Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 23:50

Προμπονάς: Η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός

Προμπονάς «ο Πανναξιακός καλύπτει τις προϋποθέσεις για καλή δουλειά, αλλά η Νάξος έχει μείνει πίσω σε επίπεδο υποδομών» Προμπονάς «ο Πανναξιακός καλύπτει τις προϋποθέσεις για καλή δουλειά, αλλά η Νάξος έχει μείνει πίσω σε επίπεδο υποδομών»

Και το όνομα αυτού Γιώργος Προμπονάς. Οι παράγοντες του Πανναξιακού έψαξαν αρκετά, αναζήτησαν την ιδανική λύση, ήρθαν σε επαφή με ουκ ολίγους προπονητές, στάθμισαν όλους τους παράγοντες, βρέθηκαν κάποια στιγμή και στο δίλημμα ποιον προπονητή από τους δύο που ήταν στην τελική ευθεία να επιλέξουν και τελικά κατέληξαν σε ένα δικό μας ..παιδί, τον Γιώργο Προμπονά, ο οποίος μετά από μία μεγάλη θητεία κυρίως στη Κρήτη, επέστρεψε στα …πάτρια εδάφη και όπως όλα δείχνουν αναλαμβάνει τις τύχες του Πανναξιακού σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο στην ιστορία του κορυφαίου σωματείου της Νάξου.

Προϋποθέσεις

Πριν από την ανακοίνωση είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τηλεφωνικά με τον κ. Προμπονά, τον οποίο και βρήκαμε στο Δαμαριώνα όπου διαμένει εδώ και μερικούς μήνες «για να είμαστε απόλυτα ακριβείς απομένουν λεπτομέρειες ώστε να πούμε ότι υπάρχει συμφωνία στο 100%. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε κάτι περισσότερο από 90 % αλλά οι «διαφορές» είναι τέτοιες που δεν θα χαλάσει η συμφωνία. Αυτά για το τυπικό μέρος της κουβέντας. Από εκεί και πέρα, βρήκα στον Πανναξιακό τις προϋποθέσεις εκείνες για να μπορέσουμε να κάνουμε καλή δουλειά. Και όταν λέμε προϋποθέσεις μιλάμε για οργάνωση, εμπειρία λόγω της παρουσίας της ομάδας τα τελευταία χρόνια σε κατηγορίες που είναι σε εθνικό επίπεδο και βέβαια ταύτιση απόψεων για το τι θέλουμε με τους ανθρώπους της ομάδας και δη τον Μιχάλη Αγγελή. Και μην ξεχνάμε ότι ο Πανναξιακός είναι η πιο ιστορική ομάδα του νησιού».

Μοντέλο

Ποιο είναι το πλάνο της ομάδας για την επόμενη χρονιά; «πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός. Ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για άνοδο απλά και μόνο για την προσωρινή επιτυχία. Πρέπει να υπάρχει η υποδομή και κυρίως η βάση ώστε να μην γίνει η ομάδα ασανσέρ. Οι μόνοι που μπορούν να μιλάνε για πρωταθλητισμό αυτή τη στιγμή είναι ο Πανθηραϊκός με βάση τις κινήσεις (απόκτηση έμπειρων παικτών) που έχει κάνει. Από εκεί και πέρα εμείς θα ακολουθήσουμε το μοντέλο που ακολουθούν οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα λόγω οικονομικής κρίσης. Θα ποντάρουμε στους παίκτες που χαρακτηρίζονται ως …ντόπιοι, τα δικά μας δηλαδή παιδιά και θα υπάρχει μόνο ένα μικρό ποσοστό παικτών που δεν θα είναι από τη Νάξο και οι οποίοι αποδεδειγμένα θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και για να μην παρεξηγούμαστε... Όταν λέμε ότι το πρωτάθλημα δεν είναι αυτοσκοπός, αυτό δεν σημαίνει ότι εάν μας δοθεί η ευκαιρία να το πάρουμε, θα πούμε όχι. Όμως, όλα πρέπει να ακολουθούν έναν σωστό προγραμματισμό. Τα χρήματα άλλωστε όπως έχει δείξει και η ιστορία δεν φέρνουν πάντα την επιτυχία. Και τα παραδείγματα είναι γνωστά και στις Κυκλάδες».

Υποδομές

Ο κ. Προμπονάς θα έχει συνεργασία με τον προπονητή που θα προσληφθεί για τις ακαδημίες καθώς μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει η ομάδα να προωθήσει τα δικά της παιδιά και κυρίως να υπάρχει ένα ενιαίο προπονητικό πρόγραμμα. Το παράπονο πάντως του νέου – όπως όλα δείχνουν – προπονητή του Πανναξιακού συνάδει με αυτό όλων των υγιώς σκεπτόμενων φίλου του αθλητισμού στη Νάξο και έχει σχέση με τις υποδομές. «Δυστυχώς η Νάξος έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις υποδομές και μοιραία αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να παράγει ταλέντα και νέους παίκτες. Αντίθετα, στη Κρήτη όπου δούλεψα όλα ήταν διαφορετικά κυρίως γιατί υπήρχαν οι υποδομές όπου οι ομάδες είχαν την δυνατότητα της σωστής δουλειάς. Και η πρόοδος που ήρθε σε συνεργασία με την σωστή χημεία ανάμεσα σε παράγοντες και προπονητές και βέβαια τη δουλειά είχε ως αποτέλεσμα σήμερα η Κρήτη να έχει ομάδες σε κάθε κατηγορία». Και μάλιστα μας αποκαλύπτει ότι η μίνι διαφορά που υπήρχε έως το πρωί της Τρίτης είχε να κάνει με τις ώρες προπόνησης και τα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν. «Πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα τόσο το γήπεδο του Αγίου Αρσενίου με τη χρήση προβολέων όσο και η Κοστέρα για να μπορούν οι ομάδες να δουλεύουν καλύτερα». Τέλος, η προετοιμασία αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 10 Αυγούστου και κυρίως μετά την οριστικοποίηση της έναρξης του πρωταθλήματος που αναμένεται να κάνει σέντρα την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Άρα; Χρόνος υπάρχει…

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares