Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 17:29

Ο Αλέκος αποτελεί πρότυπο για όλους μας

Ο δρόμος Υγείας στο Φιλώτι συμπλήρωσε 30 χρόνια και ο Αλέκος Χωριανόπουλος τιμήθηκε για την προσφορά του στον κλασικό αθλητισμό του νησιού – Νικητές οι Μίνο (άνδρες) και Lauberga (γυναίκες) – Τι δήλωσε ο Δημήτρης Πάππας (πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων) για τον Χωριανόπουλο, την αναβάθμιση του αγώνα που έχει ενταχθεί στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, τον αθλητισμό της Νάξου και τους Αιγαιοπελαγίτικους που … έρχονται Ο δρόμος Υγείας στο Φιλώτι συμπλήρωσε 30 χρόνια και ο Αλέκος Χωριανόπουλος τιμήθηκε για την προσφορά του στον κλασικό αθλητισμό του νησιού – Νικητές οι Μίνο (άνδρες) και Lauberga (γυναίκες) – Τι δήλωσε ο Δημήτρης Πάππας (πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων) για τον Χωριανόπουλο, την αναβάθμιση του αγώνα που έχει ενταχθεί στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, τον αθλητισμό της Νάξου και τους Αιγαιοπελαγίτικους που … έρχονται

Χρόνο με το χρόνο ο Αγώνας Δρόμου Υγείας (διοργανώνεται πάντα στις 13 Αυγούστου στη μνήμη του γιατρού Παπαθανασίου, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του για την καλύτερη ιατρική περίθαλψη των κατοίκων του Φιλωτίου) στο Φιλώτι γίνεται όλο και καλύτερος. Μάλιστα από πέρυσι που έχει ενταχθεί και στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ (με την αρωγή του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων) είναι λογικό ότι θα κερδίζει όλο και περισσότερους αθλητές καθότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία – έστω και λίγο πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου – για συνδυασμό αθλητισμού και Τουρισμού.

Φέτος, συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την 1η φορά που διοργανώθηκε και κεντρικό πρόσωπο δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον 65χρονο Ναξιώτη αθλητή μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, τον Αλέκο Χωριανόπουλο που έχει δώσει το παρών σε όλες σχεδόν τις κούρσες και πέρυσι είδε το ρεκόρ του να καταρρίπτεται από τον Ανδρέα Δημητράκη, επίσης αθλητή του Πανναξιακού. Όμως, τα ρεκόρ ελάχιστα απασχολούν τον Αλέκο Χωριανόπουλο. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να …τρέχει έχοντας μάλιστα στο ενεργητικό του ανάμεσά σε άλλους παρουσία σε 15 μαραθώνιους (κλασσική διαδρομή) ενώ σε βαλκανικό επίπεδο βετεράνων έχει κατακτήσει ουκ ολίγα μετάλλια. Και μπορεί στον συγκεκριμένο αγώνα να τερμάτισε στην 5η θέση αλλά δεν θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος της βραδιάς. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, Δημήτρης Πάππας (σε συνεργασία με το Φιλώτι) αναφερόμενος στην παρουσία του Χωριανόπουλου αρκέστηκε να δηλώσει «ότι κι εάν πούμε για τον κ. Χωριανόπουλο είναι λίγο. Αποτελεί πρότυπο για όλους εμάς που έχουμε σχέση με τον αθλητισμό γιατί η αγάπη του για τον κλασικό αθλητισμό είναι πέρα από τα όρια. Μακάρι όλοι να έχουμε ανάλογη συμπεριφορά» ενώ ο ίδιος πάντα λακωνικός όσον αφορά τις δηλώσεις του για την αγωνιστική του παρουσία τόνισε «μου αρέσει ο συγκεκριμένος αγώνας και θα συνεχίσω να τρέχω και να δίνω το παρών σε αγώνες όσο κρατούν τα πόδια μου»…

Διορθώσεις

Ο κ. Πάππας πάντως είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και θέματα που είτε έχουν σχέση με τον συγκεκριμένο αγώνα όσο και με ζητήματα που άπτονται του αθλητισμού στην Νάξο και τις Κυκλάδες… « Είναι ένας αγώνας που γίνεται σε μία καταπληκτική διαδρομή (Φιλώτι – Δαμαριώνας – Τραγαία) και έχει την προοπτική να γίνει ακόμη καλύτερος. Η ημερομηνία του αγώνα σε συνδυασμό με την ώρα (απόγευμα) βοηθάει τους αθλητές. Αυτό που θέλουμε είναι κάθε χρόνος να γίνεται καλύτερος. Ξέρουμε πλέον τα λάθη και θα τα διορθώσουμε. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τον αγώνα με τον τουρισμό, να γίνει γνωστός σε όλους τους αθλητές σε Πανελλήνιο Επίπεδο και έτσι να συνδυάζουν τις διακοπές τους με τη συμμετοχή τους. Η Νάξος έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί πάνω στον τομέα του κλασικού αθλητισμού καθότι έχει σωματεία που δραστηριοποιούνται έντονα στο χώρο. Όπως ο Πανναξιακός με πολύ καλές μεταγραφές που έχουν γίνει επί Πλάτωνα Τομπά, ή ο Ναξιακός που μαζεύει συνεχώς ότι καλύτερο υπάρχει σε νέα παιδιά στο νησί και έχει παράδοση στον τομέα των υποδομών. Ο σύλλογος στο Φιλώτι έχει την ατυχία να μην έχει έστω και το απαραίτητο γήπεδο, Θα μπορούσε με πολύ μικρό κόστος να αποκτήσει το γήπεδο στις Ρίκες αλλά άγνωστο γιατί δεν προχωράει. Πέρυσι, είχαμε κάνει μία συζήτηση με τους ανθρώπους του Δήμου, αλλά όπως μου είπαν φέτος, δεν έχει προχωρήσει κάτι. Ο νεαρός Γιώργος Μουστάκης που είχε κερδίσει πέρυσι στους Αιγαιοπελαγίτικους αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το Φιλώτι, έχει ταλέντα και μπορεί να δουλέψει αρκεί να έχει …γήπεδο. Η Νάξος λόγω της θέσης της και του καταπληκτικού σταδίου που διαθέτει θα μπορούσε με την αρωγή και της δημοτικής αρχής να πάρει διάφορα μιτινγκ και να τα διοργανώσει με επιτυχία, όπως έκανε με τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες πριν από δύο χρόνια. Υπάρχουν αυτές οι προοπτικές αρκεί ο Δήμος να είναι ακόμη πιο κοντά στα σωματεία κι εμείς από τη πλευρά μας (βλ ΣΕΓΑΣ) έχουμε την δυνατότητα να προωθήσουμε τα αιτήματά τους και να φέρουμε διοργανώσεις ικανές να διαφημίσουν το νησί».

Επιτυχίες

Τέλος, μιλώντας για τους προσεχείς Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες (τέλος Σεπτεμβρίου στη Κω) ανέφερε «Νομίζω ότι οι Κυκλάδες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Πανναξιακός και ο ΑΟ Μυκόνου θα κατεβάσουν τις καλύτερες δυνατές ομάδες με όλες τις μεταγραφές τους, ο Ναξιακός έχει μαθαίνω και καταπληκτικούς νέους μικρούς που θα δούμε για πρώτη φορά, ο Παμμηλιακός επιτέλους κατεβάζει πλήρης ομάδα ενώ ενεργοποιούνται μετά από χρόνια Ανδριακός και Ποσειδώνας Σύρου. Ο στίβος έχει μπει για τα καλά στη ζωή των Κυκλαδιτών και τα επόμενα χρόνια θα δείτε μεγάλες επιτυχίες καθώς από το 2015 θα έχουμε και νέα σωματεία».

Δηλώσεις

Στον αγωνιστικό τομέα μεγάλος νικητής ήταν ο ΑΟ Μυκόνου, που είδε τους τρεις πρώτους της κατηγορίας ανδρών (Γιώργος Μίνο ο νικητής) να φορούν τα χρώματά του. Η ομάδα του Φιλωτίου κέρδισε σε τρεις κατηγορίες και ο Ναξιακός επίσης είχε κατακτήσεις πρώτων θέσεων σε τρεις κατηγορίες. Και είχαμε δύο νικητές (ανάμεσά τους και η νικήτρια στις γυναίκες, η Linda Lauberga από τη Λετονία που βρέθηκε στη Νάξο για διακοπές) που δεν αντιπροσώπευαν κάποια ομάδα, καθότι ανεξάρτητοι… Οι συμμετοχές πάντως ήταν περισσότερες από πέρυσι και αυτό αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το μέλλον του αγώνα. Ο Γιώργος Μόνο, στα 26 του χρόνια ήρθε ως πρωταθλητής Ελλάδας στα 3000 στιπλ, άφησε τη δουλειά του στην Μύκονο για να τρέξει στο Φιλώτι και τόνισε ότι «Ήταν ένας σχετικά δύσκολος αγώνας, καθώς υπήρχαν αρκετές ανηφόρες. Για μένα είναι η 1η συμμετοχή στον αγώνα, αλλά στη Νάξο έχω αγωνιστεί ξανά στο Διασυλλογικό που είχε γίνει τον Μάιο, όπου συμμετείχα στο 5000μ.». Δηλώνει πάντως φανατικός οπαδός της Νάξου καθότι αρκετές ημέρες το χρόνο περνάει στην Μικρή Βίγλα για να ξεκουραστεί. Ο Διομήδης Μπακατσέλος (2ος) ανέφερε ότι «ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία, εάν μπορέσω θα έρθω και του χρόνου καθώς τα τοπία της περιοχής είναι συναρπαστικά και βοηθούν τον αθλητή να έχει καθαρό μυαλό και να είναι συγκεντρωμένος στον αγώνα του». Έχει εμφανιστεί κι αυτός στο διασυλλογικό της Νάξου πέρυσι τρέχοντας 1000 και 5000 μέτρα ενώ ο Παναγιώτης Μπιρμπίρης (αν και Τηνιακός αγωνίζεται με τον ΑΟ Μυκόνου) στα 19 του χρόνια άφησε το ποδόσφαιρο για τον στίβο λέγοντας «μου άρεσε τόσο το επίπεδο όσο και η διαδρομή αλλά θα πρέπει να σημειώσω ότι ήταν δύσκολος λόγω ζέστης….»

            Τα αποτελέσματα αναλυτικά:

            6.000 μέτρα Αντρών

Αθλητής        Ομάδα            Χρόνος

1. Μίνο Γιώργος       ΑΟΜυκόνου   24.08

2. Μπακατσέλος Διομήδης    ΑΟ Μυκόνου  24.09

3. Μπιμπίρης Παναγιώτης     ΑΟ Μυκόνου 28.11

4. Μήτσιος Γιώργος   Ανεξάρτητος  28.12

5. Σκουβουλιανάκης Στέφανος        Ανεξάρτητος  29.23

6. Χωριανόπουλος Αλέκος    Ανεξάρτητος  30.08

7. Καραμπάσης Βαγγέλης     Ανεξάρτητος  31.07

8. Martin Keiditch      Γερμανία 31.08

9. Ταμπουρέας Γιώργος       Ανεξάρτητος  31.42

10. Βαλληνδράς Βασίλης      Ανεξάρτητος  33.29

11. Λεγάκης ΑντώνηςΑνεξάρτητος  34.01

12. Καντούνης Στέφανος     Ανεξάρτητος  34.04

13. Ξενάκης ΑντώνηςΑνεξάρτητος  34.35

14. Χοτζόγλου Στράτος       Ανεξάρτητος  35.16

15. Κορρές Κώστας   Ανεξάρτητος  36.42

16. Μπουτάτης Αντώνης      Ανεξάρτητος  37.25

17. Φικιώρης Βαλάντης        Ανεξάρτητος  38.50

18. Μαστρογιαννόπουλος Νίκος      Ανεξάρτητος  41.25

19. Τρίκος Στέλιος    Ανεξάρτητος  41.26

20. Τσαλίκης ΣτέλιοςΑνεξάρτητος  42.22

21. Ρουμελιώτης Χρήστος    Ανεξάρτητος  42.32

22. Χαρατσής Παναγιώτης    Ανεξάρτητος  42.32

23. Κιουλαφής Στάθης                   Ανεξάρτητος  42.33

            6.000 μέτρα Γυναικών

Αθλητής        Ομάδα            Χρόνος

1. Lauberga Linda     Λετονία         33.30

2. Γληνού Νεκταρία   Ανεξάρτητη    40.37

3. Ruiz Rodriguez Miriam      Ανεξάρτητη    42.21

4. Λαδά Ευσταθία      Ανεξάρτητη    42.34

5. Μαρμαρινού Κατερίνα      Ανεξάρτητη    42.35

            2.000 μέτρα Παίδων (1997-1998)

Αθλητής        Ομάδα            Χρόνος

1. Μουστάκης Γιώργος        ΑΜΣ Φιλωτίου, Ο ΖΕΥΣ        7.45

2. Κιούπι Άρντι         Ναξιακός       9.26

            2.000 μέτρα κορασίδων (1997-1998)

Αθλητής        Ομάδα            Χρόνος

1. Δέτση Αγγελική    Ναξιακός       11.40

            2.000 μέτρα Παμπαίδων Α΄ (1999-2000)

Αθλητής        Ομάδα            Χρόνος

1. Κεσέρογλου Αντρέας       Ανεξάρτητος  8.19

2. Κιουσκ ΑμαρίλντοΑνεξάρτητος  10.12

3. Ναννάς Γώργος     Ναξιακός       10.19

4. Λέκκας Γεράσιμος  Ανεξάρτητος  12.04

            1.000 μέτρα Παγκορασίδων Β΄ (2001-2002)

Αθλητής        Ομάδα            Χρόνος

1. Δούλη Μαριλένα  Ναξιακός       5.58

2. Μουστάκη ΙωάνναΑνεξάρτητη    6.33

            1.000 μέτρα Παμπαίδων Β΄ (2001-2002)

Αθλητής        Ομάδα            Χρόνος

1. Κατσουρός Γιάννης         ΑΜΣ Φιλωτίου, ο ΖΕΥΣ        4.21

2. Μαυρομάτης Άγγελος      ΑΜΣ Φιλωτίου ο ΖΕΥΣ         4.25

3. Αποστολόπουλος Εμμ.    ΑΜΣ Φιλωτίου ο ΖΕΥΣ         4.45

4. Μεμάς Άρης          ΑΜΣ Φιλωτίου ο ΖΕΥΣ        4.53

            1.000 μέτρα Παμπαίδων μίνι (2003-2004-2005)

Αθλητής        Ομάδα            Χρόνος

1. Βασιλάκης ΓιάννηςΑΜΣ Φιλωτίου ο ΖΕΥΣ         4.49

2. Ταμπουρέας Παναγιώτης Ανεξάρτητος  5.07

3. Παπανικολάου Έκτορας    Ανεξάρτητος  5.16

4. Παντελαίος Νίκος  Ναξιακός       5.16

5. Καλαβρός Μανώλης                  ΑΜΣ Φιλωτίου ο ΖΕΥΣ         5.25

6. Μουστάκης Δημήτρης      ΑΜΣ Φιλωτίου ο ΖΕΥΣ         5.34

7. Κοσμάς ΟδυσσέαςΑνεξάρτητος  5.47

8. Χίκα Ντάνιελ        Ναξιακός       5.48

9. Παπανικολάου Θησέας     Ανεξάρτητος  5.51

10. Παπανικολάου Προμηθέας        Ανεξάρτητος  5.51

11. Ψαρράς Κώστας   Ανεξάρτητος  6.10

12. Νικολόπουλος Κωνσταντίνος    Ανεξάρτητος  7.15

            2.000 μέτρα Παγκορασίδων μίνι (2003-2004-2005)

Αθλητής        Ομάδα            Χρόνος

1. Ταφάνη Αλεξάνδρα         Ναξιακός       5.29

2. Βασιλάκη Μαρία – Ελένη  ΑΜΣ Φιλωτίου, ο ΖΕΥΣ        5.31

3. Δέλπρα Πάολα      Ναξιακός       5.56

4. Ψαρρά Κατερίνα    ΑΜΣ Φιλωτίου, ο ΖΕΥΣ        6.22

5. Καντούνη – Λαδά Ελένη   Ανεξάρτητη    6.29

Πλήρες φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares