Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 11:58

Πλούσιο θέαμα απο τους Βετεράνους της Σίφνου

Τα χρόνια πέρασαν, τα κιλά έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους όλο και πιο έντονα, το μαστέλο έπεσε λίγο βαρύ… αλλά η τέχνη του ποδοσφαίρου δεν ξεχνιέται!

Οι παλαίμαχοι του Πανσιφναϊκού μαζεύτηκαν και πάλι τη Δευτέρα του Πάσχα, σε ένα παιχνίδι που γίνεται σιγά σιγά θεσμός και προσέφεραν πλούσιο θέαμα στον κόσμο που ήρθε στο δημοτικό στάδιο Γ & Δ. Συγγελίδη για να τους θαυμάσει. Το τελικό σκορ 7-5 άλλωστε το μαρτυράει από μόνο του.

Σε πολύ καλό κλίμα και με τα απαραίτητα πειράγματα οι δύο ομάδες παρατάχτηκαν με σχεδόν όλα τους τα αστέρια στο χορτάρι του θόλου. Το παιχνίδι ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των παλαιών συμπαιχτών μας Ιωάννη Λεμπέση και Ευστράτιου Καρτέρη.

Από το ξεκίνημα του ματς οι άσπροι έδειξαν τις διαθέσεις τους και πίεζαν με συνεχές τρέξιμο τους μπλε που δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Μετά από δύο τρεις χαμένες ευκαιρίες που έδειξαν τις προθέσεις των άσπρων, η ομάδα του Μαυρογιάννη κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 Το γκολ ήρθε μετά από πολύ ωραία προσπάθεια του Γιάννη του Κάραβου που κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά στα πλάγια, πέρασε τον τερματοφύλακα Μανό, πάσαρε στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος Βίκτωρας Μαυρογιάννης δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Ο σκόρερ αφιέρωσε το τέρμα στον απόντα λόγο τραυματισμού Γιάννη Χουζούρη που ήταν στην εξέδρα και μετέδιδε το ματς. Το 1-0 έδωσε φτερά στα πόδια των άσπρων και συνέχιζαν να πιέζουν τους μπλε που δεν μπορούσαν να βγάλουν με αξιώσεις τη μπάλα από τα καρέ τους. Ο Γιάννης ο Κάραβος είχε πολλά κέφια και απειλούσε συνεχώς την εστία του Μανού πότε με το κεφάλι και πότε με σουτ μέσα και έξω από την περιοχή. Η πίεση αυτή απέφερε καρπούς και το «Καραβάκι» χρήστηκε σκόρερ όχι μία αλλά τρεις φορές δίνοντας μεγάλο προβάδισμα για την ομάδα των άσπρων. Οι άσπροι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουν το ματς όταν το Καραβάκι κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αντώνη του Καμπουράκη αλλά ο Μαυρογιάννης δεν κατάφερε να νικήσει τον Μανό. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι είχε χάσει το ενδιαφέρον του ,από τη μία οι αλλαγές του Σοφουλάκη του Κάραβου και του Μαυρογιάννη που ήθελαν ανάσες και από την άλλη η είσοδο στο ματς του Αντώνη Κορακή (Κυρίκου) άλλαξαν τις ισορροπίες. Η ομάδα των μπλε άρχισε με τον ιδιαίτερα γρήγορο Κορακή να πατάει περιοχή, οι άσπροι αποσυντονίστηκαν και το ματς απέκτησε ξανά ενδιαφέρον. Οι μπλε όμως δεν κατάφερναν να μετουσιώσουν σε γκολ τις φάσεις που δημιουργούσαν καθώς ο Νίκος ο Κακάκης είχε κατεβάσει τα ρολά και είχε σταματήσει όλα τα τετ α τετ που βρέθηκαν οι παίχτες των μπλε. Το λύση για τους μπλε τελικά την έδωσε ένας άσπρος, ο Γιάννης ο Κολέτης, ο οποίος σε μια εκτέλεση κόρνερ στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κακάκη. Το 4-1 αναπτέρωσε τις ελπίδες των μπλε που κατάφεραν πριν το ημίχρονο να σημειώσουν άλλα δύο τέρματα με τον Κορακή και να χάσουν και ευκαιρίες ακόμα και για την ισοφάριση. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 4-3.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε και το πρώτο δηλαδή με τους μπλε να έχουν πάρει τον έλεγχο και να πιέζουν την εστία του Κακάκη που μετά το 1ο γκολ που δέχτηκε άρχισε σιγά σιγά να χάνει την αυτοπεποίθηση του. Ο Μάκης ο Φράγκος με ωραίο γυριστό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια και ένα φάουλ πολύ έξω από την περιοχή έδωσε στους μπλε το προβάδισμα ολοκληρώνοντας μια τεράστια ανατροπή στο σκορ. Οι άσπροι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, ανασυντάχθηκαν άρχισαν πάλι να κυκλοφορούν την μπάλα καλύτερα στο χορτάρι και με το Καραβάκι εκφραστή πέρασαν και πάλι μπροστά στο σκορ. Το 6-5 έβαλε φωτιά στο ματς και οι ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες χάνονταν η μία μετά την άλλη. Ο ηρωικός Διαρεμές από τη μία έκοβε κάθε επιθετική προσπάθεια των μπλε και από την άλλη ο Μανός όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον Κάραβο και το Μαυρογιάννη σταματώντας με πολύ ωραίες επεμβάσεις τις επελάσεις τους. Στη μοναδική φάση που δεν μπόρεσε να διώξει ο Μανός ο αρχηγός των μπλε ο Γιάννης ο Λεμονής ήταν εκεί και με ένα τάκλιν πάνω στη γραμμή έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση μετά από την επέλαση του Κώστα Τρούλλου και κράτησε τις όποιες ελπίδες των μπλε για τη νίκη. Το Αντώ του Κυρίκου όμως ήταν άστοχο στην τελική προσπάθεια και δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την πίεση των μπλε για την ισοφάριση. Το Γιω τ΄Αλέκου με μια επέλαση που θύμισε σε όλους γιατί του είχαν προσδώσει το προσωνύμιο Τιγκανά με διπλή προσπάθεια σημείωσε το 7-5 και έδωσε τέλος σε ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις που τα είχε όλα. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Βεντούρη βρήκε τους παίχτες των δύο ομάδων να αγκαλιάζονται και να δίνουν ραντεβού για τον επόμενο αγώνα παλαιμάχων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε τις συνθέσεις των δύο ομάδων.

Με τους Άσπρους που είχαν αρχηγό το Βίκτωρα Μαυρογιάννη αγωνίστηκαν:

Νίκος Κακάκης, Νίκος Κατζηλιέρης, Γιώργος Παπαπαύλου, Θοδωρής Διαρεμές, Φραγκίσκος Ραβιόλος, Ανδρέας Τρούλλος, Λάμπρος Σοφουλάκης, Αντώνης Βενάκης, Κώστας Τρούλλος, Βίκτωρας Μαυρογιάννης, Γιάννης Κάραβος, Χρήστος Γεωργούλης, Γιάννης Κολέτης, Κώστας Σούλης και Γιώργος Ατσόνιος.

Με τους Μπλε που είχαν αρχηγό τον Γιάννη το Λεμονή αγωνίστηκαν:

Αντώνης Μανός, Μάρκος Κατσουλάκης, Γιαννης Λεμονής, Γιώργος Ξύδης, Αντώνης Καμπουράκης, Ματθαίος Φράγκος, Κώστας Χασιώτης, Φώτης Ατσόνιος, Δημήτρης Ζαμπέλης, Γιώργος Κακάκης, Αντώνης Ζαμπέλης, Φρατζέσκος Λουκατάρης, Αντώνης Άγας, Αντώνης Κορακής

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares