Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 22:09

Όνειρο μου να γίνω ''Επαγγελματίας''!

Ο 15χρονος Ρομπέρτο Γκιουράι του ΑΟ Σύρου είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του Κυκλαδίτικου και δη του Συριανού ποδοσφαίρου. Το ταλέντο που διαθέτει και η τεχνική κατάρτιση τον έφεραν στο ρόστερ της Ανδρικής ομάδας, όταν ανέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο ανέλαβε τα ηνία της ο Γιάννης Ζαχαρίου.

GIOURAI KENTROΠρώτη του επίσημη συμμετοχή ήταν αυτή των μπαράζ όταν μπήκε ένα δεκάλεπτο. Όμως ο Ρομπέρτο σε εκείνο το παιχνίδι εκτός από το βάπτισμα του πυρός, πήρε και το «μπόλιασμα» και άρπαξε την ευκαιρία, που στη συνέχεια με σκληρή και επίπονη προσπάθεια κατάφερε να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ανδρικής ομάδας, στην οποία έχει πλέον καθιερωθεί.

Δεν είναι λίγες η φορές που στα παιχνίδια του ΑΟ Σύρου ακούγονται τα καλύτερα από την εξέδρα, μιας και ο μικρός επιτελικός μέσος φαίνεται ότι έχει έμφυτα μέσα του πολλά από τα μυστικά της «στρογγυλής θεάς». Μα αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι σε ηλικία μόλις 15 ετών διαθέτει την ωριμότητα και ξέρει τι ακριβώς θα πρέπει να κάνει για να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο που είναι και το όνειρο της ζωής του.

Εμείς βρήκαμε τον Ρομπέρτο και μιλήσαμε μαζί του, με τον 15χρονο βιρτουόζο παίκτη να μας μιλάει για την εμπειρία του στον ΑΟ Σύρου, τα μελλοντικά του σχέδια και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με την μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που οι προπονητές σου αποφάσισαν ότι είσαι έτοιμος για να ανέβεις ένα σκαλί πιο πάνω, αυτό που λέμε ανδρικό πρωτάθλημα. Πως νιώθεις γι αυτό και τι εμπειρίες έχεις αποκομίσει μέχρι τώρα;

«Καταρχάς ευχαριστώ τους προπονητές μου και την διοίκηση που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ στην αντρική ομάδα. Οι εμπειρίες που απέκτησα είναι πολλές σίγουρα θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να φτάσω στο επίπεδο που απαιτείτε, όμως πιστεύω στον εαυτό μου και αγαπάω το ποδόσφαιρο και νομίζω ότι στο τέλος θα τα καταφέρω».

Ποιες κατά την γνώμη σου είναι οι διαφορές που έχουν τα πρωταθλήματα υποδομών, που αγωνίζεσαι ακόμα και σήμερα, με αυτά του αντρικού από όπου παίρνεις ήδη τα πρώτα σου παιχνίδια;

GIOURAI ORTHIA« Οι προπονήσεις σίγουρα είναι πιο απαιτητικές και πιο σοβαρές στην αντρική ομάδα, όπου χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να φτάσεις εκεί που θες. Επίσης οι αγώνες έχουν άλλο άρωμα διότι φέτος ήταν η πρώτη φορά που παίζω μπροστά σε τόσο κόσμο και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ».

Θεωρείς κάποιους μέντορες σου, ποιοι είναι αυτοί και τι νομίζεις ότι έχεις αποκομίσει από αυτούς;

« Φυσικά και θεωρώ κάποιους ανθρώπους μέντορες μου και αυτοί σίγουρα είναι όλοι οι προπονητές που με έχουν προπονήσει μέχρι σήμερα (Νέοι Ολυμπιακού, Αίαντας, Νέος ΑΟ Σύρου) αλλά θέλω να πω το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον προπονητή μου Γιάννη Ζαχαρίου, ο οποίος ήταν και είναι πάντα δίπλα μου. Επίσης ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου στην Ανδρική ομάδα κ. Βαρθαλίτη και εκτιμώ πολύ τις ευκαιρίες που μου δίνει φέτος»

Πες μου ποιες είναι οι πιο σημαντικές στιγμές στα χρόνια που παίζεις ποδόσφαιρο;

«Το πρώτο παιχνίδι με το αντρικό στα περσινά μπαράζ ήταν πολύ σημαντικό συναίσθημα. Όπως επίσης και το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ξεκίνησα στην βασική εντεκάδα. Ένιωθα μεγάλη χαρά σε αυτές τις στιγμές και ταυτόχρονα ευθύνη για να δουλέψω ακόμη περισσότερο».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον 1ο όμιλο, νομίζεις ότι θα τα καταφέρετε να πάρετε μία προνομιούχο θέση που οδηγεί στα μπαράζ;

«Είναι ένας δύσκολος όμιλος, με όλες τις ομάδες να είναι δυνατές και ανταγωνιστικές, όμως πιστεύω πως με πολύ δουλεία θα καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα;

« Πιστεύω πως σχεδόν όλες η ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο άλλωστε γι αυτό είναι τόσο δυνατός ο όμιλος»

Είναι στόχος για σένα να εδραιωθείς στην πρώτη ομάδα και να κατακτήσεις κάποιον τίτλο με τον ΑΟ Σύρου;

«Και βέβαια είναι στόχος να εδραιωθώ στην πρώτη ομάδα... αν αυτή η χρόνια τελείωση και με έναν τίτλο θα είναι ότι καλύτερο για μένα και τους συμπαίκτες μου»

Θέλεις να παίξεις επαγγελματικά ποδόσφαιρο;

«Το να παίξω επαγγελματικά ποδόσφαιρο είναι το όνειρο μου. Όμως για να πετύχω κάτι τέτοιο θέλει πολύ δουλεία με το κεφάλι χαμηλά και να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν, ώστε να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται».

Με το σχολείο πως τα πάμε εκεί υπάρχουν στόχοι;

«Έχω στόχους και στο σχολείο και θα προσπαθήσω για το καλύτερο, ελπίζω και εκεί να πετύχω τα πράγματα που έχω σχεδιάσει».GIOYRAI KATHISTI

Παίκτες που θαυμάζεις στο πρωτάθλημα μας και ομάδες και παίκτες σε εξωτερικό και Ελλάδα αντίστοιχα;

«Είναι η πρώτη μου χρονιά δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, σίγουρα θαυμάζω τους συμπαίκτες μου και στην Ελλάδα τον Τσορι Ντομινγκεζ. Στο εξωτερικό Μέσι και Πίρλο είναι οι αγαπημένοι μου. Από ομάδες είμαι Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα».

πάμε σιγά - σιγά να κλείσουμε με αυτή την συνέντευξη, εκτός τους προπονητές σου ποιους άλλους θα ήθελες να ευχαριστήσεις;

«Σίγουρα την διοίκηση του ΑΟ Σύρου και τους γονείς μου που με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα».

Κλείνουμε με μία ευχή;

«Φυσικά… εύχομαι να περάσουμε στα μπαράζ και να εκπληρώσουμε τον στόχο μας. ‘Όλα αυτά βέβαια να συνοδευτούν με υγεία και μακριά από τραυματισμούς»

Δείτε τι είχε δηλώσει ο Ρομπέρτο Γκιουράι στον Χρήστο Σαρρή μετά την λήξη του αγώνα των περσινών μπαράζ ΑΟ Σύρου - Πανθηραϊκός που είχε γίνει στην Πάρο. Τότε ήταν η 1η του συμμετοχή σε επίσημο αγώνα για τον μικρό:

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares