Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 17:30

Ακαδημίες ΑΟΣ: Θέλουμε ίσα μέτρα και ίσα σταθμά

Για χτυπητές διακρίσεις, έλλειψη πλάνου και ανυπαρξία ισονομίας στα πρωταθλήματα υποδομών μιλάνε οι διοικούντες των ακαδημιών του ΑΟ Σύρου, οι οποίοι σε επικοινωνία που είχαν μαζί μας μέσω του εκπροσώπου και υπεύθυνου των ακαδημιών Γιάννη Ζαχαρίου εξέφρασαν την αντίθεση τους για τον τρόπο διεξαγωγής των εν λόγω πρωταθλημάτων, ενώ όπως τονίζουν η ομάδα τους Νέων έχει αδικηθεί κατάφορα τη φετινή σεζόν.

AKADIMIA OLOIΟρισμοί

Όπως είναι σε όλους μας γνωστό το 24ωρο που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ των αγώνων για έναν ποδοσφαιριστή έχει κατά καιρούς δημιουργήσει τριβές μεταξύ των σωματείων και της ένωσης, καθώς η συμμετοχή παικτών από τις ομάδες Νέων σε Ανδρικά τμήματα είναι κάτι που γίνετε σχεδόν από το σύνολο των ομάδων που διαθέτουν αγωνιστικά τμήματα υποδομών και τους δημιουργεί ένα πρόσθετο πρόβλημα στις ομάδες όσον αφορά τον ορισμό αγώνων, αφού θα πρέπει να επιλέξουν ποια από τις δύο ομάδες τους θα αποδυναμώσουν.

Μία από αυτές τις ομάδες είναι και ο ΑΟ Σύρου, όπου η διοίκηση των Ακαδημιών του συλλόγου υποστηρίζει ότι η ομάδα Νέων του Συλλόγου έχει αδικηθεί κατάφορα, αφού στα έξι παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί σε κανένα από αυτά με πλήρη σύνθεση.

Ο κ. Ζαχαρίου τόνισε την αίσθηση αδικίας που υπάρχει λέγοντας τα εξής: «Στις 18 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το πρωτάθλημα των Νέων και με το καλημέρα είχαμε προβλήματα… με τον πρώτο αγώνα παρά τη θέληση μας να ορίζεται Πέμπτη και ενώ η ΕΠΣ Κυκλάδων είχε δεσμευθεί ότι εκτός σαββατοκύριακου οι ορισμοί θα γίνονται έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη των δύο σωματείων. Συνεχίζουμε στις 19/10, 8/11, 30/11 και στις 18/1 έχουμε τρεις ορισμούς χωρίς να έχει περάσει 24ωρο από τον αγώνα της Ανδρικής ομάδας… άρα έχουμε πάλι τρεις αγώνες όπου η ομάδα μας έπαιζε με ελλείψεις. Άρα αν αθροίσουμε θα διαπιστώσουμε ότι οι 5 από τους 6 αγώνες που έχουμε δώσει θα δούμε ότι σε όλους τους ορισμούς έχουμε αδικηθεί, ενώ η ΕΠΣ Κυκλάδων δεν λάμβανε καν υπόψη της τα αιτήματα μας… ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό!».

Λάθηpaides-aos-9-2013

Μπορεί η Μικτές μας ομάδες να έχουν εμφανή βελτίωση τα τελευταία χρόνια όμως αυτό φαίνεται ότι οφείλεται καθαρά στην δουλεία που κάνουν οι Ακαδημίες των ομάδων και οι προπονητές, όπως σίγουρα και το ταλέντο των παικτών που κάτω από τις σωστές επιλογές των ενωσιακών και την αμέριστη συμπαράσταση της ΕΠΣ Κυκλάδων έχουν δημιουργήσει δύο ομάδες πρότυπα, γεμάτες ταλέντο.

Φτάνει όμως αυτό;

Η ΕΠΣ Κυκλάδων κοιτάζει το μέλλον;

Ο Γιάννης Ζαχαρίου συνεχίζοντας την κουβέντα μας τόνισε ποιες παραλήψεις έχουν φέρει προβλήματα και τι θα μπορούσε να γίνει για να λειτουργήσουν καλύτερα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα: «Είχαμε ένα πρωτάθλημα σε επίπεδο Προπαιδικού, γιατί σταμάτησε; Τι γίνεται με τα παιδιά του 1998 που μετά τα ηλικιακά κριτήρια της ΕΠΣ Κυκλάδων έμειναν εκτός ποδοσφαίρου;

Κάποια από αυτά τα παιδιά έχουν απορροφηθεί από τις Ανδρικές ομάδες, αλλά τα περισσότερα αναγκάστηκαν να κόψουν το ποδόσφαιρο. Φυσικά η ΕΠΣ Κυκλάδων πρότεινε ένα πρωτάθλημα u17 αλλά πόσες ομάδες έχουν την οικονομική δυνατότητα να διατηρήσουν ένα επιπλέον τμήμα;».

Προτάσεις

paidies-aos-2013-8Σίγουρα τα πρωταθλήματα υποδομών θέλουν ειδική μεταχείριση και αποφάσεις από ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο. «Ποιος μπορεί να μπει στην ψυχολογία ενός παιδιού το οποίο θεωρεί ότι δεν παίζει επί ίσοις όροις και αδικείτε σε κάθε αγωνιστική;» αναρωτιέται ο Γιάννης Ζαχαρίου και συνεχίζει καταθέτοντας την σκέψη του ως πρόταση: «Πρέπει να δοθεί περισσότερη σημασία και να υπάρχει αξιοκρατία σε αυτά τα πρωταθλήματα. Όποιος δεν έχει τις γνώσεις και δεν μπορεί αν προσφέρει καλύτερα να αποχωρήσει. Αυτές οι ηλικίες θέλουν ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο. Τα πάντα παίζουν ρόλο στην ψυχολογία ενός παιδιού, το οποίο θέλει να αισθάνεται τουλάχιστον την ισονομία. Μία καλή ιδέα θα ήταν να λειτουργεί μία επιτροπή μέσα στην ένωση, όπου συμμετοχή θα έχουν και οι ενωσιακοί προπονητές και αυτή θα είναι υπεύθυνοι αποκλειστικά σε ότι αφορά τα πρωταθλήματα υποδομών».

Κλείνοντας ο κ. Ζαχαρίου είπε με έμφαση: «Θέλουμε τα παιδιά να ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο και να γίνονται καλύτερα μέσα από αυτό. Ας μην προσπαθούμε να τους περάσουμε την λάθος νοοτροπία μας».

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares