Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 11:59

Αυλαία με All Star Game στο ''Santo Youth Contest 2014''

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Santo Youth Contest 2014» που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Οργανισμό Σαντορίνης. Στο τουρνουά συμμετείχαν η Κυπριακή ομάδα μπάσκετ ΑΕΚ Λάρνακας, η Ιταλική AffricoFirenze και ο Πανιώνιος Σαντορίνης με περισσότερους από 30 αθλητές κάτω των 17 ετών.

Για τέσσερις μέρες το Κλειστό Γυμναστήριο έζησε σε καθαρά μπασκετικούς ρυθμούς, αφού πραγματοποιήθηκαν τρεις αγώνες μεταξύ των συλλόγων και ένας αγώνας All Star Game που περιελάμβανε μάλιστα και διαγωνισμό τρίποντων.

Τα παιδιά προπονήθηκαν μαζί, διασκέδασαν παίζοντας μπάσκετ, χωρίς το σκορ και η νίκη να είναι αυτοσκοπός. Στόχος του τουρνουά ήταν να δοθούν στους νέους ειδικά μαθήματα για καλή αγωγή στον αθλητισμό . Καλλιεργήθηκε το αίσθημα της ευγενούς άμιλλας ανάμεσα στους νέους αθλητές έξω από οποιουδήποτε ανταγωνιστικού τύπου ιδανικά , και έγινε προσπάθεια για την ένταξη παιδιών που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, πολιτισμούς, νοοτροπίες στην κουλτούρα που πρεσβεύει το ευ αγωνίζεσθε του κλασσικού Ελληνικού ιδεώδους.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι οι αθλητές παρακολούθησαν σεμινάρια από το ΕΚΑΒ για πρώτες βοήθειες και διδάχθηκαν από την διαιτολόγο κα Ελευθερία Αλεφραγκή για τη σωστή διατροφή των αθλητών. Η Αντιπρόεδρος της ιταλικής συνομοσπονδίας αθλητισμού (CIDS) κα Αnne-MarieLitt τους μίλησε κατά του στησίματος αγώνων μέσω του στοιχήματος και τους τρόπους που μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, ενώ ο Σοφιάν Μεχιαουί και ο Μιχάλης Δαμασκηνός για την αναπηρία στον αθλητισμό. Οι νέοι αθλητές στην ανάπαυλα των αθλητικών δραστηριοτήτων τους άδραξαν την ευκαιρία και επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο του Ακρωτηρίου .

Τέλος αξίζουν συγχαρητήρια για την εθελοντική τους προσφορά στο τουρνουά οι διαιτητές και οι κριτές των αγώνων.

Ο πρόεδρος

Αντώνης Καντζέλης

Φωτογραφίες από την τελευταία ημέρα εδώ

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

 

Σαββάτο  28/06/14  17: 45  Φλωρεντία - Πανιώνιος Σαντορίνης 59 -51

 

Διαιτητές: ( Κασάπη Β. - Κιουλάφας Μ. )
Κριτές: (Ξαγοράρη Ν. - Σκαρμούτσου Ε.)

 

Κυριακή   29 /06/14  18:00   Φλωρεντία - ΑΕΚ Λάρνακας 60 - 32

 

Διαιτητές: (Ισιγώνης Π. – Κλαδιανός Α.)
Κριτές: (Μερτής  Γ. - Χαιρέτη Α.)

 


Δευτέρα   30/06/14  18:00  Πανιώνιος Σαντορίνης - ΑΕΚ Λάρνακας 60-58

 

Διαιτητές: ( Παπαδημητρόπουλος Κ. - Ισιγώνης Π.)
Κριτές: (Χαιρέτη Α. - Μερτής Γ.)

 

Τετάρτη   02/07/14   19:00 ALL STAR GAME

 

Διαιτητές: ( Παπαδημητρόπουλος Κ. - Βαμβακούση Κ.)
Κριτές: (Σκαρμούτσου Ε. - Ξαγοράρη Ν.)

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares