Τρίτη, 05 Αυγούστου 2014 07:38

Δήλωση-απάντηση του Τριπολιτσιώτη Σταύρου στη συνέντευξη του Μανώλη Σιφναίου

O πρώην πρόεδρος του Νηρέα κ. Σταύρος Τριπολιτσιώτης έστειλε προς δημοσίευση την πιο κάτω απάντησης αλλά και την επιστολή παραίτησης του από τον θώκο της αντιπροεδρίας.

Δήλωση-απάντηση.

Με αφορμή τη συνέντευξη του Μανώλη Σιφναίου στο sportcyclades.gr, στην οποία ειπώθηκαν διάφορες ανακρίβειες, έχω να επισημάνω τα εξής:

  1. Το καταστατικό δεν προβλέπει ότι μπορεί να χριστεί αυτόματα πρόεδρος, αυτός που μάζεψε τις περισσότερες ψήφους. Στο άρθρο 10 του καταστατικού αναφέρεται ότι το νέο ΔΣ, που εκλέγεται κάθε διετία από τη γενική συνέλευση,με την φροντίδα του πλειοψηφήσαντος συμβούλου συνέρχεται σε συνεδρίαση μέσα σε 15 μέρες από την εκλογή του και συγκροτείται σε σώμα.
  2. Δε μου προτάθηκε ποτέ από το Μανώλη Σιφναίο να συνεχίσω να είμαι πρόεδρος. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκα από μέλος του ΔΣ ενώπιον ολόκληρου του συμβουλίου αν μου είχε γίνει πρόταση για την προεδρία,ο ίδιος ο Μανώλης Σιφναίος απάντησε αρνητικά.

   Σχετικά με τους λόγους που με ώθησαν στη παραίτηση,αυτοί αναγράφονται λεπτομερώς στην επιστολή που παρέδωσα στα μέλη του ΔΣ την ημέρα της παραίτησής μου στις 6/5/14. Ο λόγος που δεν την δημοσίευσα από την αρχή ήταν η θέλησή μου να μην διαταραχθεί η ηρεμία του συλλόγου,καθώς και για να μην επικαλεστεί κάποιος τυχόν προεκλογικά μου συμφέροντα, μιας και ακολουθούσαν οι δημοτικές εκλογές. Επειδή όμως τόσο καιρό δεν έχω τοποθετηθεί και κάποιοι συνεχίζουν να λένε ψέματα,μάλλον γιατί αντιλαμβάνονται τη σιωπή μου ως αδυναμία, αναγκάζομαι να δημοσιεύσω σήμερα αυτήν την επιστολή, στην οποία περιέχονται οι λόγοι της παραίτησης μου.

Με εκτίμηση,

Τριπολιτσιώτης Σταύρος

 

 Επιστολή παραίτησης

 

ΠΡΟΣ Δ.Σ. ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑ

 

Αγαπητοί μου φίλοι,

 

   Στην προηγούμενη συνάντηση μας για την σύσταση του νέου Δ.Σ. του συλλόγου,τη Μ.Δευτέρα 14/4/14,σας είχα εκφράσει τον προβληματισμό μου για το εκλογικό αποτέλεσμα. Αρχικά σκέφτηκα, ότι κάποια μέλη ίσως δεν εκτίμησαν την προσφορά μου στο σύλλογο. Για αυτό αποδέχτηκα την θέση του αντιπροέδρου που μου προτάθηκε, χωρίς να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος κατά τη συγκρότηση του Δ.Σ.Τις επόμενες ημέρες όμως και ύστερα από κάποια γεγονότα διαπίστωσα,ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν τις εκλογές του Νηρέα,για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους πολιτικές φιλοδοξίες.
   Τα γεγονότα που με οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα είναι τα εξής:

 

  1. Η βιασύνη να βρεθούμε το βράδυ της επόμενης μέρας των εκλογών (Μ.Δευτέρα), χωρίς να συντρέχει κανένας ιδιαίτερος λόγος, για την σύσταση του νέου Δ.Σ.
  2. Το άρθρο με τίτλο «Αλλαγή σκυτάλης στον προεδρικό θώκο του Νηρέα», το οποίο αναρτήθηκε από το Sportcyclades.gr στις 9.09 το πρωί (!!!) της επόμενης μέρας της ανάδειξης του Δ.Σ. Στο άρθρο αυτό αναφέρεται ότι «πρώτος σε σταυρούς ήρθε ΟΠΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ ο πολύ δραστήριος κ. Μανώλης Σιφναίος».Έγινε άραγε κάποιο γκάλοπ πριν και δεν το ξέραμε;;;
  3. Η ανακοίνωση από τον συνδυασμό “ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” των πέντε πρώτων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων,το πρωί της Μ.Τετάρτης,ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Μανώλης Σιφναίος ως πρόεδρος του ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑ. Μήπως έτσι εξηγείται η βιασύνη για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ.;

Μετά απ’όλα αυτά, νιώθοντας πικραμένος και προδομένος, αναγκάζομαι να παραιτηθώ από το Δ.Σ. του συλλόγου, που τόσο πολύ αγάπησα και κόπιασα για να γίνει ακόμα μεγαλύτερος. Έναν σύλλογο τον οποίο υπηρέτησα περίπου 20 χρόνια ως ποδοσφαιριστής και 10 χρόνια ως μέλος του Δ.Σ., δίχως να ενδιαφερθώ ποτέ για “καρέκλες” και αξιώματα. Κύριο μέλημά μου ήταν πάντα το καλό του συλλόγου.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

 

Με εκτίμηση,
Τριπολιτσιώτης Σταύρος

 

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares