Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 13:16

O θεραπευτικός έρωτας

Έρωτα Έρωτα! Δεν λείπει από κανένα στόμα, από καμία Ζωή. Τόσα πολλά λέμε, τόσα πολλά ακούμε. Και ξέρετε κάτι; Όσα και να λέμε, δεν είναι αρκετά! Γιατί ο Έρωτας (ψυχικός και σωματικός) είναι ένα θείο δώρο, που στην μοντέρνα και ταλαιπωρημένη Ζωή μας μπορεί να μεταμορφωθεί (ας μας επιτραπεί η έκφραση) σε ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να κάνουμε την Ζωή μας πιο ζωντανή, πιο όμορφη. Και τελικά ναι ο Έρωτας μπορεί αν επιβιώσει, να είναι ελιξίριο Ζωής και υγείας.

Ο Πλάτωνας θεωρούσε τον Έρωτα Θεία τρέλα, ένα παραλήρημα εμπνευσμένο από τον Θεό! Από την άλλη πλευρά, η σημερινή επιστήμη με την αναλυτική της τάση, κατάφερε να βρει και να εξηγήσει πολλά από αυτά που συμβαίνουν στο σώμα και στο μυαλό μας, όταν είμαστε ερωτευμένοι και όταν κάνουμε Έρωτα. Ναι είναι αλήθεια πως όλα είναι θέμα ορμονών στο σώμα μας. Οι ενδορφίνες, οι φαινυλαιθυλαμίνη, η ντοπαμίνη, η οξυτοκίνη αλλά και άλλες ορμόνες είναι υπεύθυνες για όλα αυτά που αισθανόμαστε. Κατακλυζόμαστε από ένα αίσθημα ευφορίας, οι πόνοι μας αμβλύνονται, αισθανόμαστε διαφορετικά όχι μόνο όταν είμαστε παρέα με το αντικείμενο του Έρωτα μας, αλλά ακόμη και όταν σκεφτόμαστε για αυτόν-ήν.

Η ψυχολογία από την άλλη, έχει εξηγήσει πολλά στην συμπεριφορά μας. Γιατί θα διαλέξουμε τον συγκεκριμένο τύπο, γιατί θα συμπεριφαιρθούμε με τον συγκεκριμένο τρόπο. Όμως όσο και αν μελετούν οι επιστήμονες, δεν έχουν πάρει και ούτε φαίνεται να πάρουν ποτέ ολοκληρωμένη απάντηση στο θέμα του Έρωτα και ένα κομμάτι που έχει σχέση με την ψυχή μας θα μένει πάντα ανεξιχνίαστο. Όπως και να είναι τα πράγματα όμως, αυτό που προέχει είναι ο Έρωτας να μην έχει ημερομηνία λήξης, το μόνιμο πρόβλημα της σημερινής πραγματικότητας.

Ως γνωστών όταν είμαστε ερωτευμένοι τα βλέπουμε όλα θετικά και γενικά η Ζωή είναι πιο εύκολη. Είναι μια εμπειρία μοναδική, ξεχωριστή, που μας παρασύρει και μας μεταμορφώνει. Οι ίδιες επιστημονικές μελέτες που αναλύουν τον Έρωτα και εξηγούν τον τρόπο λειτουργίας του, αποδεικνύουν επίσης ότι ο Έρωτας είναι το καλύτερο φάρμακο της φύσης. Προσέξτε όμως, ο Έρωτας και όχι το απλό σεξ. Σήμερα, κάτω από το φάσμα της δήθεν απελευθέρωσης που κυριαρχεί, λέγονται και ακούγονται πολλά, τα οποία σε τελική ανάλυση μόνο κακό κάνουν. Ο Έρωτας υποβιβάστηκε, εξευτελίστηκε θα λέγαμε, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τηλεόραση, κινηματογράφος, περιοδικά, παρουσιάζουν μια διαστρεβλωμένη μορφή του Έρωτα, που μόνο σε προβλήματα οδηγεί όλους αυτούς που παρασυρμένοι από τα όσα βλέπουν και ακούν, προσπαθούν να βιώσουν κάτι ουσιαστικά ανύπαρκτο.

Ο Έρωτας είναι θεραπευτικός, αναζωογονητικός και ενεργειακός, όταν μπορεί να αγγίξει όχι μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα και την ψυχή! Κάτι που απουσιάζει από την πολυδιαφημιζόμενη επιφανειακή καθημερινότητα. Ζούμε σε μια διχασμένη καθημερινότητα. Από την μια οι ψυχικές μας ανάγκες που μας ωθούν να ψάχνουμε ανθρώπους και καταστάσεις που θα μας προσφέρουν την ψυχική ικανοποίηση που όλοι χρειαζόμαστε και από την άλλη αυτή η πλαστή πραγματικότητα που μας περιβάλει, μας γεμίζει με ανύπαρκτες ανάγκες. Κυριολεκτικά παλεύουμε μα τον εαυτό μας ή καλύτερα τρώμε τον εαυτό μας.

Ο περιορισμένος μας χώρος δεν μας επιτρέπει να αναπτύξουμε το τι πρέπει να γίνει και πως. Για αυτά τα θέματα όμως έχουν γραφτεί δεκάδες βιβλία, που μπορούν να βοηθήσουν όλους τους ενδιαφερόμενους. Εμείς εδώ προσπαθούμε να σας δείξουμε τα οφέλη του Έρωτα και να σας κάνουμε να ενδιαφερθείτε. Τα υπόλοιπα είναι, πιστέψτε μας, εύκολα και καθαρά θέμα χρόνου!

Έρωτας και Ερωτική πράξη είναι πράγματα αλληλένδετα. Το ένα ξεφτίζει και χάνετε χωρίς την ύπαρξη του άλλου και είναι δύσκολο να πεις ποιο από τα δύο συμβαίνει πρώτο στην καθημερινή Ζωή. Και ούτε έχει σημασία άλλωστε αφού πρόκειται για τις δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος! Στην συνέχεια όμως θα σας παρουσιάσουμε κάποια από τα οφέλη της Ερωτικής πράξης των οποίων η ύπαρξη δεν είναι πλέον ρομαντική θεωρία, αλλά πειραματικά αποδεδειγμένη στο εργαστήριο. Και προσοχή δεν είμαστε κατά του σεξ, αφού και αυτό αποτελεί τμήμα της Ερωτικής Ζωής, φτάνει βέβαια να παραμένει τμήμα και να μην γίνεται το σύνολο.

Η ερωτική πράξη λοιπόν: Είναι παράγοντας μακροζωίας! Μας προσφέρει ένα διάχυτο αίσθημα ευεξίας και για αυτό ευθύνεται η αύξηση της οξυτοκίνης κατά την διάρκεια της Ερωτικής επαφής η οποία μας κάνει ευδιάθετους και τρυφερούς (επί της ευκαιρίας είναι η ίδια ορμόνη που εκρίνεται κατά την διάρκεια του θηλασμού). Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος τον εγκέφαλο αλλά και στα υπόλοιπα όργανα του σώματος και κύρια στην καρδιά. Είναι φάρμακο κατά της κατάθλιψης και του πόνου. Ο Έρωτας λειτουργεί σαν πραγματικό παυσίπονο. Πριν ακριβώς από τον οργασμό έχουμε αύξηση της οξυτοκίνης πέντε φορές πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Η αύξηση αυτή προκαλεί έγκριση ενδορφινών που λειτουργούν ψυχότροπα, αυξάνοντας την αισιοδοξία μας και αναλγητικά σε πονοκεφάλους, ημικρανίες, πόνους, αρθριτικά. Ακόμη έχει αποδειχτεί πως όσοι έχουν συχνή Ερωτική επαφή έχουν 30% περισσότερο αυξημένη την παραγωγή της ανοσοσφαιρίνης Α, που είναι υπεύθυνη για την προστασία διάφορων παθογόνων οργανισμών. Μειώνει το στρες και βελτιώνει τον ύπνο. Η Ερωτική επαφή είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος χαλάρωσης του σώματος και του νου! Καταλαβαίνετε βέβαια πως μόνο αυτή της η ικανότητα είναι αρκετή για να την μετατρέψει σε βασικό παράγοντα της καθημερινής μας Ζωής. Μιας Ζωής που διακατέχεται μόνιμα από στρες, το οποίο με την σειρά του προκαλεί σχεδόν όλες τις ασθένειες που μας ταλαιπωρούν και καταστρέφουν την Ζωή μας. Ευνοεί την παραγωγή τεστοστερόνης αλλά και οιστρογόνων. Η συχνή ερωτική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα των πολύ βασικών αυτών ορμονών στο σώμα ανδρών και γυναικών, με αποτέλεσμα μια πιο ισχυρή λίμπιντο (τρώγοντας έρχεται η όρεξη), ενώ συγχρόνως ενισχύονται τα οστά και οι μυς. Συμβάλει στην απώλεια βάρους και στην γενική ομορφιά.

Φυσικά (ίσως και δυστυχώς), για να φτάσουμε σε όλα αυτά πρέπει πρώτα να φτάσουμε να αισθανόμαστε εμείς καλά με τον εαυτό μας, γιατί ένας υγιείς και ευτυχισμένος άνθρωπος, είναι πάντα ένα ισχυρό αφροδισιακό για το αντίθετο φύλλο!

Κάθε τι ερωτικό δεν είναι και απειλητικό ούτε ύποπτο ή ανήθικο. Ο φόβος μας για την ερωτική σωματική επαφή που μπορεί να συνδέεται μα απόρριψη, προδοσία ή παλαιότερες τραυματικές εμπειρίες, μας δημιουργεί αποστροφή σε καθετί ερωτικό και γίνεται μια μόνιμη πηγή πόνου, που κρύβει όμως πολλά καταπιεσμένα συναισθήματα.

Μιλήστε, εκφράσετε τα συναισθήματα σας, ακούστε κατανοήστε, αποφύγετε οποιαδήποτε αρνητικότητα και κάνετε Έρωτα (και όχι πόλεμο μεταξύ σας ή με τον εαυτό σας). Θα εξυψώσετε την Ζωή σας !!!  

Του Ανδρέα Σαραλιώτη

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares