Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 23:26

Για σένα … Γιάννη

Πέρυσι, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί προς το τέλος της σεζόν, άγχος δεν υπήρχε και ο Πανναξιακός είχε νικήσει με 3 -0 σετ. Τώρα; Το παιχνίδι ήταν κομβικής σημασίας. Ο Πανναξιακός ήθελε τη νίκη για πολλούς λόγους και τελικά την πήρε. Επικράτησε με 3 -1 σετ, ίδρωσε αρκετά, φωνές ακούστηκαν, σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα.

Η δεύτερη διαδοχική νίκη είναι γεγονός για την ομάδα της Νάξου και το καλύτερο δώρο / αφιέρωση στον πρόωρα και άδικα χαμένο Γιάννη Συμεώνογλου, πρώην πασαδόρο της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ με τα κορίτσια να κρατούν την υπόσχεση που είχαν δώσει πριν από τον αγώνα για νίκη στη μνήμη του Γιάννη…

Ο Ζόραν Κόβαζιτς ήθελε τη νίκη γιατί απέναντί του είχε έναν συμπατριώτη του, τον Βέσκο Ιβάνοβιτς. Ζητούσε τη νίκη γιατί η ομάδα του είναι νέα και χρειάζεται επιτυχίες ώστε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Και ήθελε τη νίκη ώστε να πάρει το πρώτο τρίποντο της χρονιάς εκτός …Νάξου. Και η επιτυχία ήρθε. Δύσκολα μεν, αλλά ήρθε… Κι αυτό γιατί έως τα μέσα του 4ου σετ ήταν ντέρμπι και με τους οικοδεσπότες να μπερδεύουν ακόμη και τους …εαυτούς τους καθώς η ακραία Ψωμά έπαιξε κεντρική (αντί της Γιαννέλου που ήταν τραυματίας) και οι Πράντο – Σμουτζ άλλαζαν συνεχώς θέσεις… Τέλος, καλά όμως,…

Ο Πανναξιακός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 στο ξεκίνημα του αγώνα, με πίεση στο σερβίς προηγήθηκε 4-8 και καθάρισε το σετ μετατρέποντας το 17-20 σε 20-25, με το Μαρκόπουλο να επιστρέφει στο β’ σετ. Προηγήθηκε 10-6, 16-12 κι όταν η Νάξος έκανε το 21-18, 21-20 με σερί 4-0 ισοφάρισε σε 1-1. Το τρίτο σετ αποδείχθηκε και το καθοριστικό του αγώνα με την Νάξο να ξεκινά εντυπωσιακά (1-6, 6-11) και το Μαρκόπουλο να απαντά με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο καθώς ισοφάρισε 14-14 και βρέθηκε να προηγείται ε 20-16 τρέχοντας ένα σερί 14-5. Εκεί όμως κάποια λάθη στην υποδοχή και το καλό μπλοκ από τον Πανναξιακό έφεραν ένα σερί 1-9 για τις φιλοξενούμενες που πήραν το σετ και το ψυχολογικό προβάδισμα, κάτι που φάνηκε στο δ’ σετ. Από την ισορροπία του 9-9 το σκορ έγινε 9-13 με τα σερβίς της Διώτη και τα μπλοκ της Σαλούστρου και λίγο αργότερα το 11-15 μετατράπηκε σε 11-21 με τον Πανναξιακό να φτάνει στο τρίποντο.

Πρόσωπο της αναμέτρησης, η Βουλγάρια διαγώνια Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα του Πανναξιακού που δικαιολόγησε με τον καλύτερο τρόπο το βραβείο της MVP της προηγούμενης αγωνιστικής: 28 πόντοι με 23/47 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ Τι άλλο να περιμένει ο προπονητής της… Καλύτερη η υποδοχή σε σχέση με τον αγώνα της Σαντορίνης, καλύτερα μπλοκ, περισσότεροι άσοι και παιχνίδι με παιχνίδι ο Πανναξιακός δείχνει να βρίσκει ρυθμό. Και το Σάββατο έρχεται το Ανατόλια στη Νάξο ζητώντας την υπέρβαση.

Τι δήλωσαν οι δύο προπονητές στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας βόλεϊ;
Ιβάνοβιτς (Μαρκόπουλο):
«Συγχαρητήρια στη Νάξο για τη νίκη. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκανε η ομάδα μου και ειδικά από την Ψωμά που έπαιξε ως κεντρική και τα πήγε πολύ καλά. Το καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν το φινάλε του τρίτου σετ όπου με τα συνεχόμενα λάθη μας γκρεμίσαμε ότι χτίσαμε με πολύ κόπο. Χωρίς να θέλω να μειώσω τη νίκη της Νάξου

Κόβαζιτς (Πανναξιακός): «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παίξαμε πολύ καλά. Ξεκινήσαμε σωστά, αλλά μετά το πρώτο σετ είχαμε προβλήματα. Δεν παίξαμε σωστά στο μπλοκ και το πληρώσαμε με την απώλεια του β’ σετ ενώ λίγο έλλειψε να χάσουμε και το τρίτο. Ευτυχώς στο τέλος του τρίτου σετ βελτιώσαμε κάποια πράγματα και πήραμε το τρίποντο».

Και τι δήλωσαν οι παίκτριες στην ιστοσελίδα Volleyplanet.gr;

Βιργινία Δικιαούλια (Μαρκόπουλο): "Κάναμε πολλά λάθη στο β' σετ και ενώ είμασταν μπροστά, στη συνέχεια "πέσαμε". Έτσι δημιουργήσαμε κόντρα στο παιχνίδι, χωρίς να υπάρχει λόγος και με δική μας ευθύνη βάλαμε τον αντίπαλο στο ματς, καθώς κάπου εκεί φάνηκε η απειρία μας".

Αννα Σαλούστρου (Πανναξιακός): "Το γήπεδο  αυτό μου φέρνει πολλές αναμνήσεις καθώς με την ομάδα του Μαρκόπουλου και με τις αθλήτριες του δεθήκαμε πολύ και είμαστε πολύ αγαπημένες. Σήμερα όμως θέλαμεπάρα πολύ τη νίκη, την οποία φαιερώνουμε στη σύζυγο και στα παιδιά του αδικοχαμένου Γιάννη Συμεώνογλου, που συγκλόνισε το νησί μας. Κάναμε αρκετά λάθη, αλλά στο τέλος συνήλθαμε και αποδείξαμε πως είμαστε ομάδα"

Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα (Πανναξιακός): "Μετά το α' σετ αρχίσαμε να κάνουμε πολλά λάθη, αλλά είμαι ευτυχισμένη που κερδίσαμε. Είχαμε προετοιμαστεί καλά, αλλά από κάποιο σημείο και μετά είμασταν νευρικές και κάναμε πολλά αβιάστα λάθη. Δώσαμε πολλούς πόντους-δώρα και θεωρώ πως αν δεν υπήρχαν αυτά, θα είχαμε κερδίσει με 3-0. Το σημαντικό πάντως είναι πως κατακτήσαμε στο τρίποντο και δεν είχαμε κάποια απώλεια βαθμών.

Τα σετ του αγώνα: 17-25, 25-21, 22-25, 13-25

Μαρκόπουλο (Ιβάνοβιτς): Δικαιούλια 6 (2/4 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Κάρπεντερ 4 (4/5 επ.), Πράντο 15 (14/48 επ., 1 μπλοκ), Ψωμά 9 (4/16 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ, 31% υπ. – 15% άριστες), Λιάγκη 8 (6/25 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 33% υπ. – 15% άριστες), Σμουτζ 10 (7/26 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 55% υπ. – 45% άριστες), Κοκκίου –λ (43% υπ. – 10% άριστες) / Πολυδώρου

Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Σαλούστρου 2 (1/3 επ., 1 άσο), Διώτη 14 (11/31 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 29% άριστες), Τσέσλιαρ 6 (4/7 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Τοτσίδου 2 (2/10 επ., 50% υπ. – 17% άριστες), Εμμανουηλίδου 8 (4/13 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Τσβετάνοβα 28 (23/47 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Κελεσίδου –λ (46% υπ. – 23% άριστες) / Πασσιά, Κιουτσιούκη, Γιόβιτς, Λαδένη 5 (3/12 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 50% υπ. - 40% άριστες)

Πηγή: sportcyclades.gr

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares