Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 00:44

Αλώβητος ο Άγιαξ 2-1 τον ΑΟ Πάρου

Λένε ότι πολλές φορές οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά στο ποδόσφαιρο και αυτό συνέβη στο ντέρμπυ του δεύτερου ομίλου μεταξύ του Αίαντα και του ΑΟ Πάρου.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς μεγάλες φάσεις και καθαρές ευκαιρίες, ο Αγιαξ εκμεταλλεύτηκε τις δύο δικές του σημαντικές λεπτομέρειες και έχοντας δεδομένο το πάθος και την μαχητικότητα των παικτών του, έφτασε να πάρει την νίκη σε ένα ματς που δεν ήταν καλύτερος του αντιπάλου του.

Πάθος και διάθεση είχαν και οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα κερδίζοντας τις περισσότερες προσωπικές στο κέντρο, έδιναν την εικόνα της ομάδας που είχε τον πρώτο λόγο στο ματς.

Τα χαλούσαν όλα όμως μόλις πλησίαζαν στην περιοχή, χωρίς καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και με έναν εγωισμό σε ορισμένες επιλογές που τους στέρησαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν να σκοράρουν υπό πολύ καλύτερες προυποθέσεις.

Από τον ΑΟ Πάρου επίσης έλλειψαν και οι πρωτοβουλίες κάποιων έμπειρων παικτών, που θα μπορούσαν να τραβήξουν την ομάδα και να κάνουν ουσία την εδαφική υπεροχή της ομάδα τους.

Στα πρώτα 35 λεπτά η εικόνα ήταν η ίδια.

ajax-aop-21-12-2014-1

Αποτελεσματικό πρεσάρισμα του ΑΟ Πάρου, που έκλεβε μπάλες και στη συνέχεια αδυνατούσε να γίνει απειλητικός.

Δύο φορές ο Αρκουλής σούταρε άστοχα, μία ο Καράι από πλάγια και σε αντεπίθεση ο Κληρονόμος σκέφτηκε να κρεμάσει από μακριά τον τερματοφύλακα και όχι να πασάρει στον αφύλακτο Αρκουλή.

Ο Αγιαξ που στο 33' έχασε τον Λούσσα με τραυματισμό, προσπαθούσε να ισορροπήσει και παράλληλα να αναπτυχθεί χωρίς επιτυχία μέχρι το 38',όπου σε ένα φτηνό πούλημα της μπάλας στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μουλίδης την βρήκε στρωμένη μπροστά του έξω από την περιοχή και λίγο πλάγια και την έστειλε ψηλά στα δίκτυα του εκτός θέσης Μανέκα που θεωρούσε την κατοχή της μπάλας εξασφαλισμένη από τους συμπαίκτες του.

Ήταν ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα που έστειλε τους παίκτες του Γ. Ρούσσου προηγούμενους στα αποδυτήρια.

AO PAROY 2014-2015Στην επανάληψη η γρήγορη ισοφάριση φάνηκε να αλλάζει τα δεδομένα.

Στο 55' από ωραία πάσα του Μ. Ρούσσου, ο Κρουσταλάκης βρέθηκε με πλεονέκτημα στην περιοχή και την σέντρα του την έκοψε ο Καμπάνης που φάνηκε να χρησιμοποιεί και το χέρι του.

Ο κ. Δεληγιάννης με καλή οπτική γωνία της φάσης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών.

Ο Καρποδίνης απέκρουσε την εκτέλεση του Αρκουλή, αλλά ο επιθετικός των Παριανών με δεύτερη προσπάθεια πέτυχε το γκολ.

Οι συμπαίκτες του έτρεξαν να μαζέψουν την μπάλα από τα δίκτυα, δείγμα της ψυχολογίας τους και της πίστης τους για την ολική ανατροπή.

Σε αυτό το κρίσιμο σημείο και απέναντι στην επιθετικότητα των αντιπάλων τους, οι παίκτες του Αγιαξ και κυρίως οι πιο έμπειροι, όρθωσαν το ανάστημα τους, έβαλαν τα πόδια τους στην φωτιά και σε μία ανύποπτη φάση ο Καφτηράνης που μόλις είχε εισέλθει σαν αλλαγή, σαν πρώιμος Αη Βασίλης χάρισε στην ομάδα του την νίκη με ένα ασύλληπτο σουτ που δεν πρέπει να ξεχάσετε να το δείτε στο βίντεο μας, που θα ακολουθήσει.

Η νέα αλλαγή στην ψυχολογία των ομάδων έκρινε το ματς οι γηπεδούχοι γέμισαν αυτοπεποίθηση, στο τέλος έχασαν ευκαιρίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά μέχρι το τέλος.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των κ.κ. Δεληγιάννη, Βασάλου, Σαργολόγου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ: Καρποδίνης 7, Δημόπουλος 7, Βαμβακούσης 7, Φωτεινιάς 7, Καμπάνης 7, Καράβας 7, Μουλίδης 7, Λούσσας 7 [33' λ.τρ.Γεράρδης 6.5], Δεναξάς Β. 7 [65' Καφτηράνης 7], Ρούσσος Γ.7, Δεναξάς Μ 6.5 [80' Κουκούλης].

ΠΑΓΚΟΣ: Παράβαλος, Μήτσκας, Πρίντεζης, Αργυρός.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ: Μανέκας 6.5, Κρουσταλάκης 7, Δαφερέρας 7, Σκιαδάς 7, Βούσουλας 7, Γαβαλάς 7 [74' Πετρόπουλος], Σένκα 7, Κληρονόμος 6.5, Καράι 6.5, Αρκουλής 6.5, Ρούσσος 6.5

ΠΑΓΚΟΣ: Τσαντουλής, Πρίφτης, Σάμιος, Λάμπρου, Σαρρής, Βαριάς

Δείτε εδώ… περισσότερες φώτος.

ajax-aop-21-12-2014-2

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νηρέας - ΑΟ Σερίφου Pre game Αίαντας Σύρου - ΑΟ Πάρου [vid] »

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares