Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 14:37

Αθλητισμός VS Ρομαντισμός σημειώσατε 2πλό!!!

Ανασκόπηση της αγωνιστικής από τον ΜπακετιΚό.

Πρεμιέρα είχαμε αυτή την εβδομάδα για το πρωτάθλημα των εφήβων.

Ο Πανιώνιος Σαντορίνης ταξίδεψε στη Νάξο, όπου απείλησε τον Πανναξιακό ουσιαστικά μόνο για ένα δεκάλεπτο. Νομικός και Μπαλής πρωτοστάτησαν στο δυναμικό ξεκίνημα των Σαντορινιών που με 21(!) πόντους στην επίθεση έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 3, 18-21. Οι παίκτες της Νάξου φάνηκαν πιο συγκεντρωμένοι στην δεύτερη περίοδο, ειδικά στα αμυντικά τους καθήκοντα, δέχτηκαν μόλις 9 πόντους - οι 5 από τον Σιέχου που προσπαθούσε μόνος για τον Πανιώνιο – και συνέχισαν με τον ίδιο πλουραλισμό στην επίθεση, για να βρεθούν στο ημίχρονο μπροστά με 38-30, έχοντας πάρει σκορ ήδη από έξι παίκτες! Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο και λιγότερο παραγωγικό επιθετικά, με τους Ναξιώτες να διατηρούν μία διαφορά 5-10 πόντων, για να φτάσουν στο τελικό 65-56. Με κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα παίδων της προηγούμενης εβδομάδας στην Πάρο, ο Μαγγιώρος Ιωαν. σημείωσε 18(2), δείχνοντας με το καλημέρα ότι θα είναι πολύτιμος και για το εφηβικό τμήμα της ομάδας του. Πολύ καλοί ήταν επίσης και οι Βασιλάκης Π 12, Βάρσος Αλ. 11, Καραγιάννης Β. 11(1).

Και η έτερη ομάδα της Νάξου γεύτηκε τη χαρά της νίκης. Οι παίδες της Απειράνθου ταξίδεψαν στην Πάρο, όπου επιβλήθηκαν άνετα του Μαρπησαϊκού με 16-43. Παρά τα 7 μποφόρ του βοριά που φυσούσαν «κόντρα», πίσω από τη μπασκέτα που επιτίθονταν, οι Ναξιώτες ξεκίνησαν με ένα δυναμικό σερί κι έχτισαν ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο μία διαφορά μεγαλύτερη των δέκα πόντων, την οποία αύξαναν σταδιακά στο υπόλοιπο παιχνίδι. Ο coachΧάρος Ν. άδραξε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του κι έτσι, εκτός από τους συνήθεις υπόπτους Βασιλάκη Δ. 12π και Κώτσο Ελ. 8π, είδε τους Μανιό Στ. 10π. και Λύχνο Μ. 7(1)π να συμβάλλουν στο σκοράρισμα της ομάδας του. Για τους Παριανούς διασώθηκε μονάχα ο αρχηγός Φοίφας Ιωάν. 9π που κέρδισε αρκετές μάχες και στις δύο ρακέτες. Σίγουρα οι παίκτες του coachΜουρογιάννη μπορούν να παρουσιάσουν καλύτερα πράγματα στη συνέχεια, αν συγκεντρωθούν λίγο και ακολουθήσουν πιο πιστά τις οδηγίες του.

Συνεχίζεται το κυνήγι της προνομιούχου δεύτερης θέσης στον όμιλο του «βορρά». Ο ΑΟ Μυκόνου ανέκαμψε από την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στην Τήνο σημειώνοντας σημαντικό διπλό στη Σύρο. Η ομάδα του Σκόρδου δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο από τους παίκτες του Άρη Σύρου, οι οποίοι πίεζαν στην άμυνα και έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, κυρίως με τους Παχή Γ. και Ξένο Οδ.. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια «αγκαζέ» 26-27. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως αφενός οι γηπεδούχοι ήταν λιγότερο αποτελεσματικοί, αφετέρου οι Μυκονιάτες έκαναν ακόμα πιο αισθητή την παρουσία τους στις δύο ρακέτες, με τους Κονταρίνη Α. και Κολιούλη Α. να κυριαρχούν απόλυτα και να οδηγούν την ομάδα τους στο τελικό 38-55.

Μεγάλη νίκη, αλλά καλύτερες οι φωτογραφίες!!!

Πραγματικά σημαντική η νίκη της ομάδας του Περιστεριώνα του coachΒιδάλη, η οποία με πρωταγωνιστή τον αρχηγό Ρουγγέρη Α. (23π) κατέβαλε την αντίσταση του ΓΣ Μυκόνου με 31-26 κι έχοντας κάνει το 2 στα 2 εντός έδρας έναντι των ομάδων της Μυκόνου ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της μάχης για τη δεύτερη θέση του ομίλου της.

Επιτρέψτε μου όμως εμένα να αφήσω σε δεύτερη μοίρα αυτή τη νίκη και να ατενίσω τον Τηνιακό ορίζοντα, και τα μαγευτικά χρώματα του δειλινού που αποτελούν το ντεκόρ των φωτογραφιών από τον αγώνα του Σαββάτου. Επιτρέψτε μου για όσο ακόμα μπορώ, γιατί μόλις ενεργοποιηθεί το κλειστό γυμναστήριο της Τήνου θα χαθούν αυτές οι εικόνες!!! Μάλλον όμως υπάρχουν κι άλλοι ρομαντικοί σαν κι εμένα κι έτσι το κλειστό που εγκαινιάστηκε «μετά Βαΐων και κλάδων» στις αρχές του Μάη - τυχαία λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές(!) - ακόμα δεν έχει αδειοδοτηθεί για να δοθεί προς χρήση. Ακόμα η άθληση των παιδιών του νησιού εξαρτάται από τον καιρό…

Και για να σοβαρευτούμε λίγο… και η δικιά μας γενιά σε ανοιχτά γήπεδα έλιωνε τις σόλες των παπουτσιών της και πιθανότατα αγάπησε τον αθλητισμό περισσότερο από τα νεότερα παιδιά που αθλούνται με όλες τις δυνατές ανέσεις. Κι ίσως όταν δεν κοπιάζεις για κάτι, αλλά σου δίδεται απλόχερα, να μην το εκτιμάς και τόσο… όμως αφού υπάρχουν πλέον και στην Τήνο οι υποδομές ας αξιοποιηθούν επιτέλους. Είναι κρίμα μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών και τόσα χαμόγελα ευτυχίας για τη δημιουργία του, να μένει κλειστό επί μήνες ένα νεόδμητο γήπεδο! Ήδη φαίνεται ότι χάνεται μία αγωνιστική περίοδος… ας μη χαθεί και δεύτερη!

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares