Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 02:07

Ο Πούλος βάζει τα πράγματα στην θέση τους

Στην αρχή της αγωνιστικής σεζόν που πέρασε τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στον ΑΟ Σύρου, οι διοικούντες του οποίου αποφάσισαν να δώσουν στον πάλε – ποτέ βασιλιά των Κυκλάδων την παλιά αίγλη και λάμψη που διέθετε τις προηγούμενες δεκαετίες.

KYPELLO OLOIΆνθρωποι που αγάπησαν αυτή την ομάδα πλαισίωσαν το Δ.Σ της ομάδας της Σύρου, με τον εμπνευστή του ονείρου Γιώργο Φώσκολο να βάζει στο πλάι του τον Πέτρο Ραουζαίο και να χαράζουν το λαμπρό μέλλον του ΑΟΣ.

Η επιλογή του Μάκη Πούλου έδειξε εξ΄αρχής ότι ο ΑΟΣ θα ψάξει την ποιοτική διαφορά. Στη συνέχεια ήρθαν οι μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες πλέον πιστοποίησαν ότι ο ΑΟΣ δεν μπορούσε παρά να είναι το φαβορί για τον τίτλο. Παίκτες αξίας όπως του Σταματίου, Περιάλη, Τερόλη, Μητσόπουλου, Ελ Κάντι κτλπ δε ν άφησαν περιθώρια σε κανέναν να αμφισβητήσει την ποιότητα που διέθετε πλέον αυτή η ομάδα.

Μάλιστα πολλοί μίλησαν για υπερβολή, λέγοντας "Τι θέλει τόσους παίκτες, είναι ομάδα Γ΄Εθνικής με αυτό το ρόστερ" . Και όμως στο τέλος οι παίκτες έδειξαν πως είναι άνθρωποι... και κανένας δεν είναι Superman. Μπορεί ο Γιάννης Τζώρτζης με τον λεπτό χαρακτήρα που διαθέτει να πήρε τις ευθύνες από την διοίκηση και να τις έριξε στην πλευρά των παικτών, αλλά με όλο τον σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπο του θα πω ότι εν μέρει έχει δίκιο, αλλά καλό είναι να επιβραβεύουμε τις καλές προσπάθειες των παραγόντων που τα δίνουν όλα, αλλά ταυτόχρονα να καυτηριάζουμε άλλους που κατά τη γνώμη μου συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η ομάδα μοντέλο που δημιούργησαν οι Φώσκολος – Ραουζαίος, να υπομονεύεται συστηματικά και επίμονα από «παραγοντίσκους», οι οποίοι δεν έχουν θέση σε διοικήσεις όπως είναι αυτοί του ΑΟ Σύρου.

Ευτυχώς μετά από πολλά χρόνια βρέθηκε ένας αληθινός ποδοσφαιράνθρωπος να πει δύο πράγματα όπως ακριβώς είναι και όπως έγιναν… ντόμπρα και καθαρά. Χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές. Ο λόγος για τον Μάκη Πούλο, ο οποίος με ανοικτή επιστολή του στο sportcyclades.grμιλάει για πρόσωπα και πράγματα, βάζοντας στα σωστά πλαίσια τα αίτια της αποτυχίας του ΑΟ Σύρου.

Ως άνθρωπος που κάλυπτα την τελευταία σεζόν το ρεπορτάζ του ΑΟ Σύρου, νομίζω ότι η επιστολή του Μάκη Πούλου καλύπτει απόλυτα και σκιαγραφεί τα αίτια της αποτυχίας του ΑΟΣ. Διαβάστε την:

*Οι τίτλοι και μεσότιτλοι προστέθηκαν στο κείμενο

Πιέσεις και αρνητικότητα

poylos makrostenhΜε αφορμή διάφορες ανακρίβειες που γράφτηκαν και ειπώθηκαν από επίσημα χείλη «παραγόντων» τους ΑΟ Σύρου και αφορούσαν τα αιτία της απώλειας του πρωταθλήματος ήταν ο λάθος σχεδιασμός στην αρχή της χρονιάς από μέρους μου, το γεγονός ότι δεν υπήρχε χημεία μεταξύ των παικτών στον αγωνιστικό χώρο θα ήθελα να κάνω την παρακάτω τοποθέτηση.

Στον αρχικό σχεδιασμό υπήρχαν παίκτες οι οποίοι για διάφορους λόγους είτε από την αρχή όπως ο Αμπτουλ Ραζακ ο Πάπι Κουρούμα και ο Μανέκας είτε κατά την διάρκεια όπως βασικά ο Ελ Κάντι και ο Μητσόπουλος δεν αγωνίστηκαν.

Έμειναν έτσι κάποια κενά τα όποια με απόφαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε κάποια από αυτά στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να καλυφθούν. ΟΛΟΙ οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν και έμειναν στην ομάδα μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές τους ντόπιους έδωσαν τα πάντα για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τον στόχο της. ΕΓΩ προσωπικά είμαι πολύ περήφανος για όλα τα παιδιά τόσο αυτά που τα βρήκα στην ομάδα όσο και αυτά που ήρθαν με μεταγραφή . ΑΝ στον κ. Κόκκαλη, που τον εκτιμώ και τον ευχαριστώ για την συμπαράσταση σε κάποιο προσωπικό μου πρόβλημα, κάποιος ποδοσφαιριστής δεν αρέσει ή δεν τον ικανοποίησε τόσο ντόπιος όσο και ‘’ξένος’’ ας βγει να μιλήσει με ονοματεπώνυμο. Εγώ προσωπικά θέλω να δηλώσω ότι δέχτηκα πιέσεις κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος τόσο από τον ίδιο όσο και από άλλο ένα παράγοντα που ήταν δίπλα μου προκειμένου να αποχωρήσει ο πρώτος σκόρερ εως εκείνη την στιγμή Ιάκωβος Σταματίου όταν κατά την διάρκεια του χειμώνα ο παίκτης αρρώστησε για ένα περίπου εικοσαήμερο και διέκοψε τις προπονήσεις με απόφαση του ιατρού που τον παρακολουθούσε. σε αυτό το σημείο θέλω να δηλώσω ότι στο συγκεκριμένο διάστημα και άλλοι παίκτες τόσο ντόπιοι όσο και μεταγραφές ‘’πέρασαν’’ από την ιδια δοκιμασία δηλαδή αμφισβητήθηκαν όσον αφόρα την προσφορά τους στην ομάδα.

Σε αυτό το σημείο ο συγκεκριμένος παράγοντας μέσα από διαρκής τηλεφωνικές συνομιλίες με παίκτες με εμένα και με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου δημιουργούσε  κλίμα τεραστίας αβεβαιότητας και είναι αυτό το σημείο που αρχίζει η ομάδα και παρουσιάζει και στο γήπεδο κάποια προβλήματα αγωνιστικά.

Δεν με άφησαν

Τώρα όσο αφόρα την ‘’χημεία’’ που ανέφερε θέλω να πω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια νέα ομάδα όπου όμως καταφέρνει με Πάγο(4-0) με Άγιαξ(3-0) και με Άνω Μερά Μυκόνου (2-1 με ανατροπή)να περάσει στον τελικό του Κυπέλου και με συνεχής νίκες να είναι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

Κατά την γνώμη μου η ομάδα στα δυο ματς με Άγιαξ στο πρωτάθλημα είχε τεράστια ατυχία παρά την όχι και τόσο μεγάλη απόδοση ειδικά στο πρώτο ματς όπου και στα δυο έχασε την νίκη ( στο πρώτο) και την ισοπαλία ( στο δεύτερο) στο 95’, αποτελέσματα που αν είχε πάρει το ένα από τα δυο ήταν πρώτη στην κανονική διάρκεια.

Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω την μεγάλη μου διαφωνία για την απομάκρυνση μου από την ομάδα για την οποία είχα δουλέψει πάρα πολύ σε πολλά επίπεδα και περίμενα μελλοντικά αποτελέσματα αλλά δέχομαι ότι το ποδόσφαιρο καμιά φορά τα έχει αυτά και για να μην χαλάσω το κλίμα στην ομάδα μετά την δική μου αποχώρηση και για να παραμείνουν οι παίκτες προσηλωμένοι στο στόχο παρέμεινα σιωπηλός και δεν έβγαλα την πικρία μου προς τα έξω

Γυρνώντας πίσω στο σχεδιασμό αναφέρω ότι μετά τις προσθήκες του Ιανουάριου δεν πρόλαβα να δουλέψω με τα νέα παιδιά πάνω από τέσσερις ημέρες και να κάνω τα σχέδια μου πραγματικότητα.

θεωρώ χρέος προς τον φίλαθλο κόσμο της σύρου να αναφέρω κάποια από τα προβλήματα που αντιμετώπισα κατά την διάρκεια της θητείας μου στην ομάδα και τα οποία προσπαθούσα να κρατήσω όσο μπορούσα μακριά από τους παίκτες που όμως μοιραία επηρεάζονταν.

FOSKOLOS-RAOUZAIOS-PIRGOSΚαι δημοσιογράφος;

Μετά το ματς με την στενή Τήνου ένα ομολογουμένως δύσκολο ματς σε ένα γήπεδο πάρα πολύ μικρό με ένα αντίπαλο που έπαιζε (για τελευταία φορά!!!) κομπλέ και σε ένα ματς που ένα χρόνο πριν η ομάδα είχε χάσει το πρωτάθλημα καταφέραμε μετά από ένα πολύ δυνατό ματς και μοιρασμένο στο πρώτο αλλά σαφές καλύτερη την ομάδα μας στο δεύτερο ημίχρονο να κερδίσουμε 1-0 με δυο δοκάρια και πιο πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από λίγες ώρες διάβασα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με έκπληξη μου τόσο εγώ όσο και οι παίκτες ότι η στενή μας έπαιζε μονότερμα και είχε τρία δοκάρια και εμείς ήμασταν παρά πολύ τυχεροί. εξεπλάγην και πάρα πολύ παραξενεύτηκα όταν έμαθα από δημοσιογράφους ότι την συγκεκριμένη ‘’ανταπόκριση’’ από την Τήνο την είχε δώσει ο κ. πύργος γενικός αρχηγός της ομάδας μας!!!!!!!!!!!!ο κ. Πύργος μάλλον ποτέ δεν με συμπάθησε για το λόγο ότι πάντα με ρωτούσε την ενδεκάδα πριν το ματς αλλά ποτέ δεν έπαιρνε απάντηση… υπήρξε προσπάθεια παρέμβασης στην δουλεία μου κατά αυτόν τον τρόπο .

KOYPA FOS-RAOYZΚαι Προπονητής;

Κατά την διάρκεια κάποιων προπονήσεων ο κ. Κοκκαλης προσπαθούσε να με πλησιάσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να με ρωτήσει ποιον παίκτη θα βάλω στην θέση του τάδε παίκτη κλπ βάζοντας με στην δύσκολη θέση να τον απομακρύνω με ‘’τρόπο’’ μπροστά στα βλέμματα των παικτών της ομάδας

Κατά την διάρκεια του ματς κυπέλλου με την άνω μερα Μυκόνου και ενώ πάμε στα αποδυτήρια να μιλήσουμε με τους παίκτες (χάναμε 1-0) μπαίνει ο κ. Κόκκαλης με φόρα στα αποδυτήρια χτυπώντας δυνατά και επιδεικτικά την πόρτα στα νώτα μου και μετά από δική μου παρατήρηση δεν είχαμε συνέχεια.

Στο ματς με τον Πάγο και ενώ ήμουν τιμωρημένος από την ΕΠΣ Κυκλάδων (δίκαια) έχω κανονίσει να έχω σύστημα ενδοσυνεννόησης με τον βοηθό μου κ Δαφνα προκειμένου να συνεργαστούμε για το ματς και τις ιδιαιτερότητες του .Ξαφνικά ο κ. Κόκκαλης παίρνει θέση δίπλα στον κ Δαφνα και δεν τον αφήνει να αρθρώσει λέξη και να κάνει προφανώς την δουλειά του λέγοντας συνεχεία δικές του εντολές και δημιουργώντας φραστικό επεισόδιο με τον κ Σιγαλα φροντιστή κάνοντας άνω κάτω την ομάδα.

ZAX-TZO-MAN-DHLΕίχε και θετικά

θέλω να εκφράσω την πολύ θετική μου άποψη για όλα τα μελή του συμβουλίου που στάθηκαν πραγματικά δίπλα μου. Τον Πρόεδρο κ Φωσκολο που έκανε ότι ήταν δυνατό να τρέξει η ομάδα τον αντιπρόεδρο .κ Ραουζαιο τον κ Φωτεινια, τον κ. Καλουδη, τον κ. Σιγαλα, τον κ.Δημητριαδη ,τον κ. Μιχαλη την προσπάθεια των οποίων η αρνητική στάση ενός ή δυο παραγόντων δεν μπορεί επισκιάσει στα μάτια μου.

Επίσης θέλω να συγχαρώ τον κ Ζαχαριου για την παρουσία του στην ομάδα γιατί πιστεύω ότι τα πήγε πάρα πολύ καλά όπως και τον κ Δαφνα όπου στάθηκε πραγματικός εργάτης στο σύλλογο.

Το συμπέρασμα κατά την γνώμη μου είναι ότι ούτε οι ‘’χημείες’’ φταίνε ούτε οι ποδοσφαιριστές που ήταν από τους καλύτερους αλλά εν μέρει μια μεγάλη ατυχία που χτύπησε την ομάδα την πιο κρίσιμη στιγμή αλλά και συμπεριφορές όπως οι παραπάνω που γυρνάμε το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω και δεν βοηθούν την ομάδα να δει μια άσπρη μέρα την οποία δικαιούται.

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares