Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 17:18

Οδοιπορικό στην Χαλκίδα με τις Μικτές

Χρειαζόταν σοβαρός λόγος για ταξίδι Πάρος-Χαλκίδα-Πάρος μέσα σε 24 ώρες.

Εμείς τον είχαμε και με παρέα ατόφια ποδοσφαιρική, που ήταν απαραίτητο το διαπράξαμε.

alt

Αφ'ενός, η παρουσία 5 παιδιών του νομού μας.

Στους παίδες ο Κώστας Κουκούλης του Αίαντα Σύρου και ο Μιχάλης Κονδύλας του ΑΠ Σύρος 2002.

Στους νέους ο Νίκος Σκιαδάς του ΑΟ Πάρου και οι Αντώνης Φουάσης,Παναγιώτης Σταφυλάς του Αίαντα Σύρου.

Αφ'ετέρου, έχοντας διαβάσει στο σάιτ της ΕΠΟ, για το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του Φερνάντο Σάντος, που σκοπεύει να περνάει το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου μέσα από τις τοπικές κοινωνίες και τις ΕΠΣ όλης της χώρας, θα είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε «ιδίοις όμμασι», αν κάτι καλό έχει ξεκινήσει για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

neoi-mikti-5-3-2014-1

Το πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων, μεταξύ των μικτών ομάδων των ενώσεων, είναι η κεντρική δραστηριότητα του πλάνου αυτού.

Παρακολουθήσαμε τα 2 παιχνίδια μεταξύ της περιφέρειας Αιγαίου της περιφέρειας Κρήτης, στους παίδες και τους νέους.

Στους παίδες η Κρήτη, εμφανώς ανώτερη, νίκησε 4-1.

Εκεί συμμετείχαν ο Κουκούλης και ο άτυχος Κονδύλας.

Τα παιδιά πήραν εντολή να ζεσταθούν με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και ενώ έκανα την προθέρμανση τους, ο Μιχάλης Κονδύλης τραυματίστηκε σε μία άσκηση και με δυσκολία πατούσε το πόδι του.

skiadas-fouasis-sarris-5-3-2014

Απίστευτη ατυχία που μας πάγωσε, όπως και τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ Γιάννη Σιγάλα, που δεν άφησε στιγμή τα παιδιά από τα μάτια του.

Τελικά αγωνίστηκε για περίπου 15' ο Κώστας Κουκούλης, όταν το ματς είχε πια κριθεί.

Ο αγώνας των νέων ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικός και μάλιστα σε πολύ καλό επίπεδο, με τεχνική, ταχύτητα και δύναμη.

Ο Αντώνης Φουάσης ξεκίνησε βασικός σαν αριστερό αμυντικό χαφ, όλες οι ομάδες έπαιζαν με το ίδιο σύστημα 4-2-3-1,με πολύ καλή απόδοση, ξεχωρίζοντας για το μυαλωμένο παιχνίδι του, τις σωστές επιλογές του και την πληθωρική του παρουσία στο χώρο του κέντρου.

Κουράστηκε και αντικαταστάθηκε γύρω στο 70' 

Ο Νίκος Σκιαδάς, μπήκε περίπου στο 60' και ήταν γουρλής γιατί η ομάδα του μετά από λίγο πέτυχε το γκολ που της χάρισε την νίκη με 1-0.

Ήταν σοβαρός, λίγο αγχωμένος στην αρχή, αλλά συνετέλεσε να μην δεχθούν γκολ, παρά την πίεση των Κρητών, με καίριες επεμβάσεις ψηλά και χαμηλά.

Ο Παναγιώτης Σταφυλάς δεν πήρε ευκαιρία και εδώ πρέπει να σημειώσουμε, ότι μπορούσαν να γίνουν μόνο τρεις αλλαγές, ενώ από την εικοσάδα της κάθε αποστολής δύο έμεναν έξω από την δεκαοκτάδα.

Ο κ. Σιγάλας, ήταν αντίθετος σε αυτό, γιατί όπως μας εξήγησε πολλά παιδιά δεν θα μπορούν να έχουν συμμετοχή, μάλιστα εισηγήθηκε, χωρίς να εισακουσθεί, την τροποποίηση του κανονισμού, ενώ ενημέρωσε και τον κ. Σάντος για το πρόβλημα.

sigalas-sarris5-3-2014

Πως συνεχίζεται το πρωτάθλημα

Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλες περιφέρειες Αιγαίου και Κρήτης θα ενωθούν σε μία υπερπεριφέρεια και θα συγκροτηθούν από 14 παίκτες από την νικήτρια και 6 από την ηττημένη.

Το ίδιο θα γίνει σε όλη την Ελλάδα και θα ακολουθήσουν νοκ-άουτ αναμετρήσεις, για να φτάσουν δύο ομάδες στο τελικό, όπου οι ποδοσφαιριστές που θα λάβουν μέρος, θα πριμοδοτηθούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Τι είδαμε

Είναι σαφές ότι η προσπάθεια είναι σε έναν δρόμο και προς την σωστή κατεύθυνση.

Υπάρχουν προβλήματα, κυρίως οργανωτικά, αλλά και τεχνικής υποστήριξης.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε, ότι στα παιδιά δεν δόθηκε υλικό και αν δεν υπήρχαν ορισμένοι έμπειροι παράγοντες, δεδομένου ότι κυρίως στην δική μας περιφέρεια τα παιδιά ήταν από πολλά διαφορετικά νησιά, με διαφορετικά δρομολόγια, θα ήταν δύσκολο να γίνουν όλα σωστά.

Κάποιοι άλλοι παράγοντες βέβαια θα πρέπει να προσαρμοστούν περισσότερο στο πλάνο και να βοηθήσουν ουσιαστικά.

Το επίπεδο μας επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη στη νέα γενιά και μας απέδειξε ότι δεν είναι το ταλέντο που υστερούμε, αλλά η δουλειά και η οργάνωση.

kokoulis-kondilas-5-3-2014

Πλήθος από προπονητές και σκαουτερ

Δεκάδες προπονητές και μάτια ομάδων έδωσαν το παρόν.

Κάποιοι από αυτούς ήσαν ο Βασίλης Τσιάρτας, ο Ανδρέας Λαγωνικάκης, ο Δημήτρης Μάρκος, ο Γιώργος Αμανατίδης, ο Μιχάλης Μητροτάσιος, ο Μπάμπης Ζελενίτσας και ο Βασίλης Ιωαννίδης.

Δείτε εδώ… περισσότερες φωτογραφίες.

skouters-miktis-2014-1

Κατηγορία ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares