Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014 23:20

Νικηφόρο ξεκίνημα για την Εθνική Νέων, 8-7 την Ιταλία

Με το δεξί ξεκίνησε η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο 11ο «Βικέλας Καπ» που ξεκίνησε στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης, στη Σύρο. Σε ένα κατάμεστο από κόσμο κολυμβητήριο,  οι παίκτες του Γιάννη Φράγκου (ομοσπονδιακός τεχνικός και συνεργάτης  του Σάκη Κεχαγιά) που προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στην Τιφλίδα της Γεωργίας το διάστημα 24-31 Αυγούστου, επιβλήθηκαν της Ιταλίας με 8-7

Κορυφαίος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Οδυσσέας Μασμανίδης που σημείωσε 5 τέρματα, ενώ πολύ καλός για τους Ιταλούς ήταν ο Ντόλτσε που πέτυχε 4 γκολ΄.

Ελλάδα-Ιταλία: 8-7

Οκτάλεπτα: 1-2, 3-1, 2-3, 2-1

Ελλάδα ( Φράγκος) Ζερδεβάς, Μασμανίδης 5, Σαρτζετάκης, Μαυρωτάς, Πρέκας, Τσαχειλίδης, Καλογεράκος, Καπετανάκης 2, Χατζηγούλας, Λιαπάκης, Αλβέρτης, Ποταμιάνος 1, Καζάκος

Ιταλία  Πέσκι) Βιόλα, Εσπόζιτο 1, Φόγκλιο 1,  Ρότσι, Ραβίνα 1, Αλεσιάνι, Ντόλτσε 4, Ρούσο, Φράκας, Μέλε, Καμποπιάνο, Καντίνι, Τσίκαλι

Διαιτητές:  Σάπερς, Ακίφ Ουζ

Αλυτάρχης: Μάνφρεντ Βάτερ

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Εθνικής παρουσιάστηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Φράγκος λίγες στιγμές μετά τη λήξη του αγώνα απέναντι στην Εθνική Ιταλίας. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως το νικηφόρο ξεκίνημα ανεβάζει άρδην τη ψυχολογία της ομάδας ενώ επισήμανε πως η σκληρή δουλειά συνεχίζεται ώστε να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι.

«Είμαστε σε βηματισμό προετοιμασίας και ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα. Η σημερινή νίκη μας ανεβάζει τη ψυχολογία διότι τους σημερινούς μας αντιπάλους θα τους αντιμετωπίσουμε και στην Τιφλίδα. Παραμένουμε σταθεροί στο στόχο μας, που είναι το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σήμερα είχαμε καθαρό μυαλό και επιμονή στις φάσεις μας και το αποτέλεσμα ήρθε. Φάνηκε ξεκάθαρα πως είμαστε μία οικογένεια και καλύπτουμε ο ένας τα λάθη του άλλου. Αναμφισβήτητα είμαστε στην ελίτ του ευρωπαϊκού στερεώματος και αύριο με την Ισπανία πρέπει να το αποδείξουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε με μία καλή εμφάνιση και ευελπιστώ να συνδυαστεί με νίκη».

Ο αρχηγός της Εθνικής, Μάριος Χατζηγούλας κρατάει τα θετικά της ελληνικής παρουσίας και θεωρεί πως οι παίκτες βαδίζουν στο σωστό δρόμο ενόψει των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωπαϊκό της Τιφλίδας. «Ήταν ένα καλό τεστ για όλους και παιχνίδι με παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κάθε αδυναμία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος διότι επιδείξαμε σοβαρότητα και καταφέραμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα το τουρνουά. Πρώτος στόχος στην Τιφλίδα είναι η πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες, κάτι που έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε. Φυσικά υπάρχει ελλιπής προετοιμασία, παλαιότερα είχαμε 2-3 τουρνουά που κάναμε και φέτος είναι το μοναδικό. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά πάμε βήμα-βήμα».

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, Σερβία και Ισπανία αναδείχτηκαν ισόπαλες με 8-8, σε ένα δυνατό παιχνίδι με πολλές μονομαχίες και την Ισπανία να ισοφαρίζει στο τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Ισπανία-Σερβία: 8-8

Οκτάλεπτα : 3-2, 0-1, 3-2, 2-3

Τα γκολ από πλευράς Ισπανίας σημείωσαν οι: 

Ταούλ 4, Σέρα 1, Μπούστος  1, Κορμπαλάν 1, Καμπάνας 1

Για τους Σέρβους, τα τέρματα πέτυχαν οι:

Σούμποτιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 1, Ραντούσαβιτς 3, Ασάνοβιτς 2

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος

Κατηγορία ΠΟΛΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares