Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 16:25

Τέτοιοι αγώνες θα πρέπει να διακόπτονται

Δελτίο τύπου με το οποίο αναφέρετε καυστικά στα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΑΟ Πάρου εξέδωσε η διοίκηση του Νηρέα

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει:

Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στον αγώνα μεταξύ της ομάδας μας και του ΑΟ Πάρου, είμαστε στη δυσάρεστη θέση – για άλλη μια φορά – να σχολιάσουμε τα τεκταινόμενα, με βάση τις θέσεις και τις αποφάσεις των διαιτητών, αλλά και των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας.

Σε καμία περίπτωση δεν θα αποφύγουμε να κατακρίνουμε και τις συμπεριφορές των δικών μας παικτών, ενημερώνοντας σας ότι εκτός των κυρώσεων που επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή, το ΔΣ του Συλλόγου μας επέβαλε επιπρόσθετες, όχι μόνο σε παίκτες που έχουν ήδη τιμωρηθεί, αλλά και σε παίκτη που η συμπεριφορά του έθιξε το σύνολο και την ιδεολογία του Συλλόγου μας.

Δεν θα σταθούμε στις όποιες λανθασμένες, κατά γενική ομολογία, αποφάσεις των διαιτητών, που ίσως να έκριναν το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά στην συμπεριφορά και τα λεγόμενα τους απέναντι στους παίκτες μας και στην μη αναγραφή στο φύλλο αγώνος των υβριστικών και ρατσιστικών συμπεριφορών των φιλάθλων του ΑΟ Πάρου και στην ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο με στόχο τους ποδοσφαιριστές μας.

Είναι απαράδεκτο να επιτρέπονται και να καλύπτονται παρόμοια περιστατικά στους αγωνιστικούς χώρους τόσο στο επαγγελματικό όσο και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς θύτες των πεπραγμένων ήταν, τις περισσότερες φορές, αθλητές της εφηβικής και παιδικής ομάδας του ΑΟ Πάρου, μπροστά στους απαθείς γονείς και προπονητές τους και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου τους. Είναι κρίμα, παιδιά αυτών των ηλικιών, να εμποτίζονται με φανατισμό και μάλιστα απέναντι σε ανθρώπους με τους οποίους συμβιώνουν στο ίδιο νησί.

Είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν οι αποφάσεις και οι εντολές του κανονισμού της UEFA, να τιμωρηθούν οι ρατσιστικές επιθέσεις και επιτέλους να διαιτητεύουν στους αγώνες άνθρωποι ενημερωμένοι, καταρτισμένοι απόλυτα στο αντικείμενο τους, αντικειμενικοί, χωρίς εμπάθειες και προκαταλήψεις, και αν μη τι άλλο, με τέτοια φυσική κατάσταση με την οποία θα μπορούν να παρακολουθούν όλες τις φάσεις από κοντινή απόσταση. Όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι πληρώνουμε με το παραπάνω τους ανθρώπους αυτούς και έχουμε την απαίτηση να μας παρέχονται αντάξιοι διαιτητές.

Στο βίντεο του αγώνα που σας αποστέλλουμε, δυστυχώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα από τις κερκίδες, αλλά αν παρακολουθήσετε και ακούσετε με προσοχή, φαίνονται ξεκάθαρα οι ρίψεις μπουκαλιών, βαρελότων, φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων προς τους παίκτες μας, όπως επίσης και οι λεκτικές ρατσιστικές επιθέσεις προς αυτούς.

Σας εφιστούμε την προσοχή στο 1:21:38 του βίντεο όπου ο εκφωνητής του αγώνα, αναφέρει χαρακτηριστικά «…θα πρέπει επίσης να στηλιτεύσω την συμπεριφορά ορισμένων φιλάθλων που άρχισαν να πετούν μπουκάλια και να εξαπολύουν ύβρεις, είτε οι φίλαθλοι του ΑΟΠ εναντίον παικτών, είτε οι φίλαθλοι του Νηρέα εναντίον του λάινσμαν…»

Κλείνοντας ζητάμε το αυτονόητο: κάτω από τέτοιες συνθήκες οι αγώνες θα πρέπει να διακόπτονται και σε κάθε περίπτωση να γίνεται καταγραφή των όποιων επιθέσεων, στο φύλλο αγώνος.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                       Η Γ. Γραμματέας

Σιφναίος Μανώλης                                  Παλούμπη Μυρτώ

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares