Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 20:50

Μυκονιάτικη προειδοποιητική «βολή» | Με το δεξί ο ΑΟΠ

Ανασκόπηση της αγωνιστικής από τον ΜπασκετιΚό.

Η πρεμιέρα του Αντρικού Πρωταθλήματος έγινε μεσοβδόμαδα στη Σύρο.

Ο Άρης ξεκίνησε με το δεξί απέναντι στον «rookie» Περιστεριώνα – του οποίου το αντρικό τμήμα βλέπουμε με χαρά να επανεμφανίζεται μετά από αρκετά χρόνια…! Οι Συριανοί έδειξαν από το ξεκίνημα πως δεν αστειεύονται και με 22 πόντους σε καθένα από τα πρώτα δύο δεκάλεπτα, έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι 44-23, βομβαρδίζοντας έξω από την γραμμή των 6,75μ., καθώς και σημειώνοντας μερικά εύκολα καλάθια από λάθη των αντιπάλων και επιθετικά ριμπάουντ. Πιο αργός ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο και ευκαιρία για rotation, με τον coachΑραβοσιτά να δίνει χρόνο συμμετοχής στους νεότερους παίκτες της ομάδας, η ενσωμάτωση των οποίων στο Αντρικό τμήμα αποτελεί προσωπικό του στοίχημα και βασική επιδίωξη του συλλόγου.  

Η εμπειρία παραλίγο να τους κόψει τον ενθουσιασμό…

Η ματσάρα της αγωνιστική διεξήχθη το Σάββατο! Ο ΑΟ Μυκόνου αντιμετώπισε την Ερμούπολη μετά από περίπου δύο χρόνια… Τότε οι Συριανοί δεν είχαν δυσκολευτεί κι ίσως το ίδιο πίστευαν και για φέτος. Μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκαν το γήπεδό τους κι έχοντας αρκετά καλά ποσοστά ευστοχίας, αλλά και μερικά εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, κράτησαν ένα σταθερό προβάδισμα για 3 δεκάλεπτα, έχοντας στο 30’ ένα μαξιλαράκι ασφαλείας 13πόντων. Κάπου εκεί ήταν που φάνηκαν πιο έντονα οι απουσίες των Κατεβάτη και Χαλκιόπουλου, αφού το αναγκαστικό λόγω φάουλ rotation απέδειξε πως ο πάγκος της Ερμούπολης δεν είχε το απαιτούμενο βάθος. Οι Μυκονιάτες αφενός είχαν διαχειριστεί καλύτερα προσωπικά φάουλ κι ανάσες, αφετέρου φάνηκαν ψύχραιμοι και βρήκαν τον τρόπο να αξιοποιήσουν τα πιο δυνατά τους κορμιά κυριαρχώντας στις δύο ρακέτες. Έτσι οι συγκριτικά άπειροι Συριανοί απώλεσαν για λίγο μαζί με την αυτοσυγκέντρωσή τους, την ευστοχία τους και πολλά αμυντικά ριμπάουντ κι έτσι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν με ένα δυναμικό ντεμαράζ να πλησιάσουν και με ένα εντυπωσιακό 0-5 στο τελευταίο λεπτό να στείλουν το ματς στην παράταση!

Ο ενθουσιασμός της ανατροπής έδωσε άλλο αέρα στον ΑΟ Μυκόνου που προηγήθηκε εξ αρχής στην παράταση κι έφτασε μια ανάσα από την ολική ανατροπή, όμως οι «μουντζούρες» στο πινακάκι του coach Μαύρου προσέφεραν ένα ελεύθερο σουτ στον Αμανατίδη Μ, ο οποίος στην πρώτη του προσπάθεια στο παιχνίδι ευστόχησε στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε και έστειλε το παιχνίδι σε δεύτερη παράταση!

Αυτή η εξέλιξη προφανώς έκοψε τα πόδια των φιλοξενούμενων, οι οποίοι σκόραραν μόλις 4 πόντους για να ηττηθούν τελικά με 86-81. Σημαντική νίκη για τους Συριανούς, όχι τόσο από πλευράς σκοπιμότητας, όσο λόγω της χρησιμότητάς της για τα νεαρά στελέχη της που «ψήνονται» μέσα από τέτοιους αγώνες και παίρνουν πολύτιμες εμπειρίες και έξτρα κίνητρο για να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και να βελτιώνονται.

Κορυφαίοι για τις δύο ομάδες με 33π έκαστος οι Τζώρτζης 33(4) και Βασίλιεφ 33(2) αντίστοιχα, με άξιους συμπαραστάτες τους Κρητικό 16(1), Πατάπη 11 και Καραμολέγκο 10(1) για τους γηπεδούχους και Θεοφίλου 15, Κυπριτίδη 11(1) και Σιούτη 11 για τους φιλοξενούμενους! Αν και βέβαια σε έναν τέτοιο αγώνα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!!

Συνεπείς οι παίδες του Πανναξιακού κι οι έφηβοι του ΑΟΠ!

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα είχαν τα παιχνίδια που διεξήχθησαν στα γήπεδο της Νάξου! Στο πρώτο χρονικά οι Σαντορινιοί μπήκαν πιο ψυχωμένοι στο γήπεδο και προηγήθηκαν με 7-16 στο δεκάλεπτο, χάρις στη σταθερά καλή τριπλέτα των Μπουραντά – Θεοδωρόπουλου – Ρούσου. Στο δεύτερο όμως δεκάλεπτο έπιασε δουλειά ο αρχηγός του Πανναξιακού Μαγγιώρος και με 20 πόντους (ένα μόλις καλάθι προσέθεσε ο Κουτάντζης) έφερε την ομάδα του μπροστά στο ημίχρονο με 29-28. Σαρωτικοί οι Ναξιώτες στην τρίτη περίοδο (25-07), για να φτάσουν τελικά στην επικράτηση με 62-46 με το κοντέρ του Μαγγιώρου να σταματά στους 34(1)π και Αρτσάνο, Καραγιάννη, Κουτάντζη να προσθέτουν από 8.

Η πρεμιέρα του ΑΟΠ συνοδεύτηκε με εύκολη νίκη στην εξόρμησή του στη Νάξο. Τα Φανάρια αντιστάθηκαν μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο 14-18. Στο δεύτερο εκτός του παίδα Καλακώνα(19π-3) και του Παπαχατζή(14π-2), στην εξίσωση του σκοραρίσματος για τους Παριανούς προστέθηκε ο Δεκαβάλλας(10π), αφού οι συμπαίκτες του τον τροφοδότησαν στην ρακέτα μετά τις φωνές του CoachΚαζακίδη… κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 25-37. Διαδικαστική η επανάληψη και λίγο απογοητευτικό το τελευταίο δεκάλεπτο, αφού το εκτεταμένο rotationκαι οι δοκιμές των προπονητών απέδωσε ένα φτωχό 8-2… Για τους νικητές ήταν επίσης καλός και ο Εσκη 9π. Για τους Ναξιώτες μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Βασιλάκης 10, ενώ καλή παρουσία είχαν και οι Μανιός 8 (με πολλές κερδισμένες μάχες στην άμυνα), Κώτσος 7(1) και Προμπονάς 6(1).

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares