Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 11:09

Που είναι τα παιδιά των υποδομών;

Το μεγάλο καμάρι του Πανναξιακού ΑΟΝ όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στην Εθνική κατηγορία και δη στην Α2 ήταν τα τμήματα υποδομής. Με τον Γιώργο Δερμάτη να συνεχίζει τη δουλειά που είχε ξεκινήσει ο Μπάμπης Καλογιαννίδης, τα τμήματα υποδομής έφτασαν να έχουμε ακόμη και 130 παιδιά δημιουργώντας την αίσθηση ότι σε μία πενταετία θα μπορέσει ο Πανναξιακός να έχει ακόμη και στην αρχική ομάδα είτε αυτή αγωνίζεται στην Α1 είτε στην Α2 αρκετά κορίτσια από 16 έως 18 ετών.. Όμως, από πέρυσι κάτι άλλαξε.

Η χρονιά μπορεί να έκλεισε με έναν τίτλο για τις Παγκορασίδες σε τοπικό επίπεδο, όμως οι γονείς άρχισαν να διαμαρτύρονται καθότι κάποια στιγμή οι προπονητές ή πιο σωστά καθοδηγητές για τα παιδιά τους άλλαζαν σαν τα πουκάμισα και δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η διοίκηση έριξε όλο το βάρος στην πρώτη ομάδα, η οποία ταξίδευε για πρώτη φορά στα βαθιά νερά της Α1 κατηγορίας και έφτασε έως τον τελικό του κυπέλλου, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, κάτι χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του αθλητισμού της Νάξου.

Παράπονο

Όμως, τα κορίτσια από τα τμήματα υποδομής άρχισαν να φυλλοροούν. Και μπορεί το καλοκαίρι υπό τις οδηγίες του Γιάννη Φραγκίσκου (και την αρωγή του κ. Κόβαζιτς) να έγιναν κάποια μικρά καμπ, η ουσία όμως είναι ότι βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τα τμήματα υποδομής να δουλεύουν. Και το χειρότερο; Οι γονείς έχοντας κάνει προγραμματισμό για τα παιδιά τους έχουν αφήσει ελάχιστες ώρες για ξεκούραση με το βάρος να πέφτει στα μαθήματα, τα φροντιστήρια και γενικά να αφήνουν σε δεύτερη μοίρα τον αθλητισμό. Η να σπρώχνουν τα παιδιά τους προς τον στίβο ή τα τμήματα χορού ώστε να έχουν μία κίνηση. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι γονείς που εκφράζουν ανοιχτά πλέον το παράπονό τους και θεωρούν ότι η διοίκηση έχει ρίξει το βάρος στην πρώτη ομάδα και αφήνει σε δεύτερη μοίρα όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τα υπόλοιπα κορίτσια από τη Νάξο. Μην ξεχνάμε ότι με το καλημέρα της αγωνιστικής περιόδου οι διοικούντες είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας θα βρίσκονται και δύο από τις καλύτερες παγκορασίδες, αλλά κάτι τέτοιο έως τώρα δεν έχει γίνει. Άρα; Μήπως δικαιώνονται οι γονείς που μιλάνε για .απόσταση των διοικούντων από την δεξαμενή αθλητών που δεν είναι άλλη από τη νεολαία της Νάξου;

Δερμάτης

Η αλήθεια είναι ότι οι διοικούντες κάνουν ότι είναι δυνατόν για να βρεθεί λύση. Ο Ζόραν Κόβαζιτς στο διάστημα που είχε τον έλεγχο των προπονήσεων διέκρινε το ταλέντο αρκετών από τα κορίτσια και ανέφερε στους διοικούντες ότι τουλάχιστον πέντε είναι σε θέση με την κατάλληλη δουλειά σε βάθος χρόνου να βρεθούν ακόμη και στην 1η ομάδα. Από την άλλη πλευρά οι παράγοντες του Πανναξιακού είναι σε συνεχή επαφή με τον Γιώργο Δερμάτη καθότι θεωρούν ότι έχει την δύναμη να βοηθήσει σημαντικά ώστε τα τμήματα υποδομών να ενεργοποιηθούν εκ νέου. Συν τοις άλλοις, ο κ. Δερμάτης όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στη Νάξο έχει κάνει πάρα πολλούς φίλους και είναι σε θέση να βοηθήσει ώστε να επιστρέψουν τα κορίτσια στο παρκέ. Οι διοικούντες του Πανναξιακού εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν βάλει κάτω όλα τα δεδομένα και υπολογίζουν ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχει βρεθεί λύση. Άλλωστε πιέζονται και από τους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν να αθλούνται αλλά σε υψηλό επίπεδο προπόνησης και όχι απλά να χτυπούν τη μπάλα στο τοίχο. Ο αθλητισμός άλλωστε λειτουργεί θετικά στην ανάπτυξη των παιδιών τους και αυτό ζητούν.

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

006007013048049052

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares