Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 19:52

Οι Άγιοι παράγοντες

Τι καλοί άνθρωποι οι παράγοντες του επαγγελματικού αθλητισμού!

Ο Γιάννης, ο Βαγγέλης, ο Ιβάν. Και οι λοιποί. Διαβάζεις τις δηλώσεις τους αυτές τις μέρες και θαυμάζεις. Όλοι είναι κατά της βίας. Όλοι είναι υπέρ των αγίων πρωταθλημάτων και της οσίας διαιτησίας. Όλοι καταδικάζουν τα φαινόμενα που τραυματίζουν το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον αθλητισμό. Και όλοι δηλώνουν έτοιμοι να συνδράμουν την πολιτεία για να χτυπηθεί η αλητεία.

Στο ενδιάμεσο πετάνε ποτήρια και παίζουν ξύλο στη SuperLeague, για να εμπεδώσουμε πόσο και πώς εννοούν την αντίθεσή τους στην ασχήμια. Ανταλλάσσουν γνώσεις γαλλικών. Ρίχνουν βρισίδι υπό τη μορφή επισήμων ανακοινώσεων των ΠΑΕ και των ΚΑΕ ο ένας κατά του άλλου. Εκτοξεύουν οχτάστηλες μολότοφ από τον οπαδικό Τύπο που ελέγχουν. Και κάνουν γενικώς ό,τι μπορούν για να συντηρήσουν το κλίμα του φανατισμού, της συναλλαγής, και της βίας που ενδημεί στις αυλές τους.

Μέσα σ' αυτό το χάλι, κάθε καλός παράγοντας δεν έχει μόνο τον στρατό του από επαγγελματίες ή πρόθυμους ηλίθιους. Έχει και τη δημοσιογραφική του κουστωδία. Φτερωτούς εκπροσώπους Τύπου που κοσμούν τις μεγάλες ΠΑΕ και ΚΑΕ. Παπαγαλάκια, που διαπράττουν διάφορα έντυπα με τίτλους και περιεχόμενο δανεισμένα από το αθώο ζωικό βασίλειο. Και, για να ολοκληρωθεί η εικόνα, σοβαρούς -υποτίθεται τουλάχιστον- αθλητικογράφους, που κινούνται με σηκωμένο δείκτη μεταξύ γηπέδων και πολιτικής, παρασκηνίων και ποικίλων αιωνίων.

Αυτοί οι σοβαροί, να πούμε, έχουν καταπιαστεί τώρα με σενάρια απογοήτευσης. Που θυμίζουν άλλους συναδέλφους τους, οι οποίοι καλλιεργούν και παράγουν απογοήτευση στην πολιτική ή στην οικονομία. Τίποτε δεν γίνεται, είναι η επωδός τους. Ο Κοντονής λέει λόγια που έχουμε ξανακούσει. Η αναστολή του πρωταθλήματος είναι μια φούσκα. Οι δεσμεύσεις επίσης. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι κάμερες και τα λοιπά δεν έχουν αποτέλεσμα. Θα καταπιούν και τη νέα κυβέρνηση οι δαίμονες που κατάπιαν και τις προηγούμενες. Αμήν.

Μπορεί να τα πιστεύουν. Μπορεί και όχι. Το βέβαιο είναι ότι και στον αποπνικτικό αυτό χώρο δεν θα έχει την ανάσα που χρειάζεται η νέα κυβέρνηση. Ο όμορφος κόσμος των παραγόντων, των θεσμικών, των παρακρατικών, και των κυνικών, θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην αλλάξει τίποτε. Κι αν ο Κοντονής δεν πάρει εγκαίρως το φραγγέλιο, θα τον κοντύνουν πριν πεις κύμινο....

Πάρος 3-3-2015

Α.Σ.

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares