Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 00:07

"Νόμος Σταματίου" και 2η θέση για το Φιλώτι [pics]

NAXOS MAYROSΜεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Νάξου ήταν το Φιλώτι, που επικράτησε με 1-0 του Πανναξιακού χάρη σε ένα γκολ του Σταματίου στο 74’, αναγκάζοντας την ομάδα του Γιώργου Προπόνα στην πρώτη της φετινή ήττα, που την φέρνει 3η στον βαθμολογικό πίνακα δύο βαθμούς πίσω από τους "ορεινούς" που φιγουράρουν μόνοι δεύτεροι στον βαθμολογικό πίνακα.

Παρόλο που το παιχνίδι δεν έχει να επιδείξει κάτι από πλευράς ποιότητας η ομάδα του Δημήτρη Παλάζη ήταν αυτή που είχε διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι του αντιπάλου περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επιθετικές ενέργειες του Πανναξιακού, ο οποίος αν θέλει να αποφύγει τις περιπέτειες θα πρέπει να ξεπεράσει γρήγορα αυτή την ήττα και για να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στην Θύελλα στην Σαντορίνη την επόμενη αγωνιστική (9η).

Φόβος

Οι άμυνες έπαιξαν τον καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι, αφού με δυσκολία θα βρούμε ευκαιρία που να προήλθε από συντονισμένη προσπάθεια κάποιας ομάδας. Ουσιαστικά το Φιλώτι και ο Πανναξιακός έδειχναν να φοβούνται ο ένας τον άλλον και να προσπαθούν με κάποια μακρινά σουτ και από στυμμένες φάσεις, δίνοντας από νωρίς την αίσθηση ότι αν κάποια ομάδα σκοράρει θα είναι τελικά αυτή που θα φύγει με το τρίποντο. NAXOS BARCODE STRATOURIS MIKRO

Το κενό του Πιτταρά στο κέντρο της άμυνας δεν επηρέασε τον ΑΜΣ Φιλωτίου, που σήμερα είχε κυριολεκτικά σε ρόλο "Κάπτεν" τον Θοδωρή Χαβδούλα, ο οποίος με την εμπειρία του και την καθοδήγηση του ώθησε τους Μπελέκου, Πράσινο και Δεγαϊτα να πραγματοποιήσουν μία καταπληκτική εμφάνιση.

Από την άλλη ο Γιώργος Προμπονάς δεν μπόρεσε να βρει στο κέντρο τον αντικαταστάτη του Γαλάνη που δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, βλέποντας την ομάδα του να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στον τομέα της ανάπτυξης, με τους Μανωλά, Κρητικό και Ζούλη να ελέγχουν απόλυτα ότι συνέβαινε στον άξονα.

NAXOS XROMATA PANTELIAS 250 NEWΟ μόνος τομέας της ομάδας του Πανναξιακού που λειτούργησε σωστά ήταν η άμυνα, αφού εκτός της δυσλειτουργίας στο κέντρο, ο Κούτρος επιθετικά έχανε την μία μονομαχία μετά την άλλη, ενώ ο Κατσούδας δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι.

Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Φιλωτίου στο 66’, όπου μετά από μία ώρα κακού παιχνιδιού, πέρασε σαν αλλαγή ο Κοττάκης και με τις ενέργειες του έδωσε πνοή στην επίθεση, με τον Σταματίου να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες αλλά να μη μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά… όλα αυτά μέχρι την στιγμή του 74΄όπου πέτυχε τοNAXOS XROMATA PANTELKO 250 NEW γκολ, το οποίο πιστώνετε καθαρά στην εκτελεστική του δεινότητα, η οποία έφερε την 3η νίκη του Φιλωτίου επί του Πανναξιακού σε επίσημα παιχνίδια που έχουν διοργανωθεί υπό την σκέπη της ΕΠΣ Κυκλάδων (1993, 2007, 2014).

Κόσμος

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι το ενδιαφέρον κέντρισαν οι γεμάτες εξέδρες του γηπέδου του Αγίου Αρσενίου, που όπως και οι περιβάλλοντες χώροι γέμισαν από  φίλαθλους των δύο ομάδων, πράγμα που έφερε οσμές από ένα ντέρμπι βγαλμένο από τα παλιά... Εκατέρωθεν συνθήματα, κοντράστ συναισθημάτων και πολλές ποδοσφαιρόφατσες που έκαναν την επανεμφάνιση τους στο γήπεδο έδειξαν σε όλους μας ότι όταν υπάρχει ένα πραγματικό ντέρμπι, τότε οι ναξιώτες το τιμούν.

NAXOS SIDERI 120Πάντως οφείλουμε να δώσουμε πολλά – πολλά συγχαρητήρια στους φιλάθλους, στους παίκτες και τους παράγοντες, που παρά την φορτισμένη ατμόσφαιρα στο τέλος όλοι έφυγαν από το γήπεδο πολιτισμένα, βάζοντας στην άκρη κάποια συνθήματα που ίσως δεν τιμούν κανέναν Ναξιώτη και ακούστηκαν από μικρή μερίδα ανεγκέφαλων. Το σίγουρο είναι ότι το γήπεδο του Αγερσανίου έχει πολλά χρόνια να γνωρίσει τέτοια κοσμοσυρροή.

Δίκαια

Σε ένα παιχνίδι που απουσιάζει παντελώς το θέαμα κάποιος θα ψάξει να βρει τις λεπτομέρειες για να χρήσει την καλύτερη σε απόδοση ομάδα. Στο σημερινό ματς ο Πανναξιακός έδειξε ότι είχε πολλούς παίκτες σε κακή μέρα, πράγμα που δεν συνέβαινε με το Φιλώτι το οποίο έδειχνε πιο ορεξάτο και με πλάνο νίκης στο παιχνίδι του.

Στο 1ο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, ενώ είχαμε κάποια καλά σουτ με Λυμπερτά, Ζούλη και Σταματίου να φαίνονται απειλητικοί για τους γηπεδούχους, ενώ ο Πανναξιακός είχε ένα φάουλ και μία κεφαλιά που εξουδετερώθηκαν εύκολα.NAXOS KTEL 1

Η Επανάληψη από πλευράς θεάματος ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό, μέχρι την φάση του 54’ όπου το Φιλώτι φωνάζει για πέναλτι – χέρι του Κατσάνη στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα [βλ. βίντεο].

Στο 64’ ο βοηθός Φαν Άακεν ακυρώνει ως οφσάιντ τέρμα που πέτυχε ο Σταματίου.

Στο 66’ ο Κοττάκης περνάει στο παιχνίδι, παίρνοντας την θέση του Λυμπερτά, με τον Δημήτρη Παλάζη να θέλει να δώσει φρεσκάδα στην επίθεση του, πράγμα που πέτυχε, καθώς από εκείνο το σημείο η ομάδα του Φιλωτίου έδειχνε να απειλεί περισσότερο την εστία του Τσουκαλά.

(1-0) Ο Φιλωτίτης ποδοσφαιριστής ήταν μάλιστα αυτός που κέρδισε το φάουλ στο 64’ από όπου προήλθε το νικητήριο γκολ του Φιλωτίου [βλ. βίντεο] . Ο Ζούλης ανέλαβε την εκτέλεση με τον Σταματίου σε μία κλασική κίνηση φορ να πετάγεται στην πορεία της μπάλας, νικώντας τον Παπανικολάου που τον επιτηρούσε, όπως και τον Τσουκαλά, κάνοντας το 1-0. Ο στράικερ του ΑΜΣ Φιλωτίου επιστρέφει στο σκοράρισμα μετά τις 2 Νοεμβρίου από το παιχνίδι με τη Λάβα.

Διαιτητής ήταν ο κ. Δεληγιάννης και βοηθοί οι κ.κ. Μουτάφης και Φαν Άακεν.

ΣύνθεσΕΙς

ΑΜΣ Φιλωτίου (Παλαζης): Ανυφαντάκης, Μουστάκης, Μπελέκου, Χαβδούλας, Πράσινος Ι., Ζούλης, Σταματίου (90+ Πράσινος Γ.), Λυμπερτάς (66’ Κοττάκης), Δεγαϊτας, Κρητικός (90’ Ξενάκης), Μανωλάς
Πανναξιακός (Προμπονας) Τσουκαλάς, Καρελέμογλου, Κώτσαρης, Παπανικολάου, Κατσάνης, Χαμηλοθώρης (52’ Σέμε), Ευριπιώτης, Βαλέττας (52’ Βαθρακοκοίλης), Λίκα, Κούτρος, Κατσούδας. 

ΒαθμολογίαΦωτογραφίες από τον αγώνα

Βίντεο με την φάση του πέναλτι που ζήτησε το Φιλώτι και το γκολ του Σταματίου (το πλήρες βίντεο θα δημοσιευθεί αύριο).

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares