Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014 17:43

Υπέγραψε το "ΚΑΝΟΝΙ" [pics]

 

STAMATIOY FANELA

 

Το Φιλώτι προχώρησε στην παρουσίαση του πρώτου μεταγραφικού του αποκτήματος, του επιθετικού Ιάκωβου Σταματίου και συνεχίζει με δύο ακόμη μεταγραφές που θα δώσουν ακόμη περισσότερη ποιότητα στους «ορεινούς»

 

Το γεγονός της χρονιάς αποτέλεσε για τον ΑΜΣ Φιλωτίου η ολοκλήρωση και παρουσίαση της μεταγραφής, του 27χρονου επιθετικού Ιάκωβου Σταματίου με μεγάλη εμπειρία τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε τοπικό.

 

STAMATIOY FANELA 1Ειλικρίνεια

Αν και η συμφωνία είναι γνωστή από τις αρχές Ιουνίου, οι υπογραφές τελικά μπήκαν χθες και η παρουσία έγινε στο «barcode καφέ» του Νίκου Στρατούρη στη χώρα της Νάξου. Ο 27χρονος επιθετικός μιλώντας για την επιλογή του να αγωνιστεί στο Φιλώτι ανέφερε «είμαι ευχαριστημένος από την επιλογή μου, από την στιγμή που αποφάσισα να μείνω Νάξο, το Φιλωτι με καλύπτει γιατί είναι μια ομάδα με ιστορία, βαριά φανέλα και με οργανωμένη διοίκηση. Στόχος μας, είναι να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.... Δεν έχουμε άγχος, θα προετοιμαστούμε σωστά και περιμένουμε τα αποτελέσματα να φανούν στο γήπεδο. Ευχαριστώ την διοίκηση, που από την πρώτη στιγμή ήταν απόλυτα ειλικρινής μαζί μου και μου έδειξε πόσο πραγματικά με θέλει, γεγονός που εκτίμησα και αποτελεί το καλύτερο όπλο στις διαπραγματεύσεις με έναν αθλητή. Γνωρίζω ότι η ομάδα έχει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή και παίκτες οι οποίοι έχουν μεγάλη αξία... Εύχομαι, όλοι μαζί να δουλέψουμε και στο τέλος της χρονιάς να είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία και τα αποτελέσματά της.»

STAMATIOY FANELA 2Απόφαση

Για ακόμη μία χρονιά ο Ιάκωβος Σταματίου είχε πολλές προτάσεις τόσο από ομάδες παραπάνω κατηγοριών, όσο και σε τοπικό επίπεδο, αλλά εκείνος τήρησε τον λόγο που είχε δώσει και έβαλε την υπογραφή του σε μία ομάδα που θεωρητικά δεν έχει ως πρώτο στόχο τον πρωταθλητισμό, το γεγονός αυτό από μόνο του εγείρει κάποια ερωτηματικά, με τον χαρισματικό στράικερ να δίνει τις δικές του απαντήσεις: «Όλα αυτά τα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο έχω διδαχτεί πολλά πράγματα και έχω μάθει τους ανθρώπους. Υπάρχουν οι παράγοντες που με ένα κάμπριο και ένα πούρο στο χέρι νομίζουν ότι είναι γνώστες των πάντων και το μόνο που κάνουν τελικά είναι κακό στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν όμως άνθρωποι, πχ σαν τον Αντιπρόεδρο της πρώην μου ομάδας Πέτρο Ραουζαίο και την διοίκηση του Φιλωτίου που πραγματικά κοσμούν τον χώρο και με απλά και σταράτα λόγια καταφέρνουν να κερδίζουν την αναγνώριση όλων. Μετά από όλα αυτά και αφού είχα πάρει την απόφαση με την οικογένεια μου να μείνω φέτος στη Νάξο, παρά τις προτάσεις που είχα, είδα ότι οι άνθρωποι μιλάνε καθαρά και ξέρουν να αναγνωρίζουν. Τώρα όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον για μένα τις ευχαριστώ πάρα πολύ».

STAMATIOY FANELA 3Μεταγραφές

Το βιογραφικό -όπως αναφέραμε-  του Σταματίου είναι ιδιαίτερα σημαντικό και γεμάτο από παραστάσεις, παρά το γεγονός ότι είναι 27 ετών. Ξεκίνησε τη πορεία του από το Χαϊδάρι αγωνιζόμενος στην Β' και Γ΄ Εθνική έχοντας σημειώσει 28 γκολ. Στη συνέχεια λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων πέρασε από ομάδες της Δ' Εθνικής, ήτοι Πανελευσινιακός, ΑΕΚ Κω και Πανναξιακό, ενώ τη περίοδο 2012 - 13 αγωνίστηκε στην ΑΕ Περάματος έχοντας σημειώσει 38 γκολ, που του έδωσαν και τη 1η θέση ανάμεσα στους σκόρερ των ΕΠΣ σε Πανελλαδικό επίπεδο. Πέρυσι αγωνίστηκε στη Σύρο και δη στον ΑΟ Σύρου, όπου σημείωσε 18 γκολ και ήταν πρώτος σκόρερ σε τοπικό επίπεδο ενώ με τη φανέλα του Πανναξιακού (β΄ εξάμηνο της περιόδου 2011 - 12) σημείωσε 9 γκολ. Τέλος, να σημειώσουμε ότι παίκτες του Φιλωτίου θα πρέπει να θεωρούνται οι Θεόφιλος Σορώκος (πέρυσι αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Νάξου) και Στέλιος Σιδερής (Αναγέννηση) ενώ αυτήν την ώρα η διοίκηση των ορεινών παρουσιάζει το άλλο της μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα, τον πρώην τερματοφύλακα της Ολυμπιάδας Κερατσινίου, Μιχάλη Ανυφαντάκη, για τον οποίο αύριο θα υπάρξει εκτενέστερο αφιέρωμα.

Τα γκολ του Σταματίου με τον ΑΟ Σύρου

Παλαιότερα γκολ του παίκτη

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares