6977006574)

Από Σύρο-Τήνο-Μύκονο-Άνδρο: Κάμπαξης Δημήτρης (6932240644) και Ζαχαρίου Γιάννης (6972121427)

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Διεύθυνση: Α.Π.ΣΥΡΟΣ 2002, Ερμούπολη Σύρου, Κάμπαξη Άννα, Τ.Κ. 84100

Τηλέφωνο: 2281085731

Fax: 2281085731

E-mail: kampaxianna@yahoo.gr

Πληροφορίες τουρνουά: 6979257269 (Κάμπαξη Άννα)

Πληροφορίες για δρομολόγια πλοίων: 2281084444 (Βασιλικός Νίκος & Παναγιώτης)

Πληροφορίες για ξενοδοχεία-μετακινήσεις: 6979257269 (Κάμπαξη Άννα)

*Με την οριστικοποίηση συμμετοχής των ακαδημιών θα σας σταλεί αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων, μετακινήσεων, διατροφής.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:

Προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού μέχρι τις 20 Μαΐου μαζί με τη δήλωση συμμετοχής, και το υπόλοιπο 50% εξόφληση με την άφιξη της αποστολής στη Σύρο.

Κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό:

ALPHABANK:

626-002101-003310

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ:

ΚΑΜΠΑΞΗ ΑΝΝΑ

Διοργανωτής:

Αθλητικός ΣύλλογοςΑ.Π. ΣΥΡΟΣ 2002έτος ίδρυσης2002          

  • ΕΠΙΣΥΝΑΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ-ΣΥΝΟΔΟΥ(πιστοποιητικό γέννησης ή έγχρωμη φωτοτυπία επίσημου εγγράφου που να πιστοποιεί τη χρονολογία γέννησης του αθλητή, μία φωτογραφία ανά αθλητή-προπονητή-συνοδό καθώς και ομαδική κατάσταση υγείας των αθλητών ανά ηλικιακή κατηγορία)
  • ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ.
  • ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΝ 5η ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Δήλωση Συμμετοχής στη διοργάνωση:

Ο Κάτωθι υπογεγραμμένος - η

 

 

 

Εκ μέρους του σωματείου ή της ακαδημίας

 

 

 

Διεύθυνση έδρας σωματείου ή ακαδημίας

 

 

Τηλ.

F α x:

E-mail:

Δηλώνω με το παρόν τη συμμετοχή όλων των κάτωθι αναγραφόμενων αθλητών-συνοδών στο 10ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, που θα πραγματοποιηθεί σε γηπεδικές εγκαταστάσεις της Σύρου, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη της διοργάνωσης. Αποδέχομαι τους όρους-κανονισμούς που διέπουν τη διοργάνωση και απαλλάσσω τη Διοργανώτρια Αρχή από οποιαδήποτε ευθύνη τραυματισμών που μπορεί να προκύψουν στους επισυναπτόμενους δηλωθέντες κατά τη συμμετοχή τους στο τουρνουά. Επίσης αναλαμβάνω προσωπικά την υποχρέωση αποζημίωσης, πριν την αναχώρηση από τον τόπο διοργάνωσης, οποιασδήποτε ζημιάς ή φθοράς υλικών που τυχόν προκληθούν από τους αθλητές μας στις εγκαταστάσεις των αγωνιστικών χώρων ή του ξενοδοχείου.

Ημερομηνία:…………………………………………2015

Σφραγίδα σωματείου ή ακαδημίας             Υπογραφή υπευθύνου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

                                                                                ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ……………………

ΣΩΜΑΤΕΙΟ/ΑΚΑΔΗΜΙΑ: …………………………………………………………………………………….

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ:

ΜΠΑΜΠΙΝΙ ……………, ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ …………, ΤΖΟΥΝΙΟΡ………, ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ………….

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ:…………………………………………………………………………………..

Τηλ. υπευθύνου: ………………………………………………………………………………………………

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

ΤΜΗΜΑ: ΜΠΑΜΠΙΝΙ (γεν. 2008-2009)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ………………………………………………………………………………………….

ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ ( γεν.2006-2007)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ …………………………………………………………………………………………….

ΤΜΗΜΑ: ΤΖΟΥΝΙΟΡ ( γεν.2004-2005)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ……………………………………………………………………………………………….

ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ( γεν.2002-2003)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ………………………………………………………………………………………………….

ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ- ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ:

ΤΜΗΜΑ: ΜΠΑΜΠΙΝΙ …………………………………………………………………… …………………….                    

             Εναλλακτικό Χρώμα……………………………………………………………………………….

ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ…………………………………………………………………………………….

              Εναλλακτικό Χρώμα…………………………………………………………………………….

ΤΜΗΜΑ: ΤΖΟΥΝΙΟΡ………………………………………………………………………………………….

              Εναλλακτικό Χρώμα…………………………………………………………………………….

ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ……………………………………………………………………………………

              Εναλλακτικό Χρώμα……………………………………………………………………………

ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ………………………………………………………………………………………

              Εναλλακτικό Χρώμα……………………………………………………………………………

Ο υπεύθυνος της ακαδημίας

(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ)

ΟΝΟΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ/ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ: ………………………………………………

ΗΛ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΤΜΗΜΑ: ………………………………………………………………

Α/Α

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΕΤΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.

 

 

 

12.

 

 

 

13.

 

 

 

14.

 

 

 

     
     

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  

ΕΠΩΝΥΜΟ/ΟΝΟΜΑ

ΤΗΛEΦΩΝΟ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

   

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

   
               

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: …………………………………. 2015

ΥΠΟΓΡΑΦΗ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ή ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ:

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares