Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 22:28

"Καθάρισε” για την πρωτιά η Μύκονος!

Χριστούγεννα στην κορυφή του πρώτου ομίλου και σε απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο θα κάνει η Μύκονος που επικράτησε με 1-0 στο ντέρμπι του Α.Ο. Σύρου. Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη αύξησε τη διαφορά από τον σημερινό της αντίπαλο στους έξι βαθμούς εξασφαλίζοντας κατά μεγάλο ποσοστό και την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Πριν την αναμέτρηση ο πρόεδρος των φιλοξενούμενων Γιώργος Φώσκολος απένειμε τιμητικές πλακέτες στους Πέτρο Γιαβρούτα και Θεόφιλο Παχατουρίδη για την προσφορά τους στον ΑΟΣ και το συριανό ποδόσφαιρο.

Syros-foskolosΔυνατός αέρας

Στον αγωνιστικό τομέα η Μύκονος ξεκίνησε το ντέρμπι έχοντας υπέρ της τον δυνατό αέρα που φυσούσε στο γήπεδο του Κόρφου, κάτι πάντως που δεν εκμεταλλεύτηκε και τόσο αφού η καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία του ΑΟΣ δεν της επέτρεπε να φτάνει με αξιώσεις στην εστία του Συριανού. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι όταν στο 6' ο Καπλάνης με σουτ μέσα από την περιοχή και αφού η μπάλα χτύπησε σε κάποιο πόδι και πήρε ύψος, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, το οποίο απεσώβησε τελευταία στιγμή με υπερένταση ο Σαραντάκος. Οι Μυκονιάτες είχαν την εδαφική υπεροχή όμως και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έχασαν μόνο μια καλή ευκαιρία στο 24' με τον Τόσκα που σούταρε αφύλακτος μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη και εκεί που θα περίμενε κανείς τον ΑΟΣ με ευνοϊκό πλέον αέρα να πιέσει συνέβη το αντίθετο. Οι παίκτες της Μυκόνου μπήκαν από την αρχή δυνατή και παίζοντας με την μπάλα κάτω ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Ευτύχησαν μάλιστα να προηγηθούν στο 51' όταν μετά από κόρνερ η άμυνα του ΑΟΣ... κοιμήθηκε και ο Μύρτινας δεν είπε όχι στο “δώρο”, κάνοντας με κεφαλιά το 1-0. Η ομάδα του Μάκη Βαρθαλίτη προσπάθησε να αντιδράσει και στο 60' πέταξε στα... σκουπίδια μια σπουδαία ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Καπλάνης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σαραντάκο και ενώ είχε όλη την ευχέρεια να σκοράρει λειτούργησε επιπόλαια με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Συριανός έδιωξε υπέροχα πλασέ του Πανέτα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αργυρίου είχε δοκάρι. Στο 67' ο Σαμπάν Μουράι με εκτέλεση φάουλ υποχρέωσε τον Σαραντάκο να διώξει με υπερένταση, ενώ στο 78' ο Τόσκα έχασε γκολ από... δυο μέτρα αφού πλάσαρε άουτ. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ως το τέλος με τους Μυκονιάτες να πανηγυρίζουν το τρίποντο και τη (σχεδόν) σίγουρη πρωτιά στον όμιλο.

Από τους νικητές πολύ καλός ήταν ο νεαρός Αμπαδίνης, ο δαιμόνιος Τόσκα και οι Μύρτινας, Θεοδώρου. Από τον ΑΟΣ ξεχώρισε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Κόκκαλης, Μαραγκός) που για άλλη μια φορά ήταν σταθερή αξία.

Αξια αναφοράς επίσης η πολύ καλή διαιτησία των Ζαράνη, Αρμακόλα και Ρούσσου που στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου τα πήγαν περίφημα, με τις δυο ομάδες να τους δίνουν συγχαρητήρια.

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Παχατουρίδης): Σαραντάκος, Μύρτινας, Λάβδας (91' Κωνσταντίνου), Δαμάι, Θεοδώρου, Αμπαδίνης (90' Καρατζάς), Αργυρίου, Μπαλλής, Τόσκα (82' Ρονάλντο), Πανέτας, Βλαχόπουλος

ΑΟ ΣΥΡΟΥ(Βαρθαλίτης): Συριανός, Μανουδάκης, Κόκκαλης, Παπαδάκης, Μαραγκός, Τερόλλη (75' Σταμούλης), Ξυγκάκης, Μουράι, Σαγκινέτος, Μπαλόπητας, Καπλάνης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

MYKONOY-AOS 1-0 2MYKONOY-AOS 1-0 3MYKONOY-AOS 1-0 4

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares