Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 19:34

Λαδένη: Να πάμε καλύτερα από πέρυσι

Στα 21 της χρόνια έχει ήδη προλάβει να αλλάξει δύο πόλεις, πέντε ομάδες και να έχει περάσει από τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων στις μικρότερες κατηγορίες. Πέρυσι, αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ και παρά το γεγονός ότι δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον αγώνα της Νάξου κόντρα στον Πανναξιακό, της έκανε εντύπωση, η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες, το δυνατό κλίμα που υπήρχε από τους θεατές και η πολύ καλή φιλοξενία που βίωσε ως αντίπαλη αθλήτρια.

Και έτσι όταν το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερη και είχε στα χέρια της πρόταση από τον Πανναξιακό δεν το σκέφτηκε και πολύ. Ο λόγος για την Αφροδίτη Λαδένη, η οποία ήρθε στη Νάξο έχοντας περάσει από Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλειο με υποτροφία λόγω βόλεϊ, Siemens, Εαρινός, Ηρακλής) και Αθήνα (ΑΕΚ) με την ίδια να δηλώνει «συνάντησα μία ομάδα περιποιημένη. Μία ομάδα με καλό γήπεδο, ωραίες γενικά εγκαταστάσεις και με πολύ καλό ιστορικό μέσα από την προσωπική μου εμπειρία καθότι είχα αγωνιστεί πέρυσι ως αντίπαλος με τη φανέλα της ΑΕΚ. Μου άρεσε η ατμόσφαιρα, μου άρεσε ο τρόπος που μας φιλοξένησαν, ενώ έπαιξε ρόλο και η Κωνσταντίνα Πασσιά, αλλά και η Σοφία Βασιλάκη».

Με ήθελαν

Τι ρόλο έπαιξαν οι δύο κυρίες στην απόφαση της Λαδένη για μετακόμιση στη Νάξο; «Με την Κωνσταντίνα (σ.σ. Πασσιά) είμαστε συμπαίκτριες από το Αριστοτέλειο, ενώ περάσαμε και από τα μικρά κλιμάκια των εθνικών ομάδων. Γενικά όπου πηγαίνω τη βρίσκω μπροστά μου. Το ίδιο έγινε και με την ΑΕΚ, το ίδιο και με την Πανναξιακό. Με μικρές χρονικές διαφορές μετακινούμαστε προς την ίδια ομάδα. Είχε έρθει στο νησί για να δοκιμαστεί, μίλησα μαζί της, μου είπε την προσωπική της εμπειρία και αυτό λειτούργησε καταλυτικά ώστε να πάρω την απόφασή μου. Όσο για την Σοφία Βασιλάκη, την πρόεδρο της ομάδας; Την είχα γνώρισα στα δύο παιχνίδια που έγιναν τόσο στην Νάξο όσο και στην Αθήνα, εκτίμησα ιδιαίτερα τη συμπεριφορά της και διατηρήσαμε μία καλή επαφή». Τι άλλο έπαιξε ρόλο στην απόφαση; «Το πόσο πολύ με ήθελαν. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο προπονητής, ενώ στο μυαλό μου στριφογύριζαν οτιδήποτε είχε σχέση με το νησί, τον τρόπο μετακίνησης, τις εγκαταστάσεις. Όλα, ακόμη και η πιο μικρή λεπτομέρεια. Όμως, στο τέλος, μέτρησε ο τρόπος που με προσέγγισαν και πόσο πολύ με ήθελαν στη Νάξο»  

LADENI MPALAΔιαφορετική

Ποιος ο ρόλος του προπονητή Ζόραν Κόβαζιτς; «Γνωρίζω τον κ. Κόβαζιτς, ξέρω τον τρόπο δουλειάς του και πόσο μπορεί να βελτιώσει μία αθλήτρια σε ατομικό επίπεδο. Ήθελα να ζήσω αυτή την εμπειρία της συνεργασίας, είδα πόσο είχε βοηθήσει τον Πανναξιακό και γνωρίζω ότι μέσα από τη δουλειά μαζί του θα βελτιωθώ σε ατομικό επίπεδο. Βέβαια, πρέπει να ομολογήσω ότι η προπόνησή του είναι διαφορετική σε σχέση μ' αυτή που έχουμε συνηθίσει. Πολύ πιο γρήγορα μπήκαμε στο γήπεδο και αρχίσαμε την επαφή με τη μπάλα, ενώ υπάρχει ένας συνδυασμός κινήσεων, γήπεδο, στίβος, γυμναστήριο που σε κρατάει συγκεντρωμένη και σε εγρήγορση για να μπορέσεις να είσαι πανέτοιμη όταν έρθει η ώρα των φιλικών αγώνων προετοιμασίας αρχικά και στη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων».

 Καλύτερα

Ποιος είναι ο στόχος για τη νέα χρονιά; «Σε ατομικό επίπεδο να βελτιωθώ όσο γίνεται περισσότερο, να δυναμώσω στα σημεία που υπάρχουν αδυναμίες και να πάρω τα στοιχεία εκείνα που θα με κάνουν ακόμη καλύτερη. Σε ομαδικό επίπεδο; Να πετύχει η ομάδα μου, τους στόχους που έχουν τεθεί από την αρχή της χρονιάς. Να πάμε καλύτερα από πέρυσι. Κι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τη σκληρή δουλειά και όλα θα . έρθουν. Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα, είναι το πόσο γρήγορα δέσαμε ως ομάδα, το κλίμα είναι άριστο, οι προπονήσεις δίνουν τον σωστό αγωνιστικό ρυθμό και ο βασικός λόγος δεν είναι άλλος από τον Ζόραν Κόβαζιτς, τον προπονητή μας».

 Συμμετοχή

Όσο για την προηγούμενη εμπειρία της στην ΑΕΚ τονίζει ότι «Πήγα στην ΑΕΚ πέρυσι με στόχο να γίνω καλύτερη, να αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες καθώς η Αθήνα έχει την πολυτέλεια αυτή. Δουλεύουν περισσότερο επαγγελματικά και υπάρχουν οι ευκαιρίες για εξέλιξη στις κοπέλες που έχουν ταλέντο. Η προσαρμογή ήταν σχετικά εύκολη, ενώ το κλίμα στην ομάδα ήταν καλό, όχι όμως και σε ατομικό επίπεδο. Κι αυτό γιατί ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Κι αυτός ήταν ο βασικός λόγος που σκεφτόμουν να βρω άλλη ομάδα όταν ολοκληρώθηκε η χρονιά».

 Φιλοξενία

Στον επίλογο μιλάει για τη Νάξο και τονίζει « είναι ένα παρά πολύ όμορφο νησί, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το έχουμε δει ακόμη όλο. Πήγαμε πρόσφατα για έναν περίπατο στο Φιλώτι και βραδινό φαγητό, έχουμε πάρει στις παραλίες, τον Άγιο Προκόπιο και μου αρέσουν πολύ τα σοκάκια στο κέντρο της πόλης όπου συναντάς πολλές γραφικές ταβέρνες. Οι άνθρωποι στο νησί είναι φιλόξενοι, πολύ κοινωνικοί και ενδιαφέρονται για την ομάδα. Μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάτι το αρνητικό. Όλα είναι όμορφα. Με το .πλοίο όταν έρθει η ώρα των μετακινήσεων θα δούμε.»

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

LADENI POLI

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares