Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 15:28

Ζωντανό το ποδόσφαιρο στην Κύθνο.

Η τεράστια επιτυχία και η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας, στις καλοκαιρινές δραστηριότητες του ΑΟ ΚΥΘΝΟΥ, αύξησαν το κίνητρο και την επιθυμία του Δ.Σ. της ομάδας για περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί.

Βλέποντας την χαρά στα μάτια των νέων παιδιών που έλαβαν μέρος, τόσο στα φιλικά με τμήματα των ακαδημιών του Ολυμπιακού, όσο και σε αυτά στην Σίφνο, άνοιξε η όρεξη στους υπεύθυνους της ομάδας που δεν κρύβουν την επιδίωξη τους και τις προσπάθειες που κάνουν για να κλειστούν και άλλοι αγώνες, καθώς είναι σε επαφή με ομάδες, ηχηρά ονόματα για να κατέβουν στην Κύθνο.

Παράλληλα προγραμματίζονται και φιλικά με την ομάδα της γειτονικής Σερίφου και γενικά δραστηριοποιούνται για να γεμίσουν όσο γίνεται τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της ομάδας και να μην μένουν τα τμήματα του συλλόγου χωρίς δράση.

Ο προπονητής Σταύρος Κονιδάρης ήδη από τις αρχές του μήνα έχει ξεκινήσει τις προπονήσεις στους αθλητές του συλλόγου, έχοντας χωρίσει το έμψυχο υλικό σε τρία ηλικιακά τμήματα, από 5-8 ετών το πρώτο,9-12 το δεύτερο και 13-19 το τρίτο.

Με την συμπαράσταση του διοικητικού συμβουλίου και του πρόεδρου κ. Βασίλη Κοτούλια, έχουν αναλάβει να προετοιμάσουν τις υποδομές της ομάδας, ούτως ώστε όταν φτάσει η πολυπόθητη στιγμή για να ενταχθεί η ομάδα επίσημα στην ΕΠΣΚ, να υπάρχουν έτοιμα ντόπια παιδιά για να την στελεχώσουν.

Βεβαίως απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να ολοκληρωθεί το γήπεδο στον Μέριχα.

Έργο που πήγε πίσω εξ'αιτίας της δημιουργίας της αφαλάτωσης στο ίδιο σημείο, αλλά που η νέα δημοτική αρχή υπό τον κ. Σταμάτη Γαρδέρη το έχει στις προτεραιότητες της.

Μιλήσαμε με τον προπονητή και τον πρόεδρο της ομάδας και μας είπαν τα εξής ενδιαφέροντα.

Πρώτα ο προπονητής, παλαιός ποδοσφαιριστής του Χαϊδαρίου, Σταύρος Κονιδάρης.

«Η πραγματικά μεγάλη απήχηση που είδαμε να έχει στο νησί η εκδήλωση και τα φιλικά με τον Ολυμπιακό, μας έδειξαν τον δρόμο για το τι πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Θέλω με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Μανώλη Φίλιππα, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε στο να ηγηθώ της προσπάθειας που γίνεται και ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών όλων και να βοηθήσω με την εμπειρία μου την ποδοσφαιρική πρόοδο των παιδιών.

Επίσης τον νέο δήμαρχο κ. Σταμάτη Γαρδέρη και τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ηλιού για την προθυμία τους να βοηθήσουν.

Ο αντιδήμαρχος πρωτοστάτησε στον συντονισμό των επαφών και των προσπαθειών για να έλθουν οι ακαδημίες του Ολυμπιακού στην Κύθνο.

Μην ξεχάσω να ευχαριστήσω τον Πανσιφναϊκό για την φιλοξενία και τον κ. Φίλιππο Βλαστάρη διευθυντή της ΔΕΗ για τις διευκολύνσεις στο πρόγραμμα για τις προπονήσεις των παιδιών»

Ο πρόεδρος Βασίλης Κοτούλιας μας τόνισε.

«Τρέχουμε για το γήπεδο, που είναι πρώτος μας στόχος, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πλάνο μας για την δημιουργία επίσημου συλλόγου.

Το οφείλουμε άλλωστε στην νέα γενιά γιατί δεν δικαιολογείται να μην έχουν την ευκαιρία να παίξουν κανονικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο πέντε επί πέντε.

Φαντάζει αδιανόητο να είχαμε εμείς οι μεγαλύτεροι γήπεδο και η νέα γενιά να το στερείται.

Μείναμε λίγο πίσω λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του καλοκαιριού, αλλά με την συμπαράσταση της δημοτικής αρχής και όλων των παραγόντων του νησιού, ελπίζουμε να δρομολογήσουμε θετικές εξελίξεις.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την δουλειά στις υποδομές και σε ένα εύλογο χρονικό ορίζοντα να έχουμε και τις προϋποθέσεις για το μεγάλο μας όνειρο να δούμε τον ΑΟ Κύθνου να αγωνίζεται στα γήπεδα των Κυκλάδων και να εντάξουμε την ομάδα μας στην ποδοσφαιρική οικογένεια του νομού μας».

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares