Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 13:30

N. Λεμονής: Γιατί όχι και στην Πάρο;

Συναντήσαμε στην Νάουσα της Πάρου τον Νίκο Λεμονή για μία συζήτηση περί οργάνωσης αθλητικών τουρνουά και περισσότερο για τις δυνατότητες ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού και του Sportravelling.

O Nίκος μαζί με τον αδελφό του Θανάση, έχουν δημιουργήσει την YELLOWFIELDS, μία εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης και οργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων, που πλαισιώνεται από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στον τομέα του αθλητισμού.

Παιδιά του Τάκη Λεμονή, έχουν ασφαλώς γαλουχηθεί και κληρονομήσει την αγάπη, το μεράκι και το πάθος, που είναι απαραίτητα σε όποιον καταπιάνεται με τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Ήδη στο ενεργητικό τους καταγράφεται η πρόσφατη διοργάνωση του VIKOS-ELITE-NEON CUP 2014, ένα τουρνουά στην κατηγορία Κ.15, που συγκέντρωσε τρανταχτά ονόματα του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το κατέκτησε η Μπορούσια Ντόρτμουντ και που τον τελικό του μετάδωσε ζωντανά το Novasports.

-Nίκο πες μας πως πήγε η πρώτη σας διοργάνωση και τι συμπεράσματα βγήκαν από αυτήν;

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι από το τουρνουά και νοιώθουμε να δικαιώθηκε η πραγματικά πολύ μεγάλη προσπάθεια που χρειάστηκε για να γίνει πράξη.

Συμμετείχαν από την Ελλάδα οι ΑΕΚ, Απόλλων, Πανιώνιος, Ατρόμητος ενώ είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε την Ντόρτμουντ, την Γκέτεμποργκ, την Παρτιζάν και την Αλτινορντού μία ανερχόμενη Τουρκική ομάδα με πλήθος εντυπωσιακών εγκαταστάσεων και οργάνωση που πολλοί θα ζήλευαν.

Το επίπεδο και συμπεριφορά των ομάδων ήταν στα επίπεδα που ονειρευόμαστε.

Πλήθος μάνατζερ παρακολούθησαν τους αγώνες, ενώ είχαμε την χαρά να δούμε ένα Ελληνόπουλο, τον 14χρονο Βολιώτη του Μαγνησιακού Αχιλλέα Σαλαμούρα, να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ντόρτμουντ και να ξεχωρίζει μπαίνοντας στο στόχαστρο της Γερμανικής ομάδας.»

-Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε την επιτυχία του τουρνουά;

«Πρώτα θα το θεσμοποιήσουμε για να γίνεται κάθε χρόνο.

Παράλληλα θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τα εσωτερικά περιφερειακά τουρνουά που θα ξεκινήσουμε σε Αθήνα και επαρχία, με την έννοια ότι η νικήτρια ομάδα θα αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής της στο κεντρικό μας τουρνουά μαζί με τα μεγαθήρια του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου»

-Νίκο εσύ και η οικογένεια σου έρχεστε πολλά χρόνια στην Πάρο. Πιστεύεις ότι οι Κυκλάδες μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία και να έχουν τα παιδιά των νησιών την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους;

«Γιατί όχι;

Για την Πάρο ξέρω πολύ καλά ότι διαθέτει τις γηπεδικές υποδομές να υποστηρίξει μία τέτοια εκδήλωση.

Αρκεί να βρεθούν άνθρωποι για να συνεργαστούμε κατάλληλα.

Εμείς δίνουμε μεγάλη σημασία στο ανθρώπινο παράγοντα.

Όμως μεγάλες προοπτικές υπάρχουν και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Το sportravelling που εμείς θέλουμε να προωθήσουμε είναι ένα πακέτο υπηρεσιών που συνδυάζει τον αθλητικό τουρισμό, την διασκέδαση και την επαφή με τον Ελληνικό πολιτισμό.

Αθλητές και ομάδες ερασιτεχνικού, σχολικού η κολλεγιακού επιπέδου, μπορούν να συνδυάσουν ιδανικά την ευγενή άμιλλα, την φιλία, την διασκέδαση και την εκπαίδευση.

Η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ελκυστικά πακέτα υπηρεσιών.

Ειδικά για τα νησιά όπως η Πάρος, αν οργανωθούν φορείς και πρόσωπα και αντιληφθούν την δυναμική του αθλητικού τουρισμού, μπορούν πολλά να πετύχουν.

Εμείς είμαστε ανοικτοί για να προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας σε μία τέτοια προοπτική.»

Η συζήτηση με τον Νίκο Λεμονή μας έβαλε στην λογική ότι πολλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε, αρκεί να υπάρξει συνεργασία στον τοπικό χώρο και να συνειδητοποιήσουμε, ότι οι εποχές αλλάζουν, ότι χρειάζεται να διευρύνουμε τις σκέψεις μας και την πρακτική μας, για να αξιοποιήσουμε την κληρονομιά των προγόνων μας και τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά μας!

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares