Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 15:01

Κοσμοσυρροή στην πίτα του ΑΜΣ Φιλωτίου

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Φιλωτιτών την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, όπου ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συλλόγου της ορεινής Νάξου και έδωσε το παρόν σε μία λαμπρή εκδήλωση που στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία.

NAXOS STRATOURIS BARCODEΈνα ζωντανό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, με πλούσια δράση σε όλους του τομείς ο ΑΜΣ Φιλωτίου προσφέρει τα μέγιστα στον αθλητισμό και τον πολιτισμό του κεφαλοχωρίου της Νάξου, όπως και κατ επέκταση σε ολόκληρο το νησί.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΑΜΣ Φιλωτίου Στέφανος Τσάφος, αφού ευχαρίστησε όλους τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο σύλλογος, ο οποίος θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι ο αρχαιότερος στο νησί και ο δεύτερος αρχαιότερος στις Κυκλάδες (1952) πίσω από τον ΑΟ Σύρου (1925).

Όπως είπε ο κ. Τσάφος, παρά τις δυσκολίες το οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζεται με την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των χορηγών του συλλόγου, τους οποίους και ευχαριστεί από καρδιάς. Το δυσεπίλυτο όμως πρόβλημα και αυτό που αποτρέπει την νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό στην ορεινή Νάξο είναι η ανυπαρξία αθλητικών υποδομών, πράγμα που δημιουργεί και τα περισσότερα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του σωματείου που συντηρεί τμήματα ποδοσφαίρου, βόλεϊ και στίβου και οι αθλητές των οποίων πρέπει καθημερινά να διανύουν πολλά χιλιόμετρα ώστε να προπονούνται ή να αγωνίζονται.

Να σημειωθεί ότι ο ΑΜΣ Φιλωτίου είναι το μοναδικό σωματείο στις Κυκλάδες που με ότι αυτό συνεπάγετε για να λειτουργήσει αθλητικά και να συνεχίσει να υφίσταται θα πρέπει να φιλοξενείτε σε αθλητικούς χώρους που απέχουν τουλάχιστον 20χλμ μακριά.

Πρόσωπα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η διοίκηση του ορεινού συλλόγου της Νάξου διάλεξε αυτή την ημέρα για να τιμήσει ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον σύλλογο, NAXOS KTEL 1αλλά και γενικότερα στον αθλητισμό. Έτσι απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Πρόεδρο του Αστέρα Τραγαίας Μιχάλη Παραρά για την προσφορά του ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΜΣ Φιλωτίου, στον Αντιδήμαρχο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Μανιό για τη προσφορά του ως μέλος και αθλητής του Συλλόγου, ενώ στην βραδιά υπήρξε και η βράβευση του συριανού παράγοντα του ΑΟ Σύρου Πέτρου Ραουζαίου, ο οποίος τιμήθηκε για την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά του στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο.

Για τη συνεχή και επί πολλά έτη συμμετοχή της στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα του Φιλωτίου βραβεύτηκε η Αικατερίνη Ψαρρά.

Τιμητικές πλακέτες του συλλόγου απονεμήθηκαν επίσης στην εταιρία Βερώνης – Jakobsen και στην εταιρία Κορρές cateringπου είναι από τους πιο σημαντικούς χορηγούς του συλλόγου.

Φυσικά το πρόσωπο της βραδιά ήταν ο 93χρονος Αντωνιος Λιόφαγος που τιμήθηκε από την διοίκηση του ΑΜΣ Φιλωτίου για τη γενναία και γεμάτη θάρρος ενέργεια του να μεταφέρει από το πεδίο της μάχης σε ασφαλές μέρος που είχε ως αποτέλεσμα να σωθεί η ζωή του φίλου και συγχωριανού του Στέφανου Ψαρρά.

Παρόντες

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αθλητές από όλα τα τμήματα του συλλόγου, όπως και πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και υποψηφίων βουλευτών. Πιο αναλυτικά στην κοπή της πίτας του ΑΜΣ Φιλωτίου παρευρέθησαν οι εξής: Αντιδήμαρχος Πολυκρέτης Μανόλης, Αντιδήμαρχος Μανιός Δημήτρης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μαυρομάτης Φώτης, Πρόεδρος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φιλωτίου πατήρ Μανιός Ιωάννης, Πρόεδρος Τ.Σ. Φιλωτίου Κρασσάς Βασίλης, Πρόεδρος ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Τσολάκης Γιάννης, Αντιπρόεδρος ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Σιδερής Νίκος, Δημοτική Σύμβουλος Ψαρρά Ευδοκία, Εκπ. ΕΠΣ Κυκλάδων Βάβουλας Μανόλης, Καθηγητής Παν. Προμπονάς Γιάννης και οι υποψήφιοι Βουλευτές , Βλασερός Γιάννης και Παγούνη Φωτεινή, Πολυχρονάκος Γιάννης. Επίσης το παρών έδωσαν μέλη από όλους τους τοπικούς φορείς, όπως και από τον Σύλλογο Φιλωτιτών.

Φωτογραφίες από την κοπη της πιτας ΕΔΩ

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares