Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 15:40

Ανεπίσημα εγκαίνια με πραγματικό θρίλερ! "Ανασκόπηση"

Μετά από τέσσερεις εβδομάδες ταλαιπωρίας για όλους τους εμπλεκομένους…

με αναβολές λόγω προβλημάτων στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, του καιρού, ακόμα και λόγω του θλιβερού περιστατικού με τον εκλιπόντα φίλαθλο του Εθνικού Πειραιώς, αυτό το Σαββατοκύριακο διεξήχθη μία πλήρης αγωνιστική με αγώνες παίδων και κορασίδων. Αθλητές από έντεκα (11) συλλόγους, παιδάκια από επτά (7) νησιά των Κυκλάδων βρέθηκαν επιτέλους στα γήπεδα Σύρου - Τήνου - Πάρου - Νάξου για επίσημους αγώνες!!!

Ξεκινώντας από τις δεσποινίδες, οι παίκτριες της Ερμούπολης του Ανδρέα Μαύρου σημείωσαν ένα σχετικά εύκολο διπλό στο γήπεδο της Μάρπησσας. Μπορεί να μην εμφάνισαν την περυσινή τους ομοιογένεια, αυτό όμως είναι λογικό και αναμενόμενο καθώς είμαστε στην αρχή της χρονιάς και μετά τις αποχωρήσεις βασικών στελεχών, οι οποίες πλέον είναι νεάνιδες, ανακατανέμονται οι ρόλοι στο φετινό ρόστερ. Αισθητή έκανε την παρουσία της η Δέσποινα Καπούτσου, η οποία στον πρώτο της αγώνα με τη φανέλα της Ερμούπολης αντιμετώπισε την παλιά της ομάδα. Αν παρά τις αντιξοότητες των μετακινήσεων καταφέρει ο coachνα την ενσωματώσει στην ομάδα, σίγουρα έχουν πολλά να κερδίσουν και οι δύο πλευρές! Στον αντίποδα ο Βαγγέλης Μουρογιάννης δουλεύει με νεότερα κορίτσια, τα οποία, παρά το τελικό αποτέλεσμα, έδειξαν να ακολουθούν τα όσα ζητάει, με καθοδηγητή εντός τον γραμμών την Μαρουσώ Λαουράκη.

Στους παίδες, εκτός της Ερμούπολης που είναι το φαβορί του «βόρειου» ομίλου και είχε μία εύκολη επικράτηση επί του ΓΣ Μυκόνου, ο Περιστεριώνας είναι εκείνος που ξεκίνησε δυναμικά. Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι επιβλήθηκε του αξιόμαχου ΑΟ Μυκόνου, ενώ δε συνάντησε δυσκολία απέναντι στην ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, την Άνδρο. Η ομάδα της Τήνου δείχνει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, ελπίζοντας στο τέλος της κανονικής διάρκειας να έχει και φέτος ένα εισιτήριο για το Final 4.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η χρονιά για τον Πανιώνιο ΓΣ. Η ομάδα του Κώστα Αξιώτη σημείωσε διπλό στη Νάξο, χαρά που δεν είχε γευτεί την περυσινή χρονιά. Αιχμή του δόρατος για τους Σαντορινιούς ήταν ο Μπουραντάς, ο οποίος βοήθησε πολύ στις μάχες της ρακέτας, αλλά απειλούσε και από απόσταση, δίνοντας από το πρώτο ημίχρονο ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα του. Σημαντική η βοήθεια του Θεοδωρόπουλου, ενώ καλός ήταν επίσης ο Γκουφας στο πρώτο και οι Δαμίγος Αλεξ. και Ρούσσος στο δεύτερο ημίχρονο. Τα Φανάρια στηρίχτηκαν κατά κύριο λόγο στον Βασιλάκη και στον Κώτσο, ο οποίος εμφανίστηκε ακόμα πιο δυναμικός στο πρώτο του παιχνίδι φέτος, όμως δεν κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι, παρά την προσπάθειά τους στο δεύτερο ημίχρονο.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ…

Το παιχνίδι που έκλεψε – όπως αναμενόταν – την παράσταση ήταν αυτό του Σαββατόβραδου στην Πάρο. Οι παίδες του ΑΟΠ υποδέχτηκαν εκείνους του Πανναξιακού, στην επανάληψη του τελευταίου παιχνιδιού της κανονικής διάρκειας του περυσινού πρωταθλήματος, στο οποίο οι Ναξιώτες κέρδισαν και κατέλαβαν την πρώτη θέση του ομίλου.

Κατ’ αρχάς να αποδώσουμε τα εύσημα σε όλους τους εμπλεκόμενους διότι μετά από συμφωνία των δύο ομάδων και συναίνεση της ΕΣΚΚ και των διαιτητών ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο της Παροικίας (ΕΠΑΛ) κι έτσι μετά από αρκετά χρόνια οι φίλοι του ΑΟΠ και του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να γεμίσουν το γήπεδο και να απολαύσουν ένα συναρπαστικό αγώνα μπάσκετ. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε θύμισε άλλες εποχές στους παλαιότερους και ενθουσίασε τόσο τους γηπεδούχους όσο και τους φιλοξενούμενους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είδαμε κατά κύριο λόγο μία μονομαχία στο σκοράρισμα των δύο αρχηγών, του Παντελή Καλακώνα 39π (6τρ) (ΑΟΠ) και του Γιάννη Μαγγιώρου 35π (2τρ) (ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ). Οι παίκτες του ΑΟΠ ξεκίνησαν το παιχνίδι με 3 στα 3 έξω από τα 6,75 κι έτσι προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο 18-9 (με 13π του Καλακώνα), καθώς οι αντίπαλοι εκτός των βολών σημείωσαν μόλις ένα καλάθι εντός παιδιάς. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ναξιώτες φάνηκαν να εγκλιματίζονται, πίεσαν στο μισό γήπεδο δυσκολεύοντας το σκοράρισμα των Παριανών, ενώ βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι, με το Μαγγιώρο να σημειώνει 12, μειώνοντας στους 5, 29-24.

Παρόμοια εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο. Λίγο καλύτεροι οι του Πανναξιακού, με αμφότερες τις ομάδες να παίρνουν μερικούς πόντους και από τους υπόλοιπους παίκτες εκτός των αρχηγών, αλλά και να υποπίπτουν σε αρκετά φάουλ. 40 όλα πριν την έναρξη της τελευταίας περιόδου. Εκεί και οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη, καθώς υπήρχε πολύ άγχος σε κάθε ενέργεια. Το επιμέρους σκορ των αρχηγών ήταν 9-8 ενώ και οι δυο τους είχαν 1 στις 2 ελεύθερες βολές στις τελευταίες τους ευκαιρίες από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και το παιχνίδι πήγε στην παράταση με σκορ 53-53.

Στο ίδιο τέμπο και η παράταση με το φτωχό 4-3 να δίνει τη νίκη στα παιδιά του ΑΟΠ και να πανηγυρίζεται έξαλλα από παίκτες, παράγοντες και φιλάθλους! Συγχαρητήρια δέχτηκε και η αποστολή του Πανναξιακού για την άψογη παρουσία της και την υπερπροσπάθεια των αθλητών της.

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα είχε το γεγονός ότι ο Καλακώνας είχε αρκετή βοήθεια στο κατέβασμα της μπάλας και την οργάνωση του παιχνιδιού από τους Ζουμή Ηλ. και Κίτα Θ., ενώ στον αντίποδα ο Μαγγιώρος έπαιρνε ανάσες ουσιαστικά μόνο από τον Αρτσάνο. Ο επαναληπτικός στη Νάξο αναμένεται το ίδιο ενδιαφέρον και οι δύο προπονητές καλούνται να ενεργοποιήσουν επιπλέον παίκτες από τις δωδεκάδες τους για να διεκδικήσουν την κορυφή του ομίλου.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares