Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 00:42

Τρίτη και φαρμακερή Νηρέας-ΑΟ Πάρου 2-3

Τις δύο φορές που προηγήθηκε ο ΑΟ Πάρου δέχτηκε την ισοφάριση, την τρίτη όμως φορά που σκόραρε κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα και να κατακτήσει το πολύτιμο τρίποντο.

Μία δίκαιη σε γενικές γραμμές νίκη, χάρις κυρίως στο πάθος και την ψυχή που κατέθεσαν οι παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Νηρέας είχε τα δικά του καλά διαστήματα στο παιχνίδι και βέβαια την φάση του 15',όπου θα μπορούσε να δώσει μία εντελώς διαφορετική τροπή στην εξέλιξη.

ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΟΠ

Στα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο αποφασιστικά και προηγήθηκαν νωρίς, όταν στο 9' σε ένα διώξιμο της άμυνας ο Κρουσταλάκης μέσα από την περιοχή με εξαιρετικό γωνιακό σουτ την έστειλε στα δίκτυα.

Στο διάστημα αυτό η άμυνα του Νηρέα υπέπεσε σε συνεχόμενα λάθη, γιατί η απουσία των έμπειρων Δελημπαλταδάκη και Μπαρμπαρίγου έφερνε ανασφάλεια στους νεαρούς κεντρικούς αμυντικούς.

Από δικά τους παιδικά λάθη στο 20' και 22' ο Αρκουλής έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ενώ μία θαυμάσια κεφαλιά του ίδιου στο 25', βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Βεντουρή.

Η φάση προήλθε από όμορφη συνεργασία του Πετρόπουλου με τον Μ.Ρούσσο και σέντρα ακριβείας του τελευταίου.

Στο 15' είχε προηγηθεί η φάση για την οποία διαμαρτύρεται ο Νηρέας.

Ο Μανέκας απέκρουσε σουτ εξ'επαφής του Κασκούτη και στην συνέχεια εμπόδισε τον επιθετικό του Νηρέα, τραβώντας τον, να σηκωθεί και να προωθήσει την μπάλα στα δίκτυα.

Ήταν πέναλτι και κόκκινη κάρτα, που ξέφυγε από τον διαιτητή, προφανώς λόγω του συνωστισμού από πολλούς παίκτες στη περιοχή.

ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΝΗΡΕΑΣ

Μετά την φάση του δοκαριού ο Νηρέας ανέβασε στροφές και στο 32' ο Κασκούτης ισοφάρισε.

Ο Κορτιάνος από αριστερά απέφυγε τον Τσαντουλή και βλέποντας εκτός θέσης τους αμυντικούς και την κίνηση του συμπαίκτη του στο δεύτερο δοκάρι, τον βρήκε με ακρίβεια ο Κασκούτης δεν έπιασε το σουτ όπως ήθελε, αλλά ο σκοπός επετεύχθη καθώς η μπάλα έστω και χωρίς δύναμη κατάληξε στα δίκτυα.

Να προσθέσουμε ότι στην αρχή της φάσης πριν η μπάλα πάει στον Κορτιάνο, οι γηπεδούχοι ζήτησαν φάουλ, όμως η πολύ σωστή εφαρμογή του πλεονεκτήματος από τον διαιτητή, τους έφερε σε θέση βολής.

Το γκολ έδωσε αέρα στους γηπεδούχους, η άμυνα με τον Χατζία σταθεροποιήθηκε, ο Μετάι άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες, δύο φορές ο Κορτιάνος και ο Κασκούτης δεν σούταραν καλά από ευνοϊκές  θέσεις στο 39' και 43',ενώ στο 45' χρειάστηκε ένα σωτήριο τάκλιν του Κρουσταλάκη, όταν από αδράνεια της άμυνας πάλι ο Κασκούτης απείλησε.

Έτσι από την συνολική εικόνα του πρώτου μέρους η ισοπαλία φάνταζε δίκαιη

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΟ ΠΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Παρά τις αναγκαστικές αλλαγές και την είσοδο των Δαφερέρα και Κληρονόμου οι Παροικιώτες πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα πίεσαν και αφού στο 58' ο Χατζία με αυταπάρνηση έσωσε στην γραμμή πλασέ του Μ. Ρούσσου, στο 59' ο Τσαντουλής από κοντά ξαναέβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ,αφού εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Βεντουρή σε σουτ του Καράι.

Χάθηκαν ακόμη ευκαιρίες στο 61' που ο Βεντουρής έσωσε σε εντυπωσιακό μονοκόμματο του Καραί και στο 63' όταν κοντινό σουτ του Πετρόπουλου κοντραρίστηκε.

Ο Νηρέας ήξερε πως πρέπει να αντιδράσει, είχε μία καλή διαγώνια κεφαλιά άουτ του Κασκούτη στο 70' και στο 72' ισοφάρισε για δεύτερη φορά.

Από το κέντρο του γηπέδου ο Μπαρμπαρίγος, που πέντε λεπτά πριν είχε πάρει την θέση του Μώτου σε μία αλλαγή του Μ. Παπαδάκη που έδωσε εντολή στον Χατζία να ανέβει πιο ψηλά. εκτέλεσε στην καρδιά της άμυνας, ο Μανέκας έκανε έξοδο φωνάζοντας μάλιστα στο Τσαντουλή, αλλά ο στόπερ σάστισε και έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω στην κενή εστία, πετυχαίνοντας αυτογκόλ.

Όμως η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόνο έξι λεπτά, καθώς σε πολύ κρίσιμο χρονικά σημείο ο Δαφερέρας έπιασε μία συρτή σέντρα-σουτ και ο ξεχασμένος Κληρονόμος σκόραρε δίνοντας την νίκη στη ομάδα του.

Οι Ναουσαίοι απογοητεύτηκαν, εκνευρίστηκαν και αφού έμειναν με 10 παίκτες από την αποβολή του Μετάι, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, έχοντας μόνο μία κεφαλιά του Κασκούτη στις καθυστερήσεις που έδιωξε ο Μανέκας.

Το διαιτητικό τρίο των κ.κ Βακόνδιου, Βαρθαλίτη, Ρούσσου Β. δεν είχε εύκολο έργο.

Το ματς ήταν δυνατό, ενώ για μία ακόμη φορά η κακοπιστία κυριάρχησε.

Αν εξαιρέσουμε την φάση στο 15',θα χαρακτηρίζαμε καλή την διαιτησία.

Πάντως όλοι παραδέχθηκαν πως ήταν από τα λεγόμενα ανθρώπινα λάθη, δεδομένης και της συνολικής απόδοσης τους, που όμως όπως προείπαμε θα διαμόρφωναν διαφορετικά την εξέλιξη του αγώνα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΝΗΡΕΑΣ: (Παπαδάκης Μ.), Βεντουρής 6.5, Ζουμής 6, Σκεπαρνιάς 7 [79'λ.τ.Τσιγώνιας], Τσενάι 6, Χατζία 7, Μώτος 6.5 [65'Μπαρμπαρίγος 6.5], Χασάνι 6 [80' Παυλάκης], Κορτιάνος 7, Κασκούτης 7, Μετάι 7, Ρούσσος Π.6.5

ΠΑΓΚΟΣ: Φραγκογούλας, Ρούσσος Δ. [αν.τερμ.], Τζανακόπουλος, Τριπολιτσιώτης.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ: (Τριανταφυλλάκος Δ.), Μανέκας 7, Κρουσταλάκης 7, Νίκας 7 [46΄λ,τ. Δαφερέρας 7], Τσανρτουλής 7, Σάμιος 7 [53' λ.τ.Κληρονόμος7], Σκιαδάς 7, Πετρόπουλος 7 [89' Πρίφτης], Σένκα 7, Ρούσσος Μ.7, Αρκουλής 7, Καράι 7.

ΠΑΓΚΟΣ: Καντιώτης, Τετάου [αν.τερμ.], Σαρρής Κ.Π, Σαρρής Κ.

Δείτε εδώ... φώτος απο τον αγωνα.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares