Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014 22:38

«Έσπασαν» τα χρονόμετρα στο "Νάξαθλον 2014" [pics]

 

Πρόσωπα του αγώνα ο Πανελληνιονίκης Γρηγόρης Σουβατζόγλου που αν και έφτασε στο νησί μόλις δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, έδωσε το καλύτερο εαυτό του σε μία διαδρομή πλέον που από πέρυσι κινείται στα Ολυμπιακά πρότυπα και σημείωσε ρεκόρ έχοντας ολοκληρώσει το 7ο Νάξαθλον με χρόνο 2 ώρες, τέσσερα λεπτά, επίδοση που είναι κατά τέσσερα λεπτά καλύτερη σε σχέση μ' αυτή του περσινού νικητή Γιώργου Αλυφαντή, ο οποίος και τερμάτισε πίσω του με διαφορά σχεδόν πέντε λεπτά. Επίδοση που του έδωσε όμως την 1η θέση στη κατηγορία 31 - 44 ετών..

 

Στο ομαδικό, είχαμε την κυριαρχία μίας τριάδας που εάν έβαζαν τα ρεκόρ τους στο. γήπεδο, θα κάλυπταν τουλάχιστον τον μισό αγωνιστικό χώρο. Ο λόγος για τον Ρωμανό Αλυφαντή, Παναγιώτη Διομήδη και Νίκο Νομικό, οι οποίοι κέρδισαν τους περσινούς νικητές από τη Πάρο (Γραμμένος, Φραντζής, Καζακίδης) με μικρή σχετική διαφορά (4 λεπτά) αλλά το εντυπωσιακό για τους νικητές ήταν ότι άγγιξαν να κατέβουν κάτω από τις δύο ώρες για επτά δευτερόλεπτα (2,00,07) Ενδεχομένως εάν οι καιρικές συνθήκες ήταν λίγο καλύτερες (όπως παραδέχτηκαν όλοι με τις περσινές συνθήκες οι επιδόσεις τους θα ήταν ακόμη και τρία λεπτά καλύτερες, μόνο στο κολύμπι έχασαν δύο λεπτά λόγω του υψηλού κυματισμού, ενώ στη ποδηλασία, ο ισχυρός άνεμος λειτούργησε ανασταλτικά είτε στην ανηφόρα, είτε στις στροφές με κίνδυνο ατυχήματος) να είχαν έρθει ακόμη καλύτερα ρεκόρ. Στην κατηγορία των γυναικών (φέτος δυστυχώς είχαμε λίγες συμμετοχές) η Χανιώτισσα Νάντια Συντζανάκη τερμάτισε πρώτη με επίδοση 2,33,11 που θεωρείται πολύ καλή και με δεδομένο μάλιστα ότι η Συντζανάκη έχει ενεργοποιηθεί στο τρίαθλο (αλλά και διάθλο) εδώ και δύο χρόνια έχοντας μάλιστα φέτος τερματίσει 2η στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στην κατηγορία των +44 ετών κορυφαίος ο 58χρονος Χρήστος Γαρέφης με 2 ώρες και 14 λεπτά, ο οποίος μάλιστα είναι από τους πλέον πιστούς οπαδούς του συγκεκριμένου αγώνα. 

 

Από εκεί και πέρα, οι καιρικές συνθήκες είχαν τον πρώτο λόγο. Στη κολύμβηση όπου η μάχη για τη πρώτη θέση ανάμεσα στους Γραμμένο και Αλυφαντή κρίθηκε στα τέσσερα δεύτερα υπέρ του Γραμμένου, η απόσταση των 1500 μέτρων καλύφθηκε σε 18 λεπτά, όταν πέρυσι ο Δρυμωνάκος είχε 15,6 λεπτά. Όλοι οι αθλητές μίλησαν για τον έντονο κυματισμό και για το γεγονός ότι το ρεύμα τους τραβούσε προς τα ανοιχτά. Στη ποδηλασία, ο ισχυρός αέρας λειτούργησε σε αρκετές στροφές αρνητικά και κυρίως στις ανηφόρες αλλά οι καλοί αθλητές δεν είχαν πρόβλημα. Στη ποδηλασία, είχαμε την ανατροπή και εκεί κρίθηκε η πρώτη θέση στο ομαδικό όπου ο Διομήδης (με μητέρα από τη Νάξο) με .ξεκόλλημα λίγο έξω από το Φιλώτι στην άνοδο άφησε πίσω του τον Φραντζή (οι δύο τους έως τότε είχαν πολύ μικρή διαφορά) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δώσει πλεονέκτημα αρκετά σημαντικό στον Νομικό όσον αφορά το δρόμο των 10 χιλιομέτρων εντός της πόλης. Μία αλλαγή που άρεσε ιδιαίτερα στους αθλητές καθώς πέρυσι είχαν καταπονηθεί τόσο από τις μεγάλες ανηφόρες προς τις Εγγαρές όσο και από την έντονη δυσοσμία από τον ΧΑΔΑ στον ξηρόκαμπο. Ο Νομικός άντεξε στην αντεπίθεση του Καζακίδη και παρά το γεγονός ότι η διαφορά έπεσε στα τέσσερα λεπτά, η ομάδα των Αλυφαντή - Διομίδη και Νομικού πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη. 

 

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

 Αναλυτικά τα αποτελέσματα

 Για φωτογραφίες κάντε κλικ ΕΔΩ 

 Το βίντεο του "Ναξαθλον 2014"

 

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares