Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 14:57

kids athletics: Διήμερη γιορτή στίβου στην Πάρο

Διήμερη γιορτή στίβου στην Πάρο kids athletics στις 21, Αγώνες Ανάπτυξης στις 22 Νοεμβρίου.

H καρδιά του στίβου των Κυκλάδων, για τους νεαρούς αθλητές μας, θα χτυπά το διήμερο 21 και 22 Νοεμβρίου στην Πάρο με τη διεξαγωγή δύο αγωνιστικών εκδηλώσεων στο νησί.

- Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου τα έξι δημοτικά σχολεία της Πάρου και το δημοτικό σχολείο της Αντιπάρου συμμετέχουν στο πρόγραμμα kids athletics του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., το οποίο συνδιοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Κυκλάδων και με την υποστήριξη του Δήμου Πάρου.

H Πάρος αποτελεί το 12ο νησί των Κυκλάδων το οποίο διοργανώνει το εν λόγω πρόγραμμα, μετά την Αντίπαρο, Σέριφο, Κύθνο, Μήλο, Τήνο, Σύρο, Άνδρο,   Νάξο, Μύκονο, Σίφνο και Φολέγανδρο.

Αναμένεται μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς το πρόγραμμα kids athletics του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. να έχει διεξαχθεί σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων τουλάχιστον από μια φορά αποτελώντας το καλύτερο κίνητρο για τη προσέλκυση νέων αθλητών στα σωματεία μας αλλά και μοχλό πίεσης για τη δημιουργία νέων σωματείων στίβου στα νησιά που δεν υπάρχει αντίστοιχο σωματείο μέχρι σήμερα.

- Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων διοργανώνει αγώνες ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ με τη συμμετοχή όλων των σωματείων των Κυκλάδων. Με αυτή την εκδήλωση υποδέχεται τον Α.Ο. Πάρου στην στιβική οικογένεια και στηρίζει την προσπάθεια του για την ανάπτυξη του τμήματος κλασικού αθλητισμού.

Ενδεικτικό της δίψας για συμμετοχή σε αγώνες για τα σωματεία των Κυκλάδων, παρά τις τεράστιες δυσκολίες στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις την περίοδο αυτή, αποτελεί ο τρόπος μετακίνησής τους, καθώς οι μικροί αθλητές από τη Νάξο, τη Μύκονο και την Άνδρο, θα μετακινηθούν προς την Πάρο με πλοιάρια τα οποία το καλοκαίρι κάνουν ημερήσιες εκδρομές, αφού η ενδοκυκλαδική διασύνδεση των νησιών το χειμώνα είναι προβληματική.

Στους παραπάνω αγώνες θα πάρουν μέρος με χωριστή κατάταξη από τους αθλητές των επίσημων σωματείων και τα δημοτικά σχολεία της Πάρου αλλά και της Αντιπάρου και της Σερίφου, στα πλαίσια της προσπάθειας ανάπτυξης και δημιουργίας σωματείων στίβου και στα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων.

Το πρόγραμμα kids athletics του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. το οποίο έχει ήδη διοργανωθεί στην Αντίπαρο και στη Σέριφο έχει δώσει το έναυσμα στα παιδιά των δύο νησιών τα οποία έκτοτε κρατούν την επαφή τους με τα αγωνίσματα του στίβου και περιμένουν τη δημιουργία σωματείου ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα σε αγώνες.

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares