Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 02:26

Πρέπει να γίνει το επόμενο βήμα [pics]

Για μία ακόμη χρονιά έπεσε η αυλαία των καλοκαιρινών αθλητικών δρώμενων (κολύμβηση και Ιστιοπλοΐα) που διοργάνωσε ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με τη παρουσία 160 παιδιών - Κοττάκης «έχει φτάσει η ώρα για τη δημιουργία ομίλου, έντονο αίσθημα χαρμολύπης στη λήξη των μαθημάτων» - Ιακ. Ναυπλιώτης «το Sport 16 έμεινε στην .αποθήκη λόγω μειωμένου μπάτζετ» Για μία ακόμη χρονιά έπεσε η αυλαία των καλοκαιρινών αθλητικών δρώμενων (κολύμβηση και Ιστιοπλοΐα) που διοργάνωσε ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με τη παρουσία 160 παιδιών - Κοττάκης «έχει φτάσει η ώρα για τη δημιουργία ομίλου, έντονο αίσθημα χαρμολύπης στη λήξη των μαθημάτων» - Ιακ. Ναυπλιώτης «το Sport 16 έμεινε στην .αποθήκη λόγω μειωμένου μπάτζετ»

Πέρυσι, μιλούσαμε τέτοιες ημέρες για την ιστορική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ να επενδύσει στον ναυταθλητισμό καθώς παρά το γεγονός ότι είχε μπει για πρώτη φορά «εισιτήριο» στις εκδηλώσεις του τόσο στα μαθήματα κολύμβησης όσο και ιστιοπλοΐας, η συμμετοχή των νεαρών φίλων της θάλασσας ήταν εντυπωσιακή και είχαμε τουλάχιστον 200 παρουσίες και τα δύο αθλήματα.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναφέρονται με καμάρι στην απόφαση του ΔΣ να αποκτήσει σκάφος Sport 16 το οποίο πρόσφερε την δυνατότητα και για αγωνιστικό τμήμα ενώ θα λειτουργούσε και ως προπομπός για τη δημιουργία ναυτικού ομίλου, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα νησί. Εάν σκεφτεί κανείς μάλιστα ότι στην γειτονική Πάρο, ο αντίστοιχος Ναυτικός Όμιλος είναι από τους κορυφαίους στην Ελλάδα, είναι κατανοητό γιατί πρέπει επιτέλους να γίνει πραγματικότητα ώστε να πάρει ώθηση και ο τουρισμός μέσα απ' αυτή τη κίνηση.

Προϋπολογισμός

Από εκεί και πέρα, είχαμε και πάλι την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Αλέξανδρο Κοττάκη - τον παλαιότερο των καθηγητών ιστιοπλοΐας - που μαζί με τον Κώστα Βατικιώτη σηκώνουν το βάρος των μαθημάτων ενώ αντίστοιχα στην κολύμβηση Βάσω Μαύρου και Τάσος Βάβουλας έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία περίοδο ενός μήνα μαθημάτων (από τις 7 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου) και την ευθύνη εκμάθησης σωστού τρόπου να κάνουν μπάνιο εκατό παιδιά. Πέρυσι, με την παρουσία και του σκάφους Sport 16 ο πήχης είχε ανέβει πολύ υψηλά και μάλιστα η διάρκεια των μαθημάτων ήταν μεγαλύτερη (23 μέρες) χωρίς όμως να γίνουν έξτρα μαθήματα τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο όπως είχαν γίνει το 2012. Ο λόγος; Η απάντηση διά στόματος του πλέον αρμόδιου, του πρόεδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κ. Ιάκωβου Ναυπλιώτη, ο οποίος δήλωσε «δυστυχώς φέτος το μπάτζετ ήταν μειωμένο πάρα πολύ σε σχέση με πέρυσι. Άνω του 50%. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που δεν μπορέσαμε να ρίξουμε στο νερό και το Sport 16 το οποίο έμεινε στην αποθήκη. Ο προϋπολογισμός είναι αυτός που καθορίζει τις κινήσεις μας, όταν μάλιστα δεν έχουμε και την δυνατότητα αναμορφώσεων όπως είχαμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια για το καλό πάντα των παιδιών της Νάξου».

Όμιλος

Από εκεί και πέρα ζητήσαμε από τον Κοττάκη να μας μεταφέρει τα συμπεράσματά του από την φετινή χρονιά και μας τόνισε ότι « πήγαμε πάρα πολύ καλά. Καλύτερα κι από πέρυσι όπου είχαμε φέτος ως σύμμαχο και τις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να είμαστε συνεχώς στη θάλασσα, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει πέρυσι με συνθήκες στα 7 μποφόρ εντός του λιμανιού. Τα 60 παιδιά ικανοποιήθηκαν πλήρως καθώς σε δύο εβδομάδες είχαμε καθημερινά προπονήσεις σε γκρουπ των πέντε παιδιών, ενώ πέρυσι είχαμε προπόνηση ανά δύο ημέρες. Τα τέσσερα σκάφη ήταν συνεχώς σε .εγρήγορση κάτι που σημαίνει ότι του χρόνου χρειαζόμαστε δύο ακόμη για να μπορούμε να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες. Οι γονείς και τα παιδιά έφυγαν ικανοποιημένα και ζήτησαν και του χρόνου να έχουν την δυνατότητα εκμάθησης της ιστιοπλοΐας». Εδώ ο Κοττάκης που δίνει το παρών από τη συγκεκριμένη θέση από το 2009 (με εξαίρεση αυτή του 2011) τονίζει ότι «πρέπει επιτέλους να γίνει το επόμενο βήμα. Να φτιαχτεί ο Όμιλος που θα έχει πλήρη λειτουργία 11 μήνες και τον 12ο μήνα, τον Αύγουστο να μπορεί ο Δήμος να προχωρεί σε αθλοπαιδιές όπως κάνει με τη κολύμβηση και την ιστιοπλοΐα. Όμως, με τον Όμιλο θα γίνει το επόμενο βήμα που είναι σημαντικό για το νησί σε όλα τα επίπεδα. Είτε μιλάμε για αγωνιστικά οφέλη όπως αυτά που έχει η Πάρος είτε για τουριστικά. Από εκεί και πέρα, για το θέμα του εισιτηρίου δεν μπορώ να πάρω θέση αυτό όμως που ξέρω από την προσωπική μου εμπειρία είναι ότι σε Δήμους όπως είναι της Αθήνας, της Νέας Σμύρνης ή του Παλαιού Φαλήρου για 18 προπονήσεις το .εισιτήριο είναι 200 ευρώ ενώ στη Νάξο οι 16 προπονήσεις είναι στα 50 ευρώ. Η διαφορά  τα λέει όλα».

Βασίλισσα

Όσο για την προσωπική του εμπειρία μας τόνισε «κάθε χρόνο η τελευταία ημέρα των μαθημάτων είναι και η πιο δύσκολη. Το συναίσθημα της χαρμολύπης είναι πολύ έντονο. Από τη μία έχεις το τέλος της περιόδου και αισθάνεσαι χαρούμενος βλέποντας τα παιδιά ικανοποιημένα από τη προσπάθεια που έγινε και από την άλλη νιώθω λυπημένος γιατί δεν μας αφήνουν (σ.σ. εννοεί και τον Κωνσταντίνο) να φύγουμε και συνεχώς μας προτρέπουν να συνεχίσουμε και ρωτάνε πότε θα γυρίσουμε για νέα σειρά μαθημάτων. Η Νάξος είναι πανέμορφη, την έχω αγαπήσει από την πρώτη φορά που ήρθα το 2005 και έρχομαι στο νησί ακόμη και το χειμώνα όταν έχω διάλειμμα στο πρόγραμμά μου. Ότι κι εάν πω για το νησί είναι λίγο. Πανέμορφο με εναλλαγή τοπίων, με δυνατότητα επίσκεψης στην ενδοχώρα, μία πραγματική βασίλισσα στο κέντρο του Αιγαίου.»

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

012013014015016017089090091097102111

 

 

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares