Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 16:37

Έργα ενόψει Ευρώπης στο κλειστό του ΔΑΚ

Με ταχύτατες ενέργειες μέσω του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ θα βελτιώσει τις αδυναμίες του, ώστε να είναι έτοιμο στα τέλη Νοεμβρίου (26/11) για να υποδεχτεί το ιστορικό πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ με αντίπαλο την Μιντσάνκα Μινσκ Λευκορωσίας - Η παγκόσμια πρωτοτυπία της ΑΕΚ με τηλεοπτική κάλυψη αλλά χωρίς γήπεδο Με ταχύτατες ενέργειες μέσω του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ θα βελτιώσει τις αδυναμίες του, ώστε να είναι έτοιμο στα τέλη Νοεμβρίου (26/11) για να υποδεχτεί το ιστορικό πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ με αντίπαλο την Μιντσάνκα Μινσκ Λευκορωσίας - Η παγκόσμια πρωτοτυπία της ΑΕΚ με τηλεοπτική κάλυψη αλλά χωρίς γήπεδο

Από τις αρχές Ιουνίου στον Πανναξιακό γνώριζαν την κλήρωση και βέβαια τον αντίπαλο. Από τα τέλη Απριλίου είχαν αποφασίσει ότι θα πάρουν μέρος στο Challenge Cup γυναικών κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Νάξου και βέβαια γνώριζαν πολλούς μήνες νωρίτερα τι πρέπει να γίνει ώστε το γήπεδο, το ΔΑΚ Νάξου να τηρεί όλες τις προϋποθέσεις ώστε οι φίλοι του βόλεϊ στη Νάξο να απολαύσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδας.

Όλα αυτά τα ήξεραν και οι άνθρωποι του Δήμου αλλά και του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, στο χώρο ευθύνης του οποίου ανήκει το κλειστό γυμναστήριο της Νάξου. Τι έγινε από τότε; Τίποτα. Χωρίς δεύτερη ή τρίτη κουβέντα. Απλά τίποτα. Εντάξει, αντικαταστάθηκαν τα κουφώματα όσον αφορά τα παράθυρα στην μία πλευρά του γηπέδου αλλά από εκεί και πέρα τίποτα άλλο. Μάλιστα, η μοναδική βροχή που έπεσε τον Σεπτέμβριο ανέδειξε τα γηγενή προβλήματα του γυμναστηρίου καθώς μέσα από τα δοκάρια το νερό της βροχής έφτασε έως το .δάπεδο. Κουβάδες δεν χρειάστηκαν, όπως γίνεται σε άλλα γυμναστήρια της Ελλάδας, αλλά οι υπάλληλοι του γυμναστηρίου και οι παράγοντες του Πανναξιακού έτρεχαν για να προλάβουν τα χειρότερα με δεδομένο ότι είχαμε και το δεύτερο επίσημο φιλικό παιχνίδι του Πανναξιακού, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Αντίπαλοι

Ποια είναι η κλήρωση για την ομάδα του Πανναξιακού; Όχι και η καλύτερη δυνατή όσον αφορά τον πρώτο γύρο του Challenge Cup γυναικών. Το παρθενικό ταξίδι των κοριτσιών του Ζόραν Κόβαζιτς ξεκινάει από το Μινσκ της Λευκορωσίας καθώς θα αντιμετωπίσει την πρώην πρωταθλήτρια της χώρας Μιντσάνκα Μινσκ με πρώτο αγώνα 11 με 13 Νοεμβρίου στην Λευκορωσία και δεύτερο αγώνα στο νησί 25 - 27 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση πρόκρισης στην επόμενη φάση ο Πανναξιακός θα αντιμετωπίσει την ηττημένη του ζευγαριού από το CEV Cup μεταξύ της σλοβενικής Νόβα KBM Μπράνικ Μάριμπορ και της ελβετικής Σαγκρές Νοσατέλ με τους δύο αγώνες να γίνονται 9 - 11 Δεκεμβρίου στη Νάξο και 16 - 18/12 στην Ελβετία. Και βέβαια, το ερώτημα που δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή είναι : θα προλάβει η Νάξος να ετοιμαστεί ώστε να υποδεχτεί το μεγάλο αυτό παιχνίδι με ιστορική αν μη τι άλλο σημασία ή θα αναγκαστεί να δώσει τον αγώνα στη Σύρο; Γήπεδο που έχει δοθεί ως δεύτερο στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, σε περίπτωση που το γήπεδο της Νάξου δεν πληροί τις προδιαγραφές.

Εργασίες

Και ο αγώνας δρόμου ξεκίνησε όπως όλα δείχνουν με στόχο το αργότερο σε ένα μήνα να έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα που υπάρχουν. Όπως έγινε γνωστό από τον κύριο φορέα ευθύνης για το γήπεδο, τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, σήμερα παραλαμβάνεται ο εξοπλισμός του ιατρείου και τοποθετείται άμεσα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κλειστού γυμναστήριου, χώρος που έως σήμερα ήταν παροπλισμένος. Από εκεί και πέρα, εγκρίθηκε με την αρωγή και του Δήμου μέσω των τεχνικών υπηρεσιών, οι μελέτες και οι δαπάνες για την κατασκευή μπαλκονιού που θα καλύψει τις ανάγκες των δημοσιογράφων και δη για χρήση τηλεοπτικής κάμερας (πρέπει να βρίσκεται στην ευθεία με το κέντρο του γηπέδου ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή κάλυψη) αλλά και για την αλλαγή του φωτισμού. Δύο από τις βασικές προϋποθέσεις που χρειάζεται το γήπεδο για να πάρει μπροστά και να αρχίσει να λειτουργεί σε πρότυπα που έχουν σχέση με την σωστή χρήση του και με τους κανόνες που έχουν τεθεί από την ομοσπονδία. Από εκεί και πέρα, την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την ανάθεση για την έναρξη των εργασιών και πλέον είναι στο χέρι τους ώστε να τελειώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και να παραδώσουν τις δύο κατασκευές στην ώρα τους ώστε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, μέσω της Ελληνικής να ορίσει το γήπεδο της Νάξου ως το χώρο που θα διεξαχθεί ο αγώνας ρεβάνς του Πανναξιακού με την Μιντσάνκα Μινσκ.

Χωρίς γήπεδο

Και για να διαπιστώσετε τη σοβαρότητα του προβλήματος δεν έχετε παρά να διαβάσετε τη μάχη που δίνει η γυναικεία ομάδα της ΑΕΚ (έχουμε γίνει .συγγενή σωματεία μετά τις μεταγραφικές κινήσεις των δύο ομάδων με την αλλαγή στρατοπέδου για τις Τοτσίδου, Λαδένη, Πασσιά, Κακουράτου και Λαγουδάκη) ώστε να βρει έδρα για τον δικό της αγώνα με αντίπαλο την ΖΟΚ Μπιμάλ Γιεντσίντσβο Βοσνίας / Ερζεγοβίνης, στον ίδιο θεσμό. Ο πρώτος αγώνας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 11 με 13 Νοεμβρίου και η ρεβάνς στη Βοσνία Ερζεγοβίνη 25 - 27 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση πρόκρισης θα αντιμετωπίσει την ηττημένη του αγώνα από το CEV Cup μεταξύ της ουκρανικής Όρμπιτα ΖΤΜC ΖΝU Zαπορόζιε και της βελγικής Ντάφνι Σαρλερουά με τους δύο αγώνες να γίνονται 9 - 11 Δεκεμβρίου στην Ουκρανία και 16 - 18 / 12 στην Αθήνα. Συν τοις άλλοις, η ΑΕΚ έχει πρόβλημα και με τον πρώτο αγώνα που θα δώσει στο πρωτάθλημα καθώς το προσεχές Σάββατο υποδέχεται τον ΑΟ Θήρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Α1 γυναικών Ελλάδας.

Ενόχληση

Η διοίκηση της «Ενωσης» ζήτησε από την Ομοσπονδία βοήθεια για να βρεθεί η έδρα που θα φιλοξενήσει τα κορίτσια του Ρουμελιώτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Ενωση» ήρθε σε συμφωνία με τον ΖΑΟΝ ώστε να χρησιμοποιήσει το μεσημέρι της  Κυριακής το γήπεδο της Κηφισιάς ως έδρα με τον ΑΟ Θήρας, αλλά το παιχνίδι ανακοινώθηκε από την ΝΕΡΙΤ ότι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά το βράδυ του Σαββάτου (20:00). Και όλα είναι στον αέρα. Εχουμε μάλιστα την παγκόσμια πρωτοτυπία έως το μεσημέρι της Τετάρτης να έχει ανακοινωθεί η ημέρα, η ώρα και η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα αλλά κανείς δεν γνωρίζει σε ποια έδρα θα διεξαχθεί το παιχνίδι. Παράλληλα, η ΑΕΚ έχει πρόβλημα και με την ευρωπαϊκή συμμετοχή της καθώς δεν έχει δηλώσει ακόμη έδρα για το παιχνίδι με την βοσνιακή ομάδα που θα διεξαχθεί στις 11 Νοεμβρίου. Τόσο οι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας όσο και οι Βόσνιοι εμφανίζονται ενοχλημένοι από την καθυστέρηση, ειδικά δε οι Βόσνιοι που θα πρέπει να κλείσουν εισιτήρια και ξενοδοχείο για την έλευσή τους στην Αθήνα και βέβαια η ΑΕΚ οφείλει να τους βρει και γήπεδο για να προπονηθούν. Και το βάρος έχει πέσει στην Ελληνική Ομοσπονδία που επίσης κάνει ότι μπορεί να για λυθεί το πρόβλημα πριν φτάσουμε σε ακραίες αντιδράσεις.

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares