Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 17:17

Νίκη θρίλερ για την Ερμούπολη

Φοβερές σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στο κλειστό γήπεδο ΑΚΔΕ ανάμεσα στην ομάδα του Α.Ο. Ερμούπολης και την φιλοξενούμενη ομάδα του Α.Ο. Μυκόνου!

Σε ένα ματς που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από αγώνες μεγαλύτερων κατηγοριών, η Συριανή ομάδα αναδείχθηκε νικήτρια έπειτα από δύο παρατάσεις με σκορ 86-81. Οι δύο ομάδες από το τζάμπολ του αγώνα έδειχναν ότι ήθελαν την νίκη. Η Συριανή ομάδα με το ασφυκτικό πρέσινγκ στην άμυνα, κατάφερε να κλέψει την μπάλα και να βγει αρκετές φορές στον αιφνιδιασμό. Η φιλοξενούμενη ομάδα μπόρεσε να βρει απαντήσεις μέσα από προσωπικές ενέργειες κάποιων παικτών. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας για τον Α.Ο. Ερμούπολης έδωσε πολλά ξεμαρκάριστα σουτ τα οποία εκμεταλλεύτηκε και απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα με την λήξη του 2ο δεκαλέπτου (36-28). Τα πολλά φάουλ που σφυρίχτηκαν και στις δύο ομάδες ανάγκασαν τους προπονητές να χρησιμοποιήσουν όλους τους αναπληρωματικούς παίκτες από πολύ νωρίς. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Συριανή ομάδα μπόρεσε και αύξησε την διαφορά με κυριότερο εκφραστή των επιθέσεων τον Τζώρτζη Π. και τον Κρητικό Γ. Και ενώ όλοι νόμιζαν πως το 4ο δεκάλεπτο θα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Α.Ο. Μυκόνου έδειξε χαρακτήρα και μαχητικότητα και έφερε το ματς στα ίσια. Τα πολλά χαμένα επιθετικά ριμπάουντ για τον Α.Ο. Ερμούπολης έδωσαν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στην φιλοξενούμενη ομάδα και μπόρεσε σιγά σιγά να ροκανίσει την διαφορά. Σε αυτό το σημείο φάνηκε η απειρία των νεαρών παικτών της Συριανής ομάδας οι οποίοι απαρτίζουν τις ομάδες του εφηβικού και παιδικού!

andron-ermoupoli-mykonos-25-10-2014-1

Ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 66-61 υπέρ της Συριανής ομάδας και ο χρόνος που έμενε ήταν λιγότερο από 1 λεπτό. Εκεί δύο αβίαστα λάθη του Α.Ο. Ερμούπολης έδωσαν την ευκαιρία στον Α.Ο. Μυκόνου να τους ισοφαρίσει. Η ψυχραιμία του Βασίλιεφ από την γραμμή της φιλανθρωπίας μπόρεσε και έστειλε το ματς στην παράταση. Οι φιλοξενούμενοι αφού πλέον είχαν γυρίσει το ματς και το έστειλαν στην παράταση μπόρεσαν να μπούν πιο δυνατά στο έξτρα πεντάλεπτο και να αποκτήσουν ένα μικρό προβάδισμα. Η Συριανή ομάδα, αφού είχε χάσει μερικούς βασικούς παίκτες από φάουλ, απαρτιζόταν από παίκτες κυρίως εφηβικού.

Το ματς κόντευε στο τέλος και η ομάδα του Α.Ο. Ερμούπολης έχανε για 3 πόντους, εκείνη την στιγμή ο προπονητής της Συριανής ομάδας (Μαύρος Α.) «έβγαλε λαγό από το καπέλο», καθώς έβαλε για πρώτη φορά στον αγώνα τον Αμανατίδη Μ. και του έδωσε την εντολή να πάρει σουτ 3 πόντων μετά την εκτέλεση του συστήματος. Και έτσι έγινε , έπειτα από ασσίστ του Τζώρτζη ο Αμανατίδης με κρύο αίμα σκόραρε, ξεσήκωσε τα πλήθη και έστειλε το ματς σε δεύτερη παράταση. Εκεί οι Συριανές παίκτες έδειξαν χαρακτήρα νικητή, καθώς βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να ευστοχήσουν σε δύσκολα σουτ και να πάρουν μία τεράστια νίκη. Με μεγάλο καλάθι του αρχηγού Καραμολέγκου ο Α.Ο. Ερμούπολης ισοφάρισε το ματς (81-81) και ύστερα ο Τσιόλης ο οποίος λόγω φάουλ είχε παίξει πολύ λίγο σε όλο τον αγώνα, σκόραρε με καλάθι από μέση απόσταση και έδωσε το προβάδισμα. Την νίκη σφράγισε με σουτ τριών πόντων ο σουτέρ της ομάδας, Στέλλας Γ.

Πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι η Συριανή ομάδα είχε δύο σημαντικές απουσίες (Κατεβάτης, Χαλκιόπουλος), ενώ και ο Κρητικός (16π.) που είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά το ματς αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμού από νωρίς στο ματς.

andron-ermoupoli-mykonos-25-10-2014-2

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και των δύο ομάδων που χάρισαν ένα μοναδικό θέαμα!

Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ: (Μαύρος Ανδρέας). Κρητικός 16(1), Στέλλας 6(2), Τσιώλης 2, Τζώρτζης 33(4), Παλαιτσάκης, Καραμολέγκος 10(1), Σαυρακίδης, Αμανατίδης 3(1), Πατάπης 11, Καφούρος, Βλάμης, Νασραουϊ 5.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ: (Σκόρδος Γιώργος), Μπάλλας 3(1), Κυπριτίδης 11(1), Υφαντίδης, Θεοφίλου 15, Νάζος, Καραγκούνης 2, Κονταρίνης, Κολλιούλης 2, Βασίλιεφ 33(2), Κέφης 4, Σιούτης 11.

Δεκάλεπτα: 22-19, 14-9, 20-15, 10-23 (11-11, 9-4)

andron-ermoupoli-mykonos-25-10-2014-3

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares