Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 00:28

Επαφές Μαργαρίτη με φορείς του Αθλητισμού

Επανωτές συναντήσεις με φορείς του Αθλητισμό στον Νομό μας πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Έπαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαργαρίτης.

Ο κ. Μαργαρίτης επιλέγει την τακτική των συχνών επαφών με του φορείς, πράγμα που θα του επιτρέψει να αποκομίσει ειδική γνώση πάνω σε χρονίζοντα προβλήματα που χρήζουν άμεσης λύσης, όπως και να δομηθεί ένας σχεδιασμός που θα δώσει ώθηση στον αθλητικό τομέα της Περιφέρειας, όπου και προΐσταται.

Οι πρώτες συναντήσεις έγιναν σε Σύρο και Ρόδο αντίστοιχα, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια με συναντήσεις σε άλλα νησιά που ανήκουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα σχετικά δελτία τύπου που εκδόθηκαν για τις συναντήσεις:

Σύρος

Συνάντηση με τα αθλητικά σωματεία της Σύρου πραγματοποίησαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Έπαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Μαργαρίτης.

Από τα αθλητικά σωματεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Κεράνης, η Πρόεδρος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Σύρου 2002, κα Άννα Κάμπαξη, ο Πρόεδρος της  Τοπικής Ένωσης Πετοσφαίρισης Νομού Κυκλάδων, κ. Μπαλόπητας Σταύρος, ο Γενικός Γραμματέας και η Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, κ. Σακελατίου Μίλτος και κα Βακονδίου Λουιζάνα, ο Αντιπρόεδρος και ο Διευθυντής Επαγγελματικού Τμήματος του Α. Ο. Φοίνικα Σύρου, κ. Ρούσσος Αντώνιος και Νικολούζος Κωνσταντίνος αντίστοιχα καθώς και ο Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Σύρου, κ. Μαραγκός Νικόλαος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, κ. Γ. Χωριανόπουλος. Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα θέματα που τους απασχολούν (γηπεδικές εγκαταστάσεις, οικονομικά προβλήματα, ενδοεπικοινωνία).

Από την πλευρά της Περιφέρειας έγινε γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι χρηματοδοτήσεις των αθλητικών δράσεων και ζητήθηκε από όλους η έγκαιρη υποβολή των αιτημάτων τους, για να γίνει σωστός προγραμματισμός όλων των εκδηλώσεων και επίσης τονίστηκε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει τις διοργανώσεις που θα έχουν πανευρωπαϊκή και παγκόσμια εμβέλεια προκειμένου μέσω αυτών, πέρα από τα αθλητικά αποτελέσματα, να υπάρξει και προβολή των νησιών μας. Μετά το πέρας της συνάντησης οι εκπρόσωποι των αθλητικών Φορέων δήλωσαν την ικανοποίησή τους  και υπήρξε η δέσμευση από πλευρά της Περιφέρειας ότι στις αρχές του 2015 η συνάντηση θα επαναληφθεί προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι δράσεις.

Ρόδος

Σειρά επαφών και συναντήσεων με τοπικούς αθλητικούς φορείς της Ρόδου, είχε σήμερα (17-11-2014) ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Μαργαρίτης.

Εκπρόσωποι των αθλητικών Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών του νομού που εδρεύουν στη Ρόδο, όπως και σωματείων, είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις λύσεων, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στην περιοχή μας με βασικότερα, τις μετακινήσεις των ομάδων από νησί σε νησί, αλλά και την έλλειψη αθλητικών υποδομών.

Ακόμη, έγινε συζήτηση για συνδιοργανώσεις εγχώριων και διεθνών εκδηλώσεων, που βασικό σκοπό θα έχουν, την Ανάπτυξη στις μικρές κατηγορίες αθλητών, αλλά και την προσπάθεια ενίσχυσης του Αθλητικού Τουρισμού.

Ο κ. Μαργαρίτης συναντήθηκε και με τους υπεύθυνους του Τομέα Αθλητισμού στον Δήμο Ρόδου και συγκεκριμένα, με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Στέργο Παρδαλό, τον εντεταλμένο σε θέματα Αθλητισμού κ. Σάββα Καλαθενό και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιο Αϊβάζη. Μαζί τους είχε μια πρώτη ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα έχει νέες συναντήσεις με άλλους αθλητικούς φορείς της Ρόδου και άλλων νησιών της Δωδεκανήσου

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares