Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 15:52

Απόστολος Κόντος: «Ο Τάρπλεϊ ήταν ένα μεγάλο παιδί»

Ο Αξώτης Απόστολος Κόντος μιλάει για τον αείμνηστο Αμερικανό Ο Αξώτης Απόστολος Κόντος μιλάει για τον αείμνηστο Αμερικανό

Τι κι αν ο Ρόι Τάρπλεϊ διέπρεψε στο ελληνικό μπάσκετ με τις φανέλες του Άρη Θεσσαλονίκης και του Ολυμπιακού; Τι κι αν αγωνίστηκε με λιγότερη λάμψη στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και με απειροελάχιστη στον Έσπερο Καλλιθέας, αφού έπαιξε δύο ματς (16 πόντοι-6 ριμπάουντ στο 1ο, 5 πόντοι-9 ριμπάουντ στο δεύτερο);

Kontos 1Υπάρχει όμως κι άλλη μία ελληνική ομάδα, στην οποία μπορεί ο Τάρπλεϊ να μην αγωνίστηκε και να δοκιμάστηκε, ωστόσο άφησε κι εκεί για πολύ λίγο το στίγμα του. Το «SportCyclades» μπήκε στην μηχανή του χρόνου και σας παρουσιάζει την ομάδα αυτή.

Ο λόγος για τη Δάφνη, μια ομάδα που στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στα γήπεδα της Α1 βγάζοντας παίκτες όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Αντώνης Ασημακόπουλος.

Προπονητής της τότε ομάδας που δοκίμασε τον Ρόι την περίοδο 1999-2000 ήταν ο κατά το ήμισυ ναξιώτικης καταγωγής (σ.σ. η μητέρα του είναι από το Σκαδό το γένος Πιτταρά), ο Απόστολος Κόντος.

Ο ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μπασκετμπολίστες με μεγάλη καριέρα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ ρωτήθηκε από το «SportCyclades» για τον αείμνηστο πλέον Αμερικανό σέντερ κι εκείνος αφού μας ξεκαθάρισε πως θα μας απαντήσει περισσότερο με την ματιά του αντιπάλου κι όχι αυτή του προπονητή του μας είπε:

«Ο Τάρπλεϊ ήταν μια τεράστια μπασκετική μορφή. Είχε απίστευτες ικανότητες. Το θέμα της υγείας του με το πρόβλημα στο συκώτι του τον πρόδωσαν». Και κατέληξε: «Ήταν ένα μεγάλο παιδί».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΡΑΣ

Roy-Tarpley

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares