Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 23:27

Και τώρα αρχίζουν τα έργα

TSOLAKIS SERGIS TOMPAS

Λίγο πριν αρχίσει το ματς και είχαμε την τελετή αγιασμού στο ΔΑΚ Νάξου από τον πατήρ Κωνσταντίνο Κύλη την Τετάρτη ώστε να ευλογήσει τη προσπάθεια του Πανναξιακού για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στα τμήματά του. Και λέμε «νέο» καθώς ο Πανναξιακός μετά από τρία χρόνια παρουσίας στις εθνικές κατηγορίες επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα και αναζητεί τρόπους επιστροφής. Η τελετή του αγιασμού έγινε με παρόντα τον νέο πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κ. Γιάννη Τσολάκη, τα μέλη της διοίκησης, του τεχνικού επιτελείου και των αθλητών με τον Πανναξιακό να δίνει το πρώτο παιχνίδι το Σάββατο (17:00) στο ΔΑΚ Νάξου όπου υποδέχεται στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον ΑΜΣ Φιλωτίου.

Χλοοτάπητας

Τι κρατάμε από την εκδήλωση της Τετάρτης που κινήθηκε σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είχε να κάνει με την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η διοίκηση του Πανναξιακού ενόψει της νέας χρονιάς και το δεύτερο έχει να κάνει με τις σκέψεις του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κ. Τσολάκη σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης των γηπέδων σε συνεργασία με τις ομάδες και βέβαια το «συμμάζεμα» μίας κατάστασης που είχε φτάσει σε αδιέξοδο με αποκορύφωμα το σωστό (για τη δεδομένη στιγμή) κλείσιμο του ΔΑΚ Νάξου, το οποίο λόγω υπερβολικής χρήσης από τις ομάδες που έκαναν προπόνηση από τα μέσα Αυγούστου. Όπως αποδείχτηκε από την αυτοψία που έκαναν όλοι την Τετάρτη, ο χλοοτάπητας μετά από περίπου 10 ημέρες ξεκούρασης είναι σε άψογη κατάσταση και έτοιμος να φιλοξενήσει αγώνες. Και εδώ θα πρέπει να αποδώσουμε όλοι τα εύσημα στην ομάδα της ανάδοχου εταιρίας συντήρησης που δούλεψε σκληρά ώστε να δοθεί και πάλι προς χρήση στις ομάδες του νησιού.

Διαφημίσεις

Και περνάμε στον Γιάννη Τσολάκη, ο οποίος αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Μυστηρίου είχε συζήτηση με τους παράγοντες του Πανναξιακού και άκουσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ποιες είναι όμως οι σκέψεις του Τσολάκη για τη λειτουργία του ΔΑΚ Νάξου σε όλη την έκτασή του; Με το καλημέρα αφαιρέθηκαν οι διαφημιστικές πινακίδες και θα επανατοποθετηθούν μόνο εάν και εφόσον τηρούνται τα προβλεπόμενα. Στη συνέχεια ξεκίνησε η καθαριότητα των χώρων του σταδίου από μπάζα ή πεταμένα υλικά, θα ανοίξει επιτέλους η έξοδος κινδύνου που έχει κολλήσει εδώ και καιρό λόγω μη χρήσης και θα αλλάξει όλη η εντός των αποδυτηρίων λειτουργία. Θα γίνει προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί το γυμναστήριο άμεσα, τα αποδυτήρια του Πανναξιακού θα δοθούν προς χρήση στην εκάστοτε γηπεδούχο ομάδα, θα γίνει επιτέλους χώρος για ιατρείο και όχι αποθήκη, θα δημιουργηθεί η αίθουσα συνεντεύξεων και γενικά θα μπει μία τάξη ώστε να γνωρίζουν όλοι που βρίσκεται τι και με τα κλειδιά στα χέρια του προέδρου.

Κωστέρα

Από εκεί και πέρα, το μεγάλο στοίχημα είναι το γήπεδο της Κωστέρας. Όπως αναφέρει θα λύσει τη μίσθωση και θα προχωρήσει σε εύρεση νέου γηπέδου (το προπονητήριο του Πέτρου Μαράκη) που θα κοστίζει σαφώς λιγότερα χρήματα, θα παρέχει βάση προγράμματος τη δυνατότητα προπονήσεων στα παιδικά και εφηβικά τμήματα όλων των ομάδων και έτσι θα μειωθεί όχι μόνο το κόστος αλλά και ο χρόνος που χρειάζονται οι ομάδες για να μετακινούνται σε γήπεδα για προπόνηση. Η μίσθωση του ιδιωτικού γηπέδου 5χ5 είναι προσωρινή λύση καθώς ο στόχος είναι η πλήρη εκμετάλλευση του χώρου ανάμεσα στο ανοιχτό και κλειστό γυμναστήριο. Βάση μελέτης που υπάρχει εκεί προβλέπεται να δημιουργηθούν ανοιχτά γήπεδα τένις, βόλεϊ και μπάσκετ. Η σκέψη είναι να ενωθούν τα δύο γήπεδα βόλεϊ και μπάσκετ και να υπάρξει χώρος για δημιουργία ενός προπονητηρίου 8χ8 ώστε να μπορούν να προπονούνται τα τμημάτα υποδομής. Όσο για το κλειστό γυμναστήριο; Προωθούνται άμεσα οι μελέτες για την κατασκευή δύο επιπλέον αποδυτηρίων, μπαλκονιού για θέσεις δημοσιογράφων ενώ θα γίνει προσπάθεια ώστε να μπει σε τάξη και το καθεστώς που υπάρχει στο κλειστό με την ορθολογική χρήση των χώρων είτε μιλάμε για το ιατρείο, είτε για τους χώρους που αυτή τη στιγμή εκμεταλλεύονται οι ομάδες σε ανοιχτό και κλειστό γήπεδο. Στη συνέχεια έχουμε την οριστική λύση του γηπέδου στον Άγιο Αρσένιο ενώ σε βάθος χρόνου είναι και η παραλαβή επιτέλους των αθλητικών εγκαταστάσεων στην ορεινή Νάξο με γήπεδα για τα οποία το Ελληνικό κράτος έχει δώσει δισεκατομμύρια και τα οποία βρίσκονται στο έλεος του θεού.

Πανναξιακός

Το άλλο επίπεδο είναι η διοίκηση του Πανναξιακού, που προχώρησε σε συνέντευξή Τύπου όπου όπως αναφέραμε τέθηκε το ζήτημα των στόχων της ομάδας την φετινή χρονιά. Ο Πλάτων Τομπάς ως πρόεδρος προχώρησε στη παρουσίαση των νέων εμφανίσεων των ομάδων ποδοσφαίρου και στίβου, τους χορηγούς και τόνισε μιλώντας για τους στόχους ότι ο Πανναξιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί και είναι φυσικό μέσα στους στόχους του να υπάρχει η κατάκτηση των τίτλων στις Κυκλάδες, όπως και η άνοδος στη Γ΄ Εθνική. Και δεν έλειψαν οι αιχμές προς άλλες ομάδες που μιλούν μόνο για ρόστερ με Ναξιώτες ή προς το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για το λουκέτο στο γήπεδο λέγοντας ότι την ευθύνη την έχουν όλοι και όχι μόνο ένα σωματείο. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Πανναξιακού Μιχάλης Αγγελής μίλησε και για τις ακαδημίες του συλλόγου, οι οποίες όπως είπε γιγαντώθηκαν, παρουσίασε και τους προπονητές των ομάδων που θα είναι ο Γιάννης Παραβατός (Νέοι) και Γιάννης Ζαφείρης (Παίδες) και αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα των γηπέδων (Αγερσανί με ελλιπή φωτισμό) που αποτελούν και ανασταλτικό παράγοντα στην σωστή ανάπτυξη των ακαδημιών.

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares