Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 14:05

Με κάλυψη η Λιλ, προβάδισμα η Λουντογκόρετς‏

Αυλαία της φετινής σεζόν για τις ευρωπαϊκές μάχες του Παναθηναϊκού σήμερα με το «τριφύλλι» να παίζει εκτός έδρας με τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League. Το συγκρότημα του Αναστασίου στοχεύει σε ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε στη ρεβάνς της Λεωφόρου να πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ του θεσμού. Κατά τα άλλα το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 αναμετρήσεις, ενώ δράση υπάρχει ακόμα τόσο για το πρωτάθλημα της Αμερικής όσο και για το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Κόντρα σε φόρμα και παράδοση

Ακριβώς 730 ημέρες έπειτα απ' την τελευταία του ευρωπαϊκή... μυρωδιά, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σήμερα στις διεθνείς του υποχρεώσεις. Οι πράσινοι έχουν μπροστά τους ένα ιδιαίτερα δύσκολο εμπόδιο, σε καμία περίπτωση ανυπέρβλητο, εντούτοις θα κάνουν ολέθριο λάθος αν το υποτιμήσουν. Στο κάτω-κάτω, η Σταντάρ Λιέγης έχει αποδείξει ότι έχει βρει το... κουμπί των Ελλήνων.

Οι αναμνήσεις απ' την κόντρα με τη βελγική ομάδα δεν είναι θετικές για το "τριφύλλι", απ' το 2010 όμως άλλαξαν πολλά. Σισέ δεν υπάρχει, υπάρχει όμως Μπεργκ. Ο Λέτο είναι παρελθόν, είναι παρών ο Πράνιτς. Δε χωρά αμφιβολία ότι η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου διαθέτει σημαντική ποιότητα σε συγκεκριμένες θέσεις, κυρίως απ' τη μέση και μπροστά, ενώ από πέρυσι έχει "δέσει" ακόμη περισσότερο, καθώς οι προσθαφαιρέσεις μέχρι στιγμής ήταν ελάχιστες.

Αποκτήθηκαν ο Άγγλος τερματοφύλακας Στιλ (αντί του Καπίνο που παραχωρήθηκε στη Μάιντς), ο Μπούρμπος (πλάγιος μπακ) και ο μέσος Μπούι, δανεικός από τη Γιουβέντους. Ο Αναστασίου επεσήμανε ότι ο Παναθηναϊκός αναμένει χρηματική "ένεση" απ' τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί περισσότερο στο μεταγραφικό παζάρι, θέτοντας πιο μεγάλους στόχους. Τέσσερα φιλικά έδωσε στο διάστημα της προετοιμασίας το «τριφύλλι», κόντρα σε Άρκα Γκντίνια (1-0), Λέγκια Γκντανσκ (0-4), Παναιγιάλειο (1-0) και Ατρόμητο (2-1). «Κατά κύριο λόγο η ομάδα μας είναι ίδια με πέρυσι. Έχουμε κρατήσει τον βασικό κορμό, όλοι ξέρουμε ποιες είναι οι απαιτήσεις και αυτό είναι κάτι που μας ενθουσιάζει όλους. Υπάρχει πλεονέκτημα όταν μια ομάδα έχει επίσημα ματς στα πόδια της. Ξέραμε όμως ότι το βελγικό πρωτάθλημα ξεκινάει νωρίς. Όμως είναι σημαντικό σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η δική μας ομάδα για να κάνει μέσα στο γήπεδο αυτά που πρέπει», εξήγησε ο Αναστασίου. Μετ' εμποδίων η προετοιμασία του Παναθηναϊκού στη Λιέγη, χθες η προπόνηση διεξήχθη στο βοηθητικό του γηπέδου της Σταντάρ, λόγω της κακής κατάστασης που βρίσκεται το "Σκλεσίν". Προπονήθηκε κανονικά ο Πέτριτς, που εκτός απροόπτου θα πάρει θέση βασικού στο πλευρό του Μπεργκ στην επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αποστολή ενσωματώθηκε εκτάκτως χθες το βράδυ ο Σπύρος Ρισβάνης, έπειτα από σχετικό αίτημα του προπονητή του. Ο 20χρονος στόπερ είχε μείνει εκτός αποστολής, εντούτοις βλέποντας ο Έλληνας κόουτς ότι οι καιρικές συνθήκες (βροχή, αέρας) μπορεί να επηρεάσουν το χαρακτήρα της αναμέτρησης, αποφάσισε ότι χρειάζεται ένα στόπερ στον πάγκο, με δεδομένο ότι οι άλλοι τρεις (Σίλτενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής) θα είναι βασικοί.

Δυνατό σημείο το 2DNB της Λιλ

Από τον αγώνα Γκρασχόπερς – Λιλ έρχεται το δυνατό σημείο της ημέρας και είναι το «Διπλό» Draw No Bet της Λιλ σε απόδοση 1.80. Όπως προαναφέραμε οι πιθανότητες πρόκρισης στο συγκεκριμένο ζευγάρι είναι μοιρασμένες. Παρά ταύτα, η Λιλ έχει προσθέσει πολλά «γαλόνια» στην εμπειρία της, μέσω της αδιάλειπτης συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Στο προπερσινό Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε να φτάσει μέχρι τη φάση των ομίλων, όπου «κατέρρευσε» με 5 ήττες και μόλις μία νίκη (στον όμιλο συμμετείχαν, επίσης, οι Μπάγερν Μονάχου, Βαλένθια και Μπάτε Μπορίσοφ).

Οι «λιλουά» κατέκτησαν την 3η θέση στην περσινή Ligue 1, με συγκομιδή 71 βαθμών σε 38 ματς. Η εικόνα τους στα φιλικά του καλοκαιριού δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, μετρώντας ήττες με σκορ 1-0 κόντρα σε Βισότσινα και Ζενίτ. Παρόλα αυτά, αντιμετωπίζουν με μεγάλη αισιοδοξία το ζευγάρι αγώνων με την Γκρασχόπερς. Ο αμυντικός της ομάδας, Φρανκ Μπέρια, τόνισε χαρακτηριστικά στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Είμαστε ανυπόμονοι για το φετινό ευρωπαϊκό ντεμπούτο μας». Ο κόουτς, Ρενέ Ζιράρ, πρόσθεσε από την πλευρά του: «Δε μου λέει τίποτα το γεγονός ότι η Γκρασχόπερς ξεκίνησε με δύο ήττες. Πρόκειται εδώ για ένα διαφορετικό θεσμό, οπότε δε μας επηρεάζει αυτό το στοιχείο». Η Λιλ συμφώνησε χθες με τη Λίβερπουλ για την πώληση του 19χρονου διεθνούς Βέλγου επιθετικού, Ντιβόκ Οριζί, έναντι 12 εκατ. ευρώ. Όμως, ο Οριζί θα φοράει και τη νέα σεζόν τη φανέλα της ομάδας, ως δανεικός από τους «κόκκινους». Από τις υπόλοιπες καλοκαιρινές κινήσεις της, αίσθηση προκάλεσε η απόκτηση του 23χρονου αμυντικού Σεμπάστιεν Κορτσιά από τη Σοσό.

Νίκη για Λουντογκόρετς

Στη Βουλγαρία η Λουντογκόρετς υποδέχεται την Παρτιζάν και εμείς επιλέγουμε τον «Άσσο» σε απόδοση 1.98. Η Λουντογκόρετς απέκλεισε στον 2ο γύρο τη Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) με μία νίκη (4-0 εντός) και μία ισοπαλία (1-1), ενώ η Παρτιζάν απέκλεισε την Τόρσαβν από τις Νήσους Φερόες με δύο νίκες (3-0 εντός και 1-3 εκτός). Με σκοπό να επαναλάβει το θρίαμβο της περσινής σεζόν επί της Παρτιζάν θα μπει η Λουντογκόρετς στο ζευγάρι αγώνων με τους Σέρβους. Η... μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε οι δύο αντίπαλοι να κοντραριστούν και φέτος στο πλαίσιο του 3ου γύρου, με την ομάδα του Ράζγκραντ να έχει πετύχει πέρσι θριαμβευτική πρόκριση με δύο νίκες (2-1 εντός και 0-1 εκτός). Η πορεία της στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ σταμάτησε στα πλέι οφ από την ελβετική Βασιλεία, από την οποία υπέστη δύο ήττες (2-4 εντός, 2-0 εκτός).

Έχοντας κατακτήσει το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα Βουλγαρίας και έχοντας πραγματοποιήσει μία πολύ καλή πορεία στο περσινό Γιουρόπα Λιγκ (όπου συμμετείχε μετά τον αποκλεισμό από τη Βασιλεία), η γηπεδούχος θα κοιτάξει σήμερα να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα τη μετατρέψει σε φαβορί ενόψει της ρεβάνς. Το φετινό «ταξίδι» της ξεκίνησε από το 2ο γύρο, όπου δε συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στη Ντουντελάνζ. Βέβαια, μάλλον η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει... μονοπωλήσει τη σκέψη όλων στην ομάδα, καθώς το «ποδαρικό» στο φετινό πρωτάθλημα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Στην πρεμιέρα η Λουντογκόρετς ηττήθηκε με 1-0 από τη Χάσκοβο, ενώ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής ήρθε ισόπαλη με την κατώτερη Τσέρνο Μόρε.

Στο μεταγραφικό κομμάτι ξεχώρισε η έλευση του διεθνούς Κολομβιανού αριστερού μπακ, Μπράιαν Ανγκούλο (δόθηκαν 1,5 εκατ. ευρώ στην ισπανική Γρανάδα), ο οποίος όμως δε θα δώσει το «παρών» στο σημερινό ματς. Στον αντίποδα, δεν παρατηρήθηκε κάποια αναχώρηση άξια αναφοράς.

Εύκολα παίρνει τη νίκη η Ζενίτ

Από την αναμέτρηση ΑΕ Λεμεσού – Ζενίτ επιλέγουμε το -1 σε απόδοση 1.95. Το στοίχημά επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Ζενίτ με δύο γκολ διαφορά. Αν η Ζενίτ επικρατήσει με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά . Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη Λάρνακα και όχι στο «Τσίρειο» της Λεμεσού, που αποτελεί τη φυσική έδρα της ΑΕΛ. Με τον τίτλο του φαβορί μπαίνει στο συγκεκριμένο ζευγάρι η Ζενίτ. Η ρωσική ομάδα, που ανήκει στον ενεργειακό κολοσσό «Gazprom» και αποτελεί τη... μεγάλη συμπάθεια του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, δείχνει σαφή διάθεση την τελευταία πενταετία να μπει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όμως ακόμα δεν το έχει καταφέρει, παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα ρόστερ γεμάτο με «λαμπερά» ονόματα.

Το σύνολο από την Αγία Πετρούπολη παρέμεινε αήττητο στα τέσσερα φιλικά του καλοκαιριού (3-1-0 το σερί), ενώ στο περσινό πρωτάθλημα κατέκτησε τη 2η θέση, τερματίζοντας στο -1 από την πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε μέχρι τη φάση των «16», όπου αποκλείστηκε από τη Ντόρτμουντ με μία ήττα (2-4 εντός) και μία νίκη (1-2 εκτός). Η Ζενίτ προχώρησε σε μία και... καλή κίνηση στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, αποκτώντας από την Μπενφίκα τον διεθνή Αργεντινό κεντρικό αμυντικό, Εζέκιελ Γκαράι. Στον αντίποδα, προχώρησε σε... εκκαθάριση παικτών από την ηλικία των 29 και πάνω, αποδεσμεύοντας τους Μπιστρόφ, Μπουκάροφ, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ και Λούκοβιτς. Ο προπονητής της ομάδας, ο Πορτογάλος Αντρέ Βίλας-Μπόας, επισήμανε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι οι Χουλκ και Γκαράι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, παρά το γεγονός ότι ενσωματώθηκαν στην ομάδα μόλις πριν από τέσσερις ημέρες. Παράλληλα, τόνισε: «Είμαι ικανοποιημένος από την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Δώσαμε δυνατά φιλικά και δεν είχαμε τραυματισμούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν. Το μόνο που με ανησυχεί είναι το κλίμα της Κύπρου». Να τονιστεί ότι το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών κάνει λόγο για έντονο ενδιαφέρον των Ρώσων για τον διεθνή Γκανέζο μέσο της Μίλαν, Μίκαελ Εσιέν, με τη Ζενίτ να είναι διατεθειμένη να συμπεριλάβει στα έμψυχα ανταλλάγματα για την απόκτησή του ακόμα και τον Ντομένικο Κρισίτο.

Βγάζουν Over Άαλμποργκ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Κλείνοντας κρατάμε το Over 2.5 στον αγώνα Άαλμποργκ – Ντ. Ζάγκρεμπ σε απόδοση 2.25. Σπουδαία χρονιά η περσινή για το συγκρότημα του Κεντ Νίλσεν, που κατάφερε να πανηγυρίσει το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της και πρώτο μετά από έξι χρόνια. Με την Κοπεγχάγη να βγαίνει ουσιαστικά... off από τη μάχη του τίτλου, η Άαλμποργκ πάλεψε με τη Μίντιλαντ ως το τέλος και στα κρίσιμα σημεία έδειξε μεγαλύτερη σταθερότητα. Όχι μόνο αυτό, αλλά πανηγύρισε και το Κύπελλο, μέσα στο "Parken" (έδρα της Κοπεγχάγης) επί της Κοπεγχάγης, για το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της. Κάπως έτσι πήρε το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου το 2008 είχε αγωνιστεί και στους ομίλους, καταφέρνοντας τότε απλώς να συνεχίσει στην Ευρώπη μέσω της 3ης θέσης. Οι πρωταθλητές έχουν ξεκινήσει σχετικά καλά στο πρωτάθλημα, αν και στην πρεμιέρα άφησαν δύο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της Σοντερίσκε. Την περασμένη αγωνιστική πάντως ήταν πιο ουσιαστικοί και πήραν σπουδαία νίκη επί της Μίντιλαντ με 2-0, ισοβαθμώντας μαζί με την Κοπεγχάγη στη 2η θέση, πίσω από την πρωτοπόρο Ράντερς.

Από την άλλη πλευρά με χαρακτηριστική άνεση ξεπέρασε το εμπόδιο της Ζαλγκίρις η Ντιναμό στον προηγούμενο γύρο. Οι βάσεις της πρόκρισης είχαν ήδη μπει από το ματς της Κροατίας όπου επίκράτισε με 2-0, αλλά με το ίδιο σκορ νίκησε και μέσα στη Λιθουανία η ομάδα του Μάμιτς. Όπως και η αποψινή της αντίπαλος, έχει δώσει δύο ματς μέχρι στιγμής στο εγχώριο πρωτάθλημα, μετρώντας ισάριθμες νίκες. Η πιο πρόσφατη βέβαια, στην έδρα της συμπολίτισσας Λοκομοτίβα ήρθε και με μία επική ανατροπή, καθώς μέχρι το 80' η Ντιναμό έχανε με 3-1, αλλά κατάφερε να τα φέρει όλα... τούμπα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλγερινό Σουντάνι. Αυτό ήταν και το πρώτο ματς που δέχεται γκολ έπειτα από τρεις σερί αγώνες που κρατούσε ανέπαφη την εστία της, στο σύνολο των πέντε επίσημων παιχνιδιών που έχει δώσει ως τώρα η Ντιναμό. Θυμίζουμε εξάλλου πως η χρονιά ξεκίνησε με την απώλεια του Σούπερ Καπ από τη Ριέκα.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων της ημέρας και μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις μεταγραφές του Ατρομήτου και του Αστέρα Τρίπολης στις κατηγορίες Ατρόμητος Μεταγραφές και Αστέρας Τρίπολης Μεταγραφές.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares