Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014 23:26

Ύψιστη τιμή για τον αδικοχαμένο Μανόλη [pics]

Οι ΠΑΣ Νάξου και οι «Μπλε» ήταν οι μεγάλοι νικητές στο 9ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου στη μνήμη «Μανόλη Μάκαρη» που πραγματοποιήθηκε τη Δεύτερα στο ΔΑΚ Νάξου και έδωσαν το παρών 120 ποδοσφαιριστές από 10 έως 55 ετών - Ν. Κατσάνης «τιμή να συμμετέχω σε μία τέτοια εκδήλωση» - Π. Μαράκης «πρέπει να έρχονται περισσότεροι άνθρωποι σ' αυτές τις τιμητικές εκδηλώσεις» Οι ΠΑΣ Νάξου και οι «Μπλε» ήταν οι μεγάλοι νικητές στο 9ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου στη μνήμη «Μανόλη Μάκαρη» που πραγματοποιήθηκε τη Δεύτερα στο ΔΑΚ Νάξου και έδωσαν το παρών 120 ποδοσφαιριστές από 10 έως 55 ετών - Ν. Κατσάνης «τιμή να συμμετέχω σε μία τέτοια εκδήλωση» - Π. Μαράκης «πρέπει να έρχονται περισσότεροι άνθρωποι σ' αυτές τις τιμητικές εκδηλώσεις»

Μανόλης Μάκαρης. Ένας από τους σκαπανείς του ποδοσφαίρου κυρίως στην ορεινή Νάξο που έβαλε τις βάσεις για τα τμήματα υποδομής του ΑΜΣ Φιλωτίου, σημείωσε τις πρώτες επιτυχίες με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Νέων Κυκλάδων το 2001, αλλά έχασε σε νεαρή ηλικία τη μάχη λόγω μίας σπάνιας ασθένειας. Το κενό που άφησε μεγάλο.

katsanhs vasalakis peristerakisΗ αναγνώριση για την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει, έχει έρθει από όλους όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο τομέα όχι μόνο στη Νάξο αλλά και σε όλες τις Κυκλάδες ενώ το τουρνουά που διεξάγεται κάθε χρόνο (έφτασε αισίως τις 9 χρονιές) προσελκύει αρκετούς παίκτες. Είτε αυτοί είναι παλιοί του συμπαίκτες, είτε αθλητές που συμμετέχουν με στόχο να αποδώσουν φόρο τιμής σε έναν αθλητή που όπως αποδείχτηκε ήταν κυρίως δάσκαλος.

Όπως ο Νίκος Κατσάνης, ο βετεράνος πλέον ποδοσφαιριστής με λαμπρή καριέρα σε όλες τις ομάδες της Νάξου, ο οποίος ανέφερε «δεν είχα τη τύχη να παίξω μαζί του, αλλά τον γνώριζα, όπως και την οικογένειά του και η δουλειά που άφησε πίσω του ήταν ιδιαίτερα σημαντική για το Φιλώτι και γενικότερα τη Νάξο.

Αποτελεί τιμή για μένα που έδωσα το παρών, θεωρώ ως μίνι υποχρέωσή μου να συμμετάσχω σ αυτό το παιχνίδι και θα το κάνω ευχάριστα και χωρίς δεύτερη σκέψη κάθε φορά που θα με καλούν. Θεωρώ τέλος ότι πρέπει να γίνει θεσμός και να έχει συνέχεια και για άλλους αθλητές που έχουν προσφέρει στην ανάπτυξη όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά και άλλων αθλημάτων στη Νάξο»

MILIKO VLASEROI EVRIΥποδομές

Η φετινή ιδιαιτερότητα του τουρνουά; Μα το γεγονός ότι για 2η σερί χρονιά πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ της Χώρας Νάξου (άφησε πίσω του το ξερό του Φιλωτίου) και βέβαια η διεξαγωγή τουρνουά ακαδημιών με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων ήτοι ΑΜΣ Φιλωτίου, Νηρέα Πάρου, Πανναξιακού και ΠΑΣ Νάξου, με τη τελευταία ομάδα να είναι η μεγάλη νικήτρια, με τον Νηρέα του Μιχάλη Παπαδάκη να επιβεβαιώνει την καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Παριανού σωματείου καταλαμβάνοντας τη 2η θέση και τον πρωτάρη Πανναξιακό να καταλαμβάνει την 3η θέση. Μέχρι πέρυσι, είχαμε είτε αγώνες ανάμεσα στον ΠΑΣ Νάξου και το Φιλώτι, ήτοι μίνι τουρνουά με τη συμμετοχή και του Νηρέα, ενώ φέτος είχαμε και τη συμμετοχή του Πανναξιακού, ο οποίος σιγά σιγά επιστρέψει δυναμικά με τμήματα υποδομής. Για τον ΠΑΣ Νάξου ήταν η επιβράβευση των προσπαθειών που γίνονται εδώ και χρόνια από τον Πέτρο Μαράκη, με τον ΠΑΣ να έχει καταλάβει και τη 1η θέση στη Μήλο, για το 9ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου και τον Πέτρο Μαράκη να τονίζει « αυτά τα παιχνίδια / τουρνουά είναι περισσότερο μνημόσυνα, φόρος τιμής δηλαδή για τα τιμώμενα πρόσωπα και λιγότερο έχουν σχέση με εμάς που δίνουμε το παρών. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω ότι θα έπρεπε συγκεντρώνουν περισσότερο κόσμο για να  τους τιμούν. Εγώ δεν είχα τη τύχη να συνεργαστώ μαζί του PAPADAKIS GIOYRI MARAKISαλλά έχω ακούσει ότι είχε κάνει πολύ καλή δουλειά σε επίπεδο υποδομών και ώθησε αρκετά παιδιά στην ορεινή Νάξο να ασχοληθούν πιο συστηματικά με το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, στον αγωνιστικό τομέα, είχαμε παιχνίδια που είναι περισσότερο για να ξεδώσουν τα παιδιά και όχι για να βγουν συμπεράσματα. Σε άλλη χρονική περίοδο ίσως το τουρνουά να είχε ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό, αλλά λόγω εποχής περισσότερο είναι για τα παιδιά και όχι για εμάς τους προπονητές».

Κακλαμάνος

Από εκεί και πέρα, στις 19:00 πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας των «μεγάλων» όπου οι ομάδες συνήθως παίρνουν το όνομα τους από το χρώμα της φανέλας που φορούν. Έτσι φέτος είχαμε τους «Μπλε» να αγωνίζονται κόντρα στους «Κόκκινους». Ο αρχηγός των "Μπλε" ο Νίκος Κατσάνης έριξε το βάρος στην επιθετική του γραμμή, όπου δέσποσε ο ίδιος, με τον αντίστοιχο το "Κόκκινων" Μιχάλη Αγγελή να προσανατολίζεται από την αρχή του ματς σε ανάπτυξη από τον άξονα, προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα. Φυσικά και όλα αυτά είναι στα πλαίσια αναλύσεων του .καναπές καθώς οι παίκτες των ομάδων PANNAXIAKOS PARAVATOS ZAFIRISαγωνίστηκαν απλά και μόνο για να διασκεδάσουν και να τιμήσουν ταυτόχρονα την μνήμη του Μανόλη. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού με διεθνή καριέρα,  Αλέκος Κακλαμάνος, αποτέλεσε το «κερασάκι στη τούρτα» με την παρουσία του στον φιλικό αγώνα. Ο ίδιος μάλιστα στο αντίστοιχο περσινό αγωνιζόμενος στην φυσική του θέση (φορ) είχε τότε σκοράρει και τα 3 τέρματα της ομάδας του (Κόκκινοι), που όμως δεν είχαν σταθεί αρκετά, καθώς στο τέλος οι "Πράσινοι" είχαν επικρατήσει με 4-3. Φέτος, αγωνίστηκε λίγο πιο πίσω στα χαφ αφήνοντας χώρο για δράση στους «φονιάδες» των γκολπόστ  Νίκο Κατσάνη και Βασίλη Ψαρρά που σημείωσαν από δύο τέρματα έκαστος. Ξεχωριστή μορφή του αγώνα ήταν και ο άλλοτε μεγάλος άσσος και σκόρερ του Φιλωτίου Μιχάλης Κύλης, που κάθε χρόνο δηλώνει «παρών» στην αναμέτρηση, αφήνοντας μάλιστα όλους άφωνους με την φυσική κατάσταση που διαθέτει αν και διανύει το 55ο έτος της ηλικίας του.

paiktes nhreaΔράση

Ώρα όμως για ..δράση. Από πλευράς θεάματος το παιχνίδι που διήρκησε 80' ήταν εντυπωσιακό με τους «Μπλε» να βρίσκουν πιο εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα, σε αντίθεση με τους «Κόκκινους» που πέταξαν αρκετές ευκαιρίες στα.. σκουπίδια, συνέπεια να βρεθούν πίσω στο σκορ ακόμη και με 6-1, που στα τελευταία 10 λεπτά έγινε 6-4. Ο Νίκος Κατσάνης στο 35 έκανε το 1-0, με τον Γιάννη Ζαφείρη να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 38' και τον Κατσάνη να δίνει και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Το 1ο ημίωρο του δευτέρου ημιχρόνου μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, καθώς ο Ψαρράς στο 46΄έκανε το 3-1, με τον ίδιο πάλι δύο λεπτά αργότερα (48') να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-1 και τους Μυκονιάτη και Κρασσά (68' & 72') να φτάνουν το σκορ στο 6-1. Οι "Κόκκινοι" αντέδρασαν στο τέλος της αναμέτρησης, όπου με γκολ των Αγγελή (72'), Βλασερού (79') και Ζαφείρη (82') μετρίασαν το μέγεθος της ήττας τους διαμορφώνοντας το τελικό 6-4 με το τέλος της αναμέτρησης να βρίσκει όλους τους συμμετέχοντας μία αγκαλιά με χαμόγελα και πειράγματα.

PAS-NHREAS FASI

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπλε: Βασιλάκης Μ., Κακλαμάνος, Κρασσάς, Κατσούλης, Κατσάνης, Μουστάκης Σ., Μυκονιάτης, Ψαρράς, Κύλης, Τσάφος Σ., Τσάφος Γ. Έπαιξαν επίσης οι: Μουστάκης Ι., Βαθρακοκοίλης Μ., Βασαλάκης Ν.

Κόκκινοι: Περιστεράκης, Βλασερός Ι., Βλασερός Μ., Βασιλάκης Μ., Ευριπιώτης, Παραβατός, Ζαφείρης, Λιόφαγος, Βασαλάκης Α., Αγγελής. Έπαιξαν επίσης οι: Μάκαρης Ρ., Παπαδόπουλος Σ., Μανιός Σ., Γκίργκης, Απειτανθίτης.

 

  217 φωτογραφίες από τους αγώνες πατήστε εδώ για να τις δειτε

ΧΟΡΗΓΟΙ

MakarisBanner600

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares