Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 00:25

Το απόλυτο… ο Παμμηλιακός!

Σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι που πήγε στη δύναμη ο Παμμηλιακός λύγισε και τον Αίαντα Σύρου με 2-0 και αγκάλιασε την πρωτιά του β’ ομίλου του πρωταθλήματος, αφού ξέφυγε με 5 βαθμούς του σημερινού του αντιπάλου αλλά και του ΑΟ Πάρου, νικητή του τοπικού ντέρμπι επί του Νηρέα.

Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, με το ζόρι αν μετρήσαμε 20 λεπτά καθαρού παιχνιδιού. Οι διακοπές είτε για κάποιο τραυματισμό, είτε για μπάλες που έφυγαν εκτός γηπέδου, είτε για αλλαγές, είτε για παρατηρήσεις του διαιτητή της αναμέτρησης ήταν τέτοιες που έφεραν εκνευρισμό στην κερκίδα και δεν άφηναν οπουδήποτε περιθώριο να βρει κάποια από τις δύο ομάδες ρυθμό.

MHLOS NEW-2013Ο Αίαντας Σύρου «κατέβηκε» στη Μήλο για να «πουλήσει» ακριβά το τομάρι του παραταγμένος με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και ταυτόχρονα πολυπρόσωπο κέντρο σε ένα μεστό 5-4-1. Και εν μέρει το κατάφερε, αφού ο Παμμηλιακός μετά το πρώτο 20λεπτο στο οποίο απείλησε διαδοχικά σε 3-4 περιπτώσεις με κύριους εκφραστές Σάντα και Δρίλη, βρήκε τους διαδρόμους κλειστούς. Το στενό μαρκάρισμα στον δημιουργό Σάντα, που γνώριζαν πολύ καλά οι φιλοξενούμενοι είχε αποτέλεσμα. Με εξουδετερωμένο το δεκάρι του ο Παμμηλιακός προσπαθούσε πότε από τα άκρα με Άχμετ και Σοσόλι, αλλά και με γεμίσματα από τον οργανωτή Καραπετσάνη πίσω από τη σέντρα και πότε με τα γνωστά στημένα της ομάδας χωρίς αποτέλεσμα. Ο Αίαντας Σύρου ήταν φανερό ότι ήθελε πολύ να πάει στ’ αποδυτήρια με το 0-0 για να αγχώσει τους «κόκκινους».

Τελικά τη λύση έδωσε ο Αϊβαλιώτης!

Ό,τι δεν κατάφεραν οι παίχτες κέντρου του Παμμηλιακού το έκανε ο τερματοφύλακας του Θέμης Αϊβαλιώτης! Ο « τρελός» πορτιέρο της ομάδας της Μήλου σε ένα γύρισμα της μπάλας προς τα πίσω ανέβηκε στην περιοχή του και αιφνιδιάζοντας όλη την αμυντική λειτουργία της Συριανής ομάδας, με μια μαγική μπαλιά έβγαλε στην πλάτη της άμυνας του Αίαντα τον Ντένις Σάντα, ο οποίος έδειξε την κλάση του και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πλασέ στην κίνηση στην δεξιά γωνία του Καρποδίνη και 1-0 για τον Παμμηλιακό στο 39’.

Τρία λεπτά αργότερα ο δαιμόνιος Σάντα βγάζει κάθετη μπαλιά πάρε-βάλε στον Βασίλη Καμακάρη, αυτός πλασάρει ιδανικά κάνοντας το 2-0, ένα γκολ που ποτέ δεν μέτρησε από λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη που ήλεγχε την περιοχή του Αίαντα.

Αποβολή για τον Αίαντα και 2-0

Στο β΄ ημίχρονο το ματς έγινε ακόμα πιο σκληρό, με τον Αίαντα να ισορροπεί την κατάσταση και να προσπαθεί σιγά σιγά να βγει από το καβούκι του και να απειλήσει. Η προσπάθεια αυτή δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα αφού η άμυνα του Παμμηλιακού και ο Αϊβαλιώτης έδειχναν σίγουροι στα πατήματα και τις τοποθετήσεις τους.

Στο 65’ο Δημόπουλος κάνει μαρκάρισμα για κίτρινη κάρτα που είναι η δεύτερη και αφήνει με 10 παίχτες την ομάδα του κάνοντας το έργο της βουνό.

Πέντε λεπτά αργότερα στο 70’ ο Παμμηλιακός κερδίζει κόρνερ, ο Σάντα εκτελεί στην καρδιά της μικρής περιοχής όπου πετάγεται με κοντινή δυνατή προβολή ο Πήτερ Ατανάσοφ, κάνει το 2-0 και «κλειδώνει» τη νίκη και τους 3 βαθμούς για τον Παμμηλιακό.

Στο τελευταίο 20λεπτο λίγη μπάλα είδαμε. Πολλές καθυστερήσεις από τραυματισμούς και χαλάρωμα από τον Παμμηλιακό, ενώ και ο Άγιαξ με 2 γκολ στην πλάτη και 10 παίχτες είχε πετάξει λευκή πετσέτα. Μόνη αξία αναφοράς στην είσοδο του Τάουλαντ Μάνη που έδωσε άλλη πνοή στην αδύναμη λόγω απουσιών αριστερής πτέρυγας του Παμμηλιακού. Ο Αλβανός άσος μπήκε δυνατά, «έβγαλε» φάσεις, ανέβασε τους συμπαίκτες του και απείλησε μόνος του ουσιαστικά για το 3-0 που θα μπορούσε να έρθει σε αρκετές στιγμές στο τελευταίο 5λεπτο με τον ίδιο, τον Αχμετ, τον Ντερμεντζίεφ και τον Σάντα να αστοχούν στις τελικές που πραγματοποίησαν.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παμμηλιακός: Αιβαλιώτης, Κυρίτσης, Αχμέτ, Πάντος, Σίδερης, Ατανάσοφ (84’ Στεφανή), Σοσόλι, Καραπετσάνης, Καμακάρης (73’ Ντερμεντζίεφ), Σάντα, Δρίλης (66’ Μάνη)

Αίας Σύρου: Καρποδίνης, Δημόπουλος, Βαμβακούσης, Βαβουράκης (89’ Αργυρός), Καμπάνης, Φωτεινιάς, Καρίμαλης (71’ Κουκούλης), Λούσσας, Μουλίδης, Ρούσσος, Καφτηράνης (62’ Δεναξάς).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής του ομίλου: ΑΟ Σερίφου-Πανσιφναϊκός 1-2, ΑΜΕΣ Νηρέας-ΑΟ Πάρου 2-3. Αναλυτικά η βαθμολογία...(κάντε κλικ εδω...)

Την επόμενη αγωνιστική (6-7/12), τελευταία του α' γύρου ο...πρωταθλητής χειμώνα Παμμηλιακός ταξιδεύει στη Σίφνο ενώ για το ντέρμπι της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ ο Αίαντας Σύρου υποδέχεται τον ΑΟ Πάρου.

pammiliakos-ajax-30-11-2014-1

Μικρά από τη Μήλο

-Με 50 λεπτά καθυστέρησης ξεκίνησε ο αγώνας, λόγω της αργοπορημένης άφιξης του πλοίου «Άρτεμις» που μετέφερε την φιλοξενούμενη ομάδα στη Μήλο. Το πλοίο της ΑΝΕΚ, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια από το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο, κατόπιν αιτήματος του Αίαντα Σύρου περίμενε την Συριανή ομάδα για το ταξίδι επιστροφής.

-Έσφιξε τα δόντια και ξεπέρασε το...ρεπορτάζ που τον ήθελε να μην καταφέρνει να αγωνιστεί ο αρχηγός του Παμμηλιακού, Αργύρης Σίδερης, ο οποίος ήταν και εκ των κορυφαίων, χωρίς να αποτελεί είδηση αυτό!

-Απογοητευτική η εικόνα στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου Μήλου για ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι κορυφής, απέναντι την πρωταθλήτρια Κυκλάδων Συριανή ομάδα. Μάλιστα την επίσημη ώρα έναρξης του αγώνα 14.45 δεν μετρήσαμε περισσότερους από 50 φιλάθλους. Αργότερα ο κόσμος πύκνωσε αλλά παρ’όλα αυτά δεν ξεπέρασε αισιόδοξα του 250 θεατές.

-Δύσκολο έργο για το διαιτητικό τρίο (Μαθιουδάκη, Κουλακιώτη, Ρούκη) στο πολύ σκληρό παιχνίδι χωρίς πάντως να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Δίκαιη η αποβολή του Δημόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Λάθος υπόδειξη οφσάιντ στο γκολ του Καμακάρη που φεύγει από κανονική θέση.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τάσος Βενιζέλος

Kαθημερινή ενημέρωση με ειδήσεις από τη Μήλο

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares