Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 15:36

Δυστυχώς δεν κάνουν τίποτα

Αναμένεται να δοθούν έως την Παρασκευή οι προκηρύξεις για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Κυκλάδων καθώς χθες το βράδυ είχαμε συνεδρίαση του συμβουλίου της ΕΠΣ - Τι λέει ο Γιάννης Σιγάλας, πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων για τα σενάρια περί καθορισμών των ομίλων και το γηπεδικό που καίει ιδιαίτερα τη Νάξο Αναμένεται να δοθούν έως την Παρασκευή οι προκηρύξεις για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Κυκλάδων καθώς χθες το βράδυ είχαμε συνεδρίαση του συμβουλίου της ΕΠΣ - Τι λέει ο Γιάννης Σιγάλας, πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων για τα σενάρια περί καθορισμών των ομίλων και το γηπεδικό που καίει ιδιαίτερα τη Νάξο

Βρισκόμαστε στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου και ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες οι αθλητικοί σύλλογοι προσπαθούν να καλύψουν τα κενά τους μέσω μεταγραφών, στις Κυκλάδες ελέω τουριστικής περιόδου, οι περισσότερες κινήσεις γίνονται παρασκηνιακά και οι ανακοινώσεις έρχονται αργότερα.

Βλέπετε, η δουλειά είναι πάνω απ' όλα καθότι μιλάμε για ερασιτέχνες είτε παράγοντες, είτε ποδοσφαιριστές οι περισσότεροι εκ των οποίων ασχολούνται με επαγγέλματα που έχουν άμεση εξάρτηση με τον τουρισμό. Υπάρχει όμως και η Ένωση Κυκλάδων που οφείλει να προγραμματίσει τις κινήσεις για τη χρονιά που έρχεται.

Ο Γιάννης Σιγάλας από τη θέση του προέδρου της ΕΠΣ προσπαθεί με τους συνεργάτες του να συντονίσει παράγοντες 20 και πλέον ομάδων ώστε να δώσουν τις καλύτερες δυνατές απαντήσεις για καυτά θέματα που απασχολούν την κεφαλή του ποδοσφαίρου σε επίπεδο διοίκησης.

Στην ετήσια συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αρχές Ιουλίου η έλλειψη απαρτίας δεν έφερε τις απαντήσεις που περίμεναν. Πριν από μία εβδομάδα έληξε η προθεσμία για την απάντηση στο ερωτηματολόγιο που δόθηκε από την ΕΠΣ στις ομάδες για θέματα που είχαν να κάνουν είτε με τη φετινή περίοδο (βλ ηλικιακά κριτήρια) είτε με την οργάνωση του επόμενου πρωταθλήματος (δύο κατηγορίες, γεωγραφικά κριτήρια) και όπως μας ανέφερε ο κ. Σιγάλας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες «οι 18 ομάδες έχουν απαντήσει στα ζητήματα που θέσαμε. Από το μοναδικό νησί που αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εικόνα είναι αυτό της Ίου. Εκεί πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα γίνει.

Από τα υπόλοιπα, είτε άμεσα, είτε έμμεσα έχουμε την άποψή τους. Απόψε (σ.σ. χθες το βράδυ) θα συνεδριάσει το συμβούλιο και αναμένεται ως το τέλος της εβδομάδας η σχετική προκήρυξη με τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος».

Ενδοκυκλαδικά

Και στο βασικό ερώτημα σχετικά με τον καταρτισμό των ομίλων, πόσους θα έχουμε φέτος και από πόσες ομάδες θα απαρτίζονται, ο κ. Σιγάλας ήταν ξεκάθαρος «ακούγονται πολλά σενάρια, είτε μιλάμε για τρεις ομίλους με αλλαγές στα νησιά, είτε για δύο ομίλους, είτε για οτιδήποτε άλλο. Αυτό που μας απασχολεί όμως και μας καίει είναι εάν θα έχουμε ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και τη νέα χρονιά. Τι θα γίνει με την NELLines. Πολλά ακούγονται, λιγότερα γράφονται. Σήμερα (σ.σ. χθες) διάβασα ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι το τελευταίο της NEL στις Κυκλάδες. Άρα τι κάνουμε; Πως θα διοργανώσουμε πρωτάθλημα με 10 και πλέον νησιά; Με τους λεμβούχους της Σαντορίνης και τα ταχύπλοα παικτών ή παραγόντων; Επομένως ότι κι εάν πούμε τώρα θα είναι μάλλον πρόωρο και το οποίο κάλλιστα ενδεχομένως να ανατραπεί από τις εξελίξεις. Αυτό είναι δυστυχώς το πρόβλημα που βιώνουν οι ομάδες στα νησιά και το οποίο δεν μπορούν να καταλάβουν οι άνθρωποι της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ότι κρεμόμαστε από τα δρομολόγια των πλοίων. Το σίγουρο είναι ότι θα περιμένουμε τις αιτήσεις των ομάδων για να δηλώσουν συμμετοχή και ανάλογα με τον αριθμό και κυρίως τα δρομολόγια θα πάμε για τον καταρτισμό των ομίλων. Οι πληροφορίες μιλούν για 23 ομάδες τη νέα χρονιά. Θα έχουμε μία από την Τήνο μετά τις εξελίξεις που έχουν σχέση με την συγχώνευση της ΑΕ Στενής και του ΑΟ Τήνου και δύο από την Άνδρο καθότι επιστρέφει ο Ανδριακός στο προσκήνιο. Και όπως ανέφερα και νωρίτερα, το ζήτημα είναι η Ίος καθώς έως τώρα δεν έχουμε πάρει απαντήσεις».  

Γήπεδα

Ένα άλλο ζήτημα που καίει την ΕΠΣ Κυκλάδων είναι το γηπεδικό αλλά με την Νάξο αυτή τη φορά να βρίσκεται στο επίκεντρο. «Εδώ και αρκετές εβδομάδες επιτροπές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση περιηγούνται στους αθλητικούς χώρους ανά νησί, εξετάζουν τις εγκαταστάσεις και δίνουν εγκρίσεις. Και εδώ έχουμε καλά και κακά νέα. Στην Άνδρο π.χ. έχουμε δύο ομάδες αλλά τρία γήπεδα και μάλιστα το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Στις Δυτικές Κυκλάδες, Σέριφος, Σίφνος και Μήλος έχουν πολύ καλά γήπεδα και ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν μία ομάδα που το συντηρεί, έχουν φυσικό χόρτο και βέβαια έχουν δίπλα πηγάδια με γεωτρήσεις ώστε να γίνεται η καλύτερη δυνατή συντήρηση. Βλέπετε αυτά τα γήπεδα λίγο να τα αφήσεις . στοιχειώνουν. Όπως της Ίου. Πριν από δύο χρόνια, η δημοτική αρχή έδωσε περίπου 150.000 για να βάλει χλοοτάπητα και να έχει ένα καλό γήπεδο. Σήμερα, έχουν φυτρώσει αγριόχορτα και έχει εγκαταλειφτεί στο έλεος του θεού. Είναι κρίμα αλλά δεν έχω καταλάβει και που είναι το πρόβλημα και υπάρχει τόσο μεγάλη αδιαφορία. Στη Σαντορίνη έχουν συμφωνήσει όλες οι ομάδες και παίζουν σε ένα γήπεδο, αλλά έχουμε την πληροφορία ότι ετοιμάζονται ακόμη δύο γήπεδα και έχουμε την αίσθηση ότι λύνεται μία και καλή το γηπεδικό πρόβλημα στο νησί. Σε Τήνο και Μύκονο έχουμε από δύο γήπεδα, στη Πάρο έχουμε τρία γήπεδα σε καλή κατάσταση ενώ και στη Σύρο έχουμε ένα μικρό προβληματάκι όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης των γηπέδων. Αλλά η Νάξος κάνει τη διαφορά.»

Ενδιαφέρον

Τι συμβαίνει στη Νάξο; Ο κ. Σιγάλας μοιάζει να έχει απογοητευτεί από την κατάσταση που αντιμετωπίζει «τι να πω για τη Νάξο, εσείς ενδεχομένως να τα ξέρετε καλύτερα. Κάθε τόσο και λίγο στέλνουμε και ένα έγγραφο σχετικά με την κατάσταση στα γήπεδα και δη του Αγίου Αρσενίου. Αλλά απάντηση δεν έχουμε πάρει. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι μου δίνουν την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρονται οι αρμόδιοι. Όχι ότι δεν .μπορούν. Γιατί εάν μπορούσαν ή δεν μπορούσαν θα έκαναν κάτι. Μία κίνηση. Μία προσπάθεια. Αλλά εδώ δεν κάνουν τίποτα. Τα σχόλια για το συγκεκριμένο γήπεδο είναι περιττά. Δεν ξέρω εάν φέτος θα πάρει άδεια. Έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης καθώς κάναμε τα στραβά μάτια. Αλλά πλέον δεν γίνεται. Οι ομάδες φωνάζουν. Είχαμε πει να γίνει μία προσπάθεια για ένα δεύτερο γήπεδο στην Ορεινή Νάξο καθώς υπάρχουν ομάδες που μπορούν να το συντηρήσουν. Αλλά κι εδώ η ευθύνη είναι σε τοπικό επίπεδο. Το 2004 είχαμε πει να ενταχθεί στο σχέδιο «Ελλάδα 2004» ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ορεινή Νάξο αλλά ήθελαν στάδιο. Τους είπαμε τότε «κάντε πρώτα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου» και μετά θα πάμε σε εξέδρες, αποδυτήρια και κουλουάρ ώστε να έχετε και στάδιο. Αλλά κάντε το πρώτο βήμα». Η απάντηση; «Γιατί να έχουν στάδιο στη Χώρα και να μην έχουμε εμείς εδώ πάνω». Οπότε, καταλαβαίνετε. Έμεινε η Νάξος τώρα με ένα κανονικό γήπεδο και ένα δεύτερο. Η λύση είναι να φτιαχτεί ένα δεύτερο γήπεδο ώστε να μπορεί να αποσυμφορηθεί το μεγάλο στη Χώρα της Νάξου. Όμως, εδώ και δέκα χρόνια τα λέμε αλλά δεν βρίσκουμε ανταπόκριση. Και όπως είπα «μου δίνουν την αίσθηση ότι δεν ενδιαφέρονται».

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares