Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 19:00

Αφήνω την οικογένειά μου

Η Ξένια Κακουράτου μετά από δύο χρόνια στον Πανναξιακό θα φορέσει την επόμενη χρονιά τη φανέλα της ΑΕΚ - Τι λέει η 21χρονη λίμπερο για τους παράγοντες της Νάξου, ποιες ήταν οι στιγμές που κρατάει από τη παραμονή της και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στο μέλλον Η Ξένια Κακουράτου μετά από δύο χρόνια στον Πανναξιακό θα φορέσει την επόμενη χρονιά τη φανέλα της ΑΕΚ - Τι λέει η 21χρονη λίμπερο για τους παράγοντες της Νάξου, ποιες ήταν οι στιγμές που κρατάει από τη παραμονή της και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στο μέλλον

Υπάρχει ζωή τελικά στον πλανήτη ΑΕΚ όσον αφορά το γυναικείο τμήμα του Βόλεϊ και μάλιστα συνδέεται άμεσα και έμμεσα με τον Πανναξιακό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Και μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο μάνατζερ της ομάδας Χρήστος Δούκας που έχει αναλάβει το βαρύ έργο να «αναστήσει» την άλλοτε κραταιά «Βασίλισσα» η οποία λίγο μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων για το 2013 - 14 έμοιαζε έτοιμη να διαλυθεί. Και όπως αποδεικνύεται όχι μόνο δεν διαλύεται αλλά ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο (με Ελληνίδες και χαμηλό μπάτζετ αξιοποιώντας τα νέα κορίτσια) έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα. Και την ευθύνη για την δημιουργία αυτής της ομάδας έχει ο Μανώλης Ρουμελιώτης που μοιάζει ως ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. KAKOURATOU XENIA 1

Με ήθελαν

Πως εμπλέκεται άμεσα η ΑΕΚ με τον Πανναξιακό; Μα πολύ απλά γιατί στη θέση της λίμπερο και καλύπτοντας το κενό που έχει αφήσει η Πένυ Ρόγκα (πήγε στον Παναθηναϊκό) ήρθε η Ξένια Κακουράτου. Η 21χρονη λίμπερο μετά από δύο χρόνια παρουσίας στη Νάξο συμφώνησε σε όλα με την «Ένωση» και χθες το βράδυ ή σήμερα το πρωί θα είχαμε την επίσημη ανακοίνωση για τη συνεργασία των δύο πλευρών. Η Κακουράτου αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Ρουμελιώτη, την οποία συζήτησε με τον Χρήστο Δούκα και έγινε η συγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας. Πως σχολιάζει τη μετακίνηση αυτή η Ξένια Κακουράτου; Την βρήκαμε στην Αθήνα λίγο μετά την επιστροφή της από τη Νάξο και με τις βαλίτσες σχεδόν έτοιμες για την επόμενη στάση της όσον αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές της που θα είναι και πάλι στις Κυκλάδες. «Είμαι σπίτι με την οικογένειά μου. Ξεκουράζομαι. Ναι έχω συμφωνήσει με την ΑΕΚ, η πρόταση που μου έγινε με ικανοποίησε όπως και το πρότζεκτ που μου παρουσίασαν για τη νέα χρόνια. Είχα επαφές με τον Πανναξιακό, γνώριζα ότι με ήθελαν και ήθελα να μείνω κι εγώ. Αυτή ήταν η πρώτη μου επιλογή. Όμως, από την ΑΕΚ που έδειξαν πόσο πολύ με θέλουν, είμαστε σε συνεχή επαφή τις τελευταίες ημέρες ενώ από την πλευρά του Πανναξιακού κάπου είχε ατονήσει το ενδιαφέρον. Και έστω και δύσκολα πήρα την απόφαση να αποδεχτώ τη πρόταση της ΑΕΚ»

Φανέλα

Πως πέρασε τα δύο χρόνια που βρέθηκε στη Νάξο; «Καταπληκτικά. Πανέμορφα. Οι άνθρωποι του νησιού και της διοίκησης μου φέρθηκαν άψογα. Ότι ζήτησα το είχα. Με βοήθησαν σε κάθε μου βήμα και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Αυτά τα δύο χρόνια μόνο πανέμορφες και καλές στιγμές έχω να κρατήσω. Πετύχαμε με άνεση τους στόχους μας, τόσο την πρώτη χρονιά που είχαμε θέση ως σκοπό να φτάσουμε στην Α1 κατηγορία (άνοδος) όσο και τη δεύτερη που φτάσαμε έως την Πύλο και το φάιναλ φορ του κυπέλλου. Καταπληκτική χρονιά τόσο στο πρωτάθλημα (5η θέση) όσο και στο κύπελλο (φιναλίστ) και αυτό προήλθε μέσα από τη σκληρή δουλειά που έκαναν όλες οι αθλήτριες. Και βέβαια μία τέτοια πορεία σου δίνει τεράστια εμπειρία για τη συνέχεια». Η επιλογή της ΑΕΚ πάντως δεν την φοβίζει λέγοντας ότι «για μένα η ΑΕΚ είναι ένα βήμα προς τα πάνω σε προσωπικό επίπεδο καθώς είναι μία ομάδα με ένδοξη και βαριά φανέλα. Αν και επαναλαμβάνω ότι είχα ως πρώτη μου επιλογή τον Πανναξιακό. Όμως, μου έδειξαν ότι με θέλουν περισσότερο στην ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, θα δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική ομάδα, θα στηρίζεται στις Ελληνίδες και εάν γίνουν οι σωστές επιλογές και με την σκληρή δουλειά όλων μας, τότε η ΑΕΚ θα μπορέσει να σταθεί ικανοποιητικά στο γήπεδο και να είναι ανταγωνιστική»

Οικογένεια

Και στον επίλογο της κουβέντας, η 21χρονη Κακουράτου τονίζει ότι «προσωπικά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που δούλεψα αυτά τα δύο χρόνια με καταξιωμένους προπονητές στη Νάξο. Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις καθώς από όλους τους προπονητές πάντα παίρνουμε εμείς οι αθλήτριες το καλύτερο. Σίγουρα πάντως με τον Ζόραν Κόβαζιτς πήρα αρκετά πράγματα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη συνεργασία μας». Και καταλήγει λέγοντας «δεν θα έλεγα όχι σε μία ενδεχόμενη επιστροφή στο μέλλον. Άλλωστε όπως ανέφερα οι άνθρωποι της ομάδας μου φέρθηκαν κάτι περισσότερο από άψογα. Τα δύο αυτά χρόνια ήταν πετυχημένα και δύσκολα αποχωρίζομαι το νησί. Κι αυτό γιατί είναι σαν να αφήνω την οικογένειά μου. Κι αυτό δεν είναι εύκολο».

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares