Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 14:19

Το σεμινάριο για την προπόνηση από την Άνω Μερά [vid]

Το απόγευμα της Παρασκευής (11/4) στο Πνευματικό Κέντρο Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου έγινε για πρώτη φορά σεμινάριο για το ποδόσφαιρο.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο Άνω Μεράς ήταν μια πολύ καλή ιδέα που ήρθε μετά το τέλος του πρωταθλήματος και έδωσε την ευκαιρία στους επαγγελματίες και στους φίλους του ποδοσφαίρου να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν σχετικά με ένα πολύ χρήσιμο θέμα γύρο από το ποδόσφαιρο. Μάλιστα η συγκεκριμένη εκδήλωση έρχεται να προστεθεί στην ήδη πλούσια εξωαγωνιστική δραστηριότητα του Μυκονιάτικου σωματείου.

Το βασικό περιεχόμενο του σεμιναρίου ήταν η προπόνηση, με ομιλητές τους Γιώργο Καχριμάνη που είναι scouter και καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών στον τομέα ποδοσφαίρου, ενώ έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, όπως και ο Φώτης Στεφανής, ο οποίος είναι ομοσπονδιακός προπονητής στην Κύπρο.

Σεβασμός
Ο κ. Καχριμάνης παρουσίασε Πρόγραμμα αναπτυξιακής φάσης για τις Ακαδημίες, δίνοντας ένα πλήρες προπονητικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες από 6 εώς και 18 ετών. Η ομιλία του περιείχε το πως πρέπει να είναι η συμπεριφορά του προπονητή απέναντι στα παιδιά, το πως μπορεί να επηρεαστεί ο οποιοσδήποτε από τους γύρω του, την προσωπικότητα του αθλητή όπως την αποδοχή της ήττας και το σεβασμό προς τον αντίπαλο, τα ψυχοκινητικά γνωρίσματα των παιδιών δηλαδή την εξέλιξη των αθλητών με το χρόνο, την αντοχή και πως την αντιμετωπίζει ένας αθλητής με τον καιρό, την ταχύτητα όπου έχει ως στόχο να βρούμε τις βάσεις αλλά και για την ευλυγισία όπου έχει το κάθε παιδί ξεχωριστά. 
Τέλος παρουσίασε και τα συστήματα όπως το 4-4-2 και 3-5-2 τα οποία βασίζονται κυρίως στο ποιους παίκτες έχει στην διάθεση του ο κάθε προπονητής και από αυτό εξαρτάται πιο σύστημα θα διαλέξει για την ομάδα του.

Ψυχολογία
Ο κ. Στεφανής ανέφερε τους μικρόκυκλους και τους μακρόκυκλους για την κάθε ομάδα και τις κορυφώσεις που παρουσιάζει η ομάδα μέσα στις προπονήσεις της εβδομάδας. Κατά τον κ. Στεφανή η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στους αθλητές και οι προπονητές πρέπει ότι δείχνουν να το στηρίζουν σωστά αλλιώς δεν θα βγει το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Η καθοδήγηση είναι άλλο ένα μέρος όπου πρέπει να κάνει ο προπονητής και να προφυλάσσει τους αθλητές από υπερπροπονήσεις. Ακόμα επισήμανε ότι ο ψυχοσωματικός έλεγχος είναι απαραίτητος για όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο έστω και προληπτικά.

Φωτογραφίες εδώ

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares