Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 18:52

Βαρθαλίτης και Λαζαρινός μιλούν για τον Άρη Σύρου

Ο πρόεδρος του Άρη Σύρου Αντώνης Βαρθαλίτης και ο Γενικός Αρχηγός και υπεύθυνος των ακαδημιών Λευτέρης Λαζαρίνος μίλησαν στην Camera της «Κοινής Γνώμης» και τον Σταύρο Μαυράκη για την πορεία της ομάδας και τον φιλανθρωπικό αγώνα που ετοιμάζουν οι παλαίμαχοι.

O Άρης Σύρου με τη νέα του διοίκηση έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια ανασυγκρότησης του σωματείου, αφού θέλει να φέρει πίσω όλους όσους αγαπούν το άθλημα, αλλά και με τη δημιουργία ακαδημίας, να μάθει στα μικρά παιδιά τα μυστικά του μπάσκετ. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται βρίσκονται σε καλό δρόμο και πως δεν θα αργήσουν να έρθουν στην επιφάνεια παίκτες που θα σηκώσουν το βάρος της ιστορικής αυτής ομάδας. Άλλωστε, στόχος της ομάδας της Σύρου είναι να λειτουργεί με βάση το τοπικό στοιχείο, αλλά και να αγωνίζονται σ' αυτήν γηγενείς αθλητές. Επίσης, τα περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προέρχονται από τους παλαιμάχους της ομάδας οι οποίοι δεν έχουν ξεχάσει τον αρχικό τους ρόλο, αφού οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν και στο μέλλον, όπως μας ανέφεραν ο πρόεδρος του Άρη Σύρου Αντώνης Βαρθαλίτης και ο Γενικός Αρχηγός και υπεύθυνος των ακαδημιών Λευτέρης Λαζαρίνος.

Προς το τέλος Φεβρουαρίου ο Άρης ετοιμάζει κάτι μεγάλο, που αν όλα εξελιχθούν όπως τα έχουν σχεδιάσει, στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα βρεθούν μεγάλα ονόματα εκτός από τον χώρο του αθλητισμού, αλλά και του πενταγράμμου, που σίγουρα θα προκαλέσουν τον κόσμο του νησιού να βρεθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις για να παρακολουθήσει από κοντά τον φιλικού χαρακτήρα μπάσκετ, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

" Είμαστε μια καλή παρέα και πιστεύω τα καταφέραμε"

Στα στούντιο της "Κοινής Γνώμης" βρέθηκε ο πρόεδρος του Άρη Σύρου Αντώνης Βαρθαλίτης και ο Γενικός Αρχηγός και υπεύθυνος των ακαδημιών Λευτέρης Λαζαρίνος, μες τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα όσα αφορούν την ομάδα του νησιού, αλλά και τα άμεσα σχέδιά τους με τη διοργάνωση του φιλανθρωπικού αγώνα.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Βαρθαλίτης ο οποίος μίλησε για το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει να καθοδηγήσουν τον Άρη στο... αύριο.

"Ξεκινήσαμε από τον προηγούμενο Απρίλη μία προσπάθεια η οποία έδειχνε να είναι δύσκολη και είναι δύσκολη. Από την αρχή το έργο μας ήταν δύσκολο, καθώς οι υποχρεώσεις έτρεχαν. Αρκετός κόσμος λέει πως εντάξει το σωματείο είναι ερασιτεχνικό άρα δεν έχει έξοδα. Αυτό δεν ισχύει, αφού υπάρχουν πολλά πράγματα που τρέχουν σε μία ομάδα και τα έξοδα είναι πολλά. Έτσι έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πράγματα από την πρώτη ημέρα, αφού έπρεπε να αποφασίσουμε για την συμμετοχή μας στο final four, γιατί υπήρχε μπροστά μας ένα μεγάλο κονδύλι και δεν ξέραμε αν καταφέρουμε να το καλύψουμε. Το καλοκαίρι έπρεπε να αποφασίσουμε για τους προπονητές που θα αναλάβουν τα τμήματα, το ρόστερ αυτών. Δεν αποφασίσαμε σε όλα αυτά δύο άνθρωποι, αλλά σε αυτό συμμετείχε όλο το συμβούλιο και έτσι μετά από αρκετές συζητήσεις πήραμε τις αποφάσεις μας. ο Μηχάλης Μανανάς με τις πολλές υποχρεώσεις που είχε στην ομάδα, αφού προπονούσε τους παίδες και τους εφήβους, ήθελε να απεμπλακεί από το τμήμα των ανδρών και έτσι έπρεπε να βρούμε τεχνικό και για τους άνδρες και να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες που θα πλαισιώσουν το ρόστερ. Τελικά όλα πήγαν καλά, βρήκαμε και στελεχώσαμε όλα τα τμήματά μας. Από εκεί και πέρα είχαμε πολλά άλλα θέματα σε διοικητικό επίπεδο να λυθούν. Όμως είμαστε μια καλή παρέα και πιστεύω τα καταφέραμε πάρα πολύ καλά. Έτσι μετά από έναν σχεδόν χρόνο που είναι αυτή η διοίκηση να πορευόμαστε σωστά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με σωστές αποφάσεις".

 

Βρέθηκα στο γήπεδο της Σύρου και παρακολούθησα από κοντά το πολύ σπουδαίο παιχνίδι μεταξύ της ομάδας σας και την Ερμούπολης. Πιστεύω ότι αυτά τα παιχνίδια διαφημίζουν το άθλημα, αφού δείχνουν ότι αν και τοπικό επίπεδο η εικόνα των ομάδων είναι πάρα πολύ καλή. Θα ήθελα Αντώνη να μου πόσο σημαντικό είναι για το άθλημα να γίνονται τέτοια παιχνίδια και ο κόσμος είδα ότι ήταν στο γήπεδο.

"Αυτοί οι αγώνες ανεβάζουν το επίπεδο του ερασιτεχνικού μπάσκετ. Το μπάσκετ ιδιαίτερα στη Σύρο είχε μία κάμψη τα τελευταία χρόνια, σιγά - σιγά όμως έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε την κατάσταση και ο κόσμος να βλέπει ωραίο μπάσκετ. Βέβαια υπάρχει το πρόβλημα ότι τέτοια παιχνίδια γίνονται αραιά και που, γιατί δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή ομάδων. Έχει γίνει βέβαια καλή διαφήμιση και από την δική μας πλευρά, έτσι στο γήπεδο υπήρχε συμμετοχή. Παροτρύναμε ακόμη και τα παιδιά που ήταν σε μικρότερα τμήματα να έρθουν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν το παιχνίδι και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Αν και ερασιτεχνικό σωματείο θέλουμε να δουλεύουμε κάτω από επαγγελματικά πρότυπα, αυτή η προσπάθεια να αγκαλιαστεί από γονείς και παιδιά, αυτή η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα στην ψυχολογία του ανδρικού και στους αγώνες παίζουν με την ψυχή τους, με αποτέλεσμα όλοι μας να δούμε αυτό το προϊόν που παρουσιάστηκε. Όσοι με είδαν μετά το τέλος του αγώνα μου έλεγα τα καλύτερα λόγια για το παιχνίδι και πως το ευχαριστήθηκαν. Αυτό εμάς μας γεμίζει, όμως θα πρέπει να υπάρχει μία συχνότητα παιχνιδιών, να γίνει το πρωτάθλημα πιο δυνατό και ανταγωνιστικό και ο κόσμος θα είναι περισσότερος στις εξέδρες. Στο αγώνα αυτόν ήρθε πολύς κόσμος κι ακόμη κι εγώ δεν το περίμενα".

Λευτέρη (Λαζαρίνος) θα ήθελα να μου πεις για την προσπάθεια που γίνεται στα τμήματα των ακαδημιών και πόσο σημαντική είναι η δουλειά που γίνεται εκεί και πόσο έχει αναπτυχθεί το κομμάτι αυτό μετά τις συνεργασίες που έχετε κάνει.

"Αρχικά θέλω να αναφερθώ στο ματς που έγινε μιας και όπως τονίστηκε προηγούμενος το γήπεδο είχε περίπου 350 άτομα. Όταν μία ομάδα θέλει να έχει καλό αποτέλεσμα, όλοι το γνωρίζουν αυτό ότι πρέπει να ξεκινούν από τη βάση. Κακά τα ψέματα η βάση είναι οι ακαδημίες. Οικονομικοί πόροι για τα περισσότερα σωματεία πιστεύω ότι δεν υπάρχουν, για να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μεταγραφές, κι έτσι το Δ.Σ. της ομάδας έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μία φιλοσοφία, δηλαδή στηρίζουμε τα δικά μας παιδιά και τους δικούς μας προπονητές. Κάποια στιγμή αυτό το νησί θα πρέπει να βγάλει κάποιον παίκτη ή κάποιον προπονητή. Τα άτομα που βρέθηκαν στο γήπεδο ήταν αποτέλεσμα των μικρών παιδιών, αφού τους ακολούθησαν οι γονείς τους, οι οποίοι έχουν αγαπήσει πάρα πολύ την ομάδα. Θα ήθελα κι εγώ να τονίσω αυτό που είπε πριν ο πρόεδρος ότι τον Απρίλιο βρεθήκαμε σε μία αρκετά δύσκολη θέση και έπρεπε να πάρουμε μία εξίσου δύσκολη απόφαση. Η προηγούμενη διοίκηση για τους δικούς της λόγους παραιτήθηκε. Κολυμπήσαμε στα βαθιά και καταφέραμε να βγούμε πιο δυνατοί. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω γιατί το λέω αυτό, γιατί υπήρχαν δύο λύσεις, η πρώτη ήταν ο ιστορικός Άρης του '87 να διαλυθεί ή να βγούμε μπροστά με κάποια άλλα παιδιά και να σώσουμε την ομάδα. όλοι όσοι είναι γύρο από τον Άρη είναι γνώστες του αθλήματος. Όλοι έχουμε παίξει μπάσκετ και είναι γνώστες του αθλήματος, το λέω αυτό γιατί θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν ήρθαμε ξαφνικά στο χώρο αυτόν.

Από εκεί και πέρα, το πενταετές πλάνο που είχαμε κάνει - ήμαστε στον τρίτο χρόνο - προχωρά κανονικά. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πάμε πάρα πολύ καλά, αφού ο Άρης στις ακαδημίες έχει 80 περίπου παιδιά και για να καταλάβει ο κόσμος έχουμε ένα μικρό θέμα με τις ώρες των προπονήσεων. Για να τα καταφέρουμε χρησιμοποιούμαι και το γήπεδο του Πάγου και θα ήθελα σ' αυτό το σημείο μα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Ρούσσο πρόεδρο της ομάδας του ποδοσφαίρου.

Σε συνδυασμό με την συνεργασία με το total development και τον Σάκη Δέλιο και όλους τους άλλους που συνεχίζουμε μαζί τους, θεωρώ ότι πάμε πάρα πολύ καλά. Αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας φαίνεται στα παιχνίδια τα οποία δείχνουμε ανταγωνιστικοί και κοιτάμε τις ομάδες στα μάτια".

Οι ακαδημίες είναι ένα δύσκολο κομμάτι οι ακαδημίες, καθώς ξεκινάς να χτίζεις έναν παίκτη κι όταν έρθει η ώρα να σου προσφέρει τον χάνεις λόγω διαφόρων συγκυριών, όπως για σπουδές ή στρατό. Πως πιστεύετε ότι θα αντιμετωπίσετε εσείς από την πλευρά σας αυτό το θέμα;

"Κάθε παίκτης έχει τα χρόνια μπροστά του να προσφέρει στην ομάδα, δηλαδή ας πούμε ότι ένας παίκτης μπορεί να σταθεί από τους παίδες στους άνδρες, τότε έχει πέντε γεμάτες χρονιές να παίξει μπάσκετ. Αν βάλουμε ως βάση την ομάδα των εφήβων και τότε πάλι έχει τέσσερις γεμάτες χρονιές μέχρι να φύγει από το νησί. Στόχος του Άρη είναι οι παίκτες που θα φύγουν από το νησί για σπουδές ή στρατό, να βρούμε σωματεία από άλλες πόλης ώστε να παραχωρηθούν εκεί και να συνεχίσουμε να κρατάμε κάποια επικοινωνία με τους παίκτες. Φέτος είδα φοιτητές πρώην παίκτες του Άρη, οι οποίοι μίλησαν μαζί μας και μας ζήτησαν να προπονηθούν για όσο καιρό ήταν στο νησί. Αυτό σημαίνει ότι ο παίκτης αγαπά την ομάδα κι αν οι συνθήκες είναι τέτοιες, γιατί όχι αν σε μερικά χρόνια όταν επιστρέψει στο νησί να μην αγωνισθεί ξανά σε εμάς. Εμείς δεν κλείνουμε καμία πόρτα σε κανέναν, αλλά μέχρι να γυρίσει ο εκάστοτε παίκτης εμείς από την πλευρά μας δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια, προσπαθούμε να βγάλουμε νέους αθλητές. Ακούστηκε ότι η προπονητική ομάδα του Άρη είναι τυχάρπαστοι, όχι δεν είμαστε τυχάρπαστοι γιατί στην ομάδα μας έχουμε τον κ. Μανανά, έναν άνθρωπο ο οποίος έχει παίξει πάρα πολλά χρόνια μπάσκετ και είναι πάρα πολλά χρόνια στην προπονητική πιάτσα. Τρώμε πάρα πολλές ώρες στο γήπεδο, είμαστε από τις 15:00 έως τις 21:00 το βράδυ, παρακολουθούμε σεμινάρια, εκτιμούμε τις γνωριμίες που έχουμε κάνει και μας σέβονται σαν άτομα και συγκεκριμένα μίλησα με τους ανθρώπους του Περιστερίου και μας κάλεσαν σε ένα προπονητικό σεμινάριο. Αυτό μόνο χαρά μας δίνει και το λέω αυτό γιατί μόνο τυχαίοι δεν είμαστε στον χώρο αυτόν".

Ξεκινήσατε την προσπάθειά σας από τους παλαιμάχους της ομάδας και είχατε έναν άλλο ρόλο, με φιλανθρωπικούς αγώνες, όπου μέσα από εκεί βοηθούσατε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Πόσο δύσκολη ήταν η μετάβαση για εσάς από τους ερασιτέχνες στο Δ.Σ. του Άρη και να αναλάβετε ουσιαστικά τα ηνία της ομάδας.

Αντώνης Βαρθαλίτης

"Η αγάπη μας για το μπάσκετ και θέλοντας να δώσουμε τόπο στα νιάτα δημιουργήσαμε τους παλαίμαχους Σύρου. Οι παλαίμαχοι συνεχίζουν να υπάρχουν και ασχολούμαστε διαρκώς με το τμήμα αυτό. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν δύσκολη η μετάβαση από τους παλαίμαχους στη διοίκηση του Άρη, βέβαια ένας σύλλογος όπως είναι ο Άρης ο οποίος έχει πάρα πολλά τμήματα και πρέπει να ασχοληθείς με τα παιδιά που είναι πέντε ετών, μέχρι το ανδρικό, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι υπάρχουν 150 διαφορετικοί χαρακτήρες και μέσα σ' αυτούς είναι οι γονείς των παιδιών που είναι απαιτητικοί. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα πρέπει όλοι να εναρμονιστούμε με το τη θέλει το γενικό σύνολο κι όχι ο ένας και εκεί είναι το δυσκολότερο κομμάτι. Μας τρώει πολύ χρόνο αυτό γιατί όπως είναι γνωστό δεν έχουμε μόνο τον Άρη, ο καθένας μας έχει την εργασία του, όμως προσπαθούμε όλοι μαζί και τα φέρνουμε σε τέτοια ισορροπία ώστε να μην παραμελούμε κανένα τμήμα. Ο συγχρονισμός των δύο είναι λίγο δύσκολο, αλλά από την στιγμή που υπάρχει όρεξη και αγάπη, δεν υπάρχει κάποιο θέμα που να μας προβληματίζει".

Είσαστε έτοιμοι να διοργανώσετε το 7ο φιλανθρωπικό παιχνίδι σε διάστημα πέντε ετών.

Από ότι γνωρίζω στη Σύρο θα έρθουν και άτομα αρκετά γνωστά, έχετε καθορίσει την ημερομηνία του φιλανθρωπικού αγώνα;

"Ετοιμάζεται κάτι πάρα πολύ καλό, γι' αυτό κι αργήσαμε να βγούμε μπροστά και να το ανακοινώσουμε. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου και θέλουμε τη στήριξη του Συριανού κόσμου και να έρθει κοντά μας. Όλοι είναι απαραίτητοι σε τέτοιες διοργανώσεις, γιατί από μόνος του κανείς δεν κατάφερε τίποτα. Στη Σύρο θα έρθουν ευελπιστούμε να έρθουν και να στηρίξουν την προσπάθειά μα αυτή αρκετά γνωστά πρόσωπα όχι μόνο από τον χώρο του μπάσκετ, αλλά και του πενταγράμμου. Ελπίζουμε το επαναλαμβάνω ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθειά μας αυτή, γιατί τα χρήματα θα δοθούν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη".

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares